Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Για τον Σαββίδη ήταν μόνο θέμα χρόνου

Δημοφιλή

Εδώ και δώδεκα χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει το δικό του αθλητικό κέντρο στη Μεσημβρία, ωστόσο ο Ιβάν Σαββίδης δεν εγκατέλειψε την ιδέα ενός ακόμη πληρέστερου προπονητικού κέντρου, που θα καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες της πρώτης ομάδας και της ακαδημίας. Και από τη στιγμή, που έδωσε την εντολή, προκειμένου να καταρτιστεί άμεσα σχέδιο για τη δημιουργία νέων προπονητικών εγκαταστάσεων, εφάμιλλων με εκείνες που απολαμβάνουν καθημερινά μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι, ήταν θέμα χρόνου να φθάσει η ημέρα, στην οποία θα γίνονταν και επισήμως γνωστό ότι προέβη στην αγορά 150 στρεμμάτων στην περιοχή των Ταγαράδων (φωτ.), όπου θα κατασκευαστεί «το πιο σύγχρονο προπονητικό κέντρο των Βαλκανίων και από τα καλύτερα της Ευρώπης».

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι υπήρξε γεγονός μεγάλης σπουδαιότητας για τον ΠΑΟΚ η κατασκευή του αθλητικού κέντρου στη Νέα Μεσημβρία, το οποίο από τον Αύγουστο του 2011, όταν έγινε εκεί η παρθενική προπόνηση της πρώτης ομάδας, μέχρι και σήμερα, αποτελεί το δεύτερο σπίτι του Δικεφάλου. Επί εποχής Σαββίδη αναβαθμίστηκε, αλλά εξ αντικειμένου δεν μπορεί να αποτελέσει το σπίτι, που θα φιλοξενήσει ολόκληρο τον «ασπρόμαυρο» οργανισμό, από την πρώτη ομάδα μέχρι και τα… μπαμπίνι. Αυτό, δηλαδή, που οραματίστηκε και θα υλοποιήσει ο Σαββίδης στην περιοχή των Ταγαράδων, σ’ έκταση υπερδιπλάσια της Νέας Μεσημβρίας (το υπάρχων προπονητικό κέντρο είναι απλωμένο σε μια έκταση 70 στρεμμάτων).

Οι παλαιότεροι έχουν να διηγηθούν πολλές… ιστορίες σχετικά με τις κατά καιρούς προσπάθειες ν’ αποκτήσει ο ΠΑΟΚ ένα ιδιόκτητο αθλητικό κέντρο. Και, σίγουρα, η κατάσταση που αντιμετώπισαν προπονητές και παίκτες για σειρά ετών, αναφορικά με τις βοηθητικές εγκαταστάσεις και τις καθημερινές προπονήσεις, δεν άρμοζαν στο μέγεθος της ομάδας.

Στη δεκαετία του 1980, όταν οι προπονήσεις δεν γίνονταν στην Τούμπα, οι εναλλακτικές ήταν πότε η Θέρμη, πότε το Καλοχώρι, πότε το Φιλίππειο, πότε το βοηθητικό του Καυτανζογλείου.

Επί εποχής Θωμά Βουλινού η ομάδα απέκτησε ένα σταθερό σημείο, μια και οι καθημερινές προπονήσεις διεξάγονταν στις εγκαταστάσεις (ιδιοκτησίας του μεγαλομετόχου) του Αγίου Βασιλείου. Βέβαια, οι εκεί συνθήκες κάθε άλλο παρά κολάκευαν τη φήμη και το γόητρο της ομάδας. Κι όταν η ΠΑΕ πέρασε στα χέρια του Γιώργου Μπατατούδη, έγινε χρήση των προπονητικών εγκαταστάσεων του Μακεδονικού για σχεδόν μια δεκαετία. Κι όταν ήρθε η στιγμή για να αφήσει ο ΠΑΟΚ τις εγκαταστάσεις του Μακεδονικού, επελέγη η λύση του αθλητικού κέντρου «Λόλας» στη Σουρωτή (μέχρι και συζητήσεις για την αγορά του έγιναν, χωρίς όμως να επέλθει συμφωνία), που αποτέλεσε και το τελευταίο «ασπρόμαυρο» ορμητήριο πριν τη Ν. Μεσήμβρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χαμηλότερη τιμή για την Alfa Romeo Tonale

Η Alfa Romeo Tonale στην έκδοση Sprint έχει πλέον εισαγωγική τιμή €39.500, με πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού και μηδενική χρέωση...

Στην ίδια κατηγορία