Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Για ν΄ ανέβει επίπεδο θα πρέπει να επενδύει κι όχι να ξοδεύει

Δημοφιλή

Όταν έγινε η κλήρωση είχα εκφράσει την άποψη ότι όποιος θεωρεί την Μπριζ ομάδα της πλάκας και πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ είναι ήδη στα ημιτελικά, είναι άσχετος με το ποδόσφαιρο.

Και για να είμαι ειλικρινής, μετά το τέλος του αγώνα στο Μπριζ, ήμουν σχεδόν βέβαιος ότι ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να προκριθεί…

Ό,τι έγινε στο πρώτο παιχνίδι, στο οποίο ο ΠΑΟΚ δεν έκανε φάση και πρέπει να αισθάνονταν και τυχερός που έχασε μόνο με 1-0, δεν ήταν ούτε συμπτωματικό, ούτε συγκυριακό.

Τις δύο ομάδες τις χωρίζει μια μεγάλη διαφορά, κυρίως ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας, σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο δομεί κανείς μια ομάδα κι αυτό που θέλει να παίξει για να είναι ανταγωνιστικός σε υψηλό επίπεδο.

Από τη μια υπάρχει μια ομάδα “σύγχρονη”, με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, με πολλή ενέργεια, με παίκτες που τρέχουν πολύ και παίζουν σε υψηλό τέμπο. Αυτή η ομάδα ΕΠΕΝΔΥΕΙ πολλά χρήματα, για να αγοράζει παίκτες σε χαμηλές ηλικίες (με συμβόλαια μικρότερα απ΄ αυτά του ΠΑΟΚ).

Από την άλλη, υπάρχει μια ομάδα, που στηρίζεται στην ποιότητα, αλλά με τα χρήματα που μπορεί να ΞΟΔΕΨΕΙ, μπορεί να την αγοράζει σε μεγάλες ηλικίες (η διαφορά βρίσκεται στα δύο ρήματα ΕΠΕΝΔΥΩ και ΞΟΔΕΥΩ).

Αυτό φυσικά, δημιουργεί ένα μεγάλο κενό ενέργειας και την αναγκάζει να παίζει σε χαμηλό τέμπο. Δεν είναι τυχαίο που όταν από τον Ιανουάριο οι αγώνες άρχισαν να είναι πολλοί, ο ΠΑΟΚ άρχισε να χάνεται…

Το Νοέμβριο, ο ΠΑΟΚ ίσως μπορούσε να κοντράρει τη Μπριζ, όπως κόντραρε τη Φρανκφούρτη. Αυτή την εποχή, όχι.

Η ομάδα που έχει δομήσει ο ΠΑΟΚ, μπορεί να διαλύει τις περισσότερες ομάδες της Σούπερ Λίγκας και να καταβάλει τις ομάδες της 2ης ταχύτητας του Κόνφερενς.

Για τα ελληνικά ντέρμπι και το υψηλό επίπεδο του Κόνφερενς, σε μια διαδικασία συνεχόμενων αγώνων, αυτή η ομάδα δεν φτάνει.

Στη ρεβάνς της Πέμπτης είδαμε απλά ό,τι είχαμε δει και στο Μπριζ, το τελικό αποτέλεσμα ήταν απόλυτα φυσιολογικό.

Είδαμε έναν ΠΑΟΚ που δεν μπορούσε να σπάσει την πίεση της Μπρίζ, η οποία περικύκλωνε συντεταγμένα κάθε παίκτη του ΠΑΟΚ που έπαιρνε τη μπάλα, του έκοβε ΟΛΕΣ τις επιλογές και τον υποχρέωνε είτε να παίξει πίσω, είτε να κάνει λάθος, το οποίο έβγαζε τους Βέλγους στην κόντρα επίθεση.

Έτσι ο ΠΑΟΚ δεν έκανε φάση και η Μπριζ θα μπορούσε να βάλει κανά δυο γκολ ακόμα.

Εν πάσει περίπτωση, αυτό τελείωσε και το θέμα είναι να πάρει ο ΠΑΟΚ το μάθημά του.

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά.

Αν ο ΠΑΟΚ θέλει να είναι ανταγωνιστικός σ΄ αυτό το επίπεδο της Ευρώπης (κάτι που θα τον καταστήσει αυτόματα και πιο ανταγωνιστικό στο πρωτάθλημα), θα πρέπει να αλλάξει ρότα.

Αν θέλεις να αλλάξεις επίπεδο θα πρέπει να επενδύεις και όχι να ξοδεύεις και θα πρέπει να ακολουθήσεις τις επιταγές της εποχής.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ενέργεια, χρειάζεται ταχύτητα, χρειάζεται παίκτες σε πολύ πιο μικρές ηλικίες.

Αυτοί οι παίκτες, στο επίπεδο που θέλει να είναι ανταγωνιστικός ο ΠΑΟΚ κοστίζουν, αλλά αν δει κανείς το παράδειγμα της Μπριζ (αγόρασε τον Τιάγκο με 11 εκατ. πέρσι και τον πουλάει τώρα με 33 εκατ.), είναι ο μόνος τρόπος για να φτάσεις στην αγωνιστική και την οικονομική επιτυχία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Πρόβλημα με τον Γιόνι Ότο στην τελική ευθεία

Τρεις αναμετρήσεις απέμειναν στον ΠΑΟΚ για την ολοκλήρωση της σεζόν και τρεις ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο τιμωρίας...

Στην ίδια κατηγορία