Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Σε δεκαέξι ευρωπαϊκές Πέμπτες ο ΠΑΟΚ μεγάλωσε, εξελίχθηκε, ωρίμασε, «ψήλωσε»

Δημοφιλή

Το ημερολόγιο έδειχνε 28 Ιουλίου, ντάλα καλοκαίρι, όταν ο ΠΑΟΚ εισήλθε σε αυτή την περιπέτεια με ένα μεγάλο «πρέπει» να σφίγγει σαν θηλιά τον λαιμό του.

Ήταν σχεδόν υποχρεωμένος να περάσει τρία καλοκαιρινά προκριματικά, η πρόκριση στους ομίλους ήταν εκ των ουκ άνευ αν ήθελε να μην ναρκοθετήσει την ύπαρξη του στο μέλλον.

Από εκείνο το βράδυ και μετά, από εκείνο το κρύο, στείρο και άγονο 0-0 απέναντι στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, οι Πέμπτες δεν ήταν ποτέ πια οι ίδιες.

Είχαν άλλο χρώμα, άλλο νόημα. Γέμισαν από αδημονία, προσδοκίες, καρδιοχτύπι, περηφάνια, χαρά, τρέλα και… όνειρα. Πολλά όνειρα. Διότι σε αυτούς τους 9 μήνες το μυαλό άρχισε να κάνει τις πιο τρελές σκέψεις, η ομάδα του Λουτσέσκου τον έκανε να πιστέψει ότι μπορεί να πετύχει κάτι που γίνεται μόνο στις ταινίες.

ΔΙΚΕΦΑΛΕ ΜΕΓΑΛΩΣΕΣ…

Σε αυτές τις 16 ευρωπαϊκές Πέμπτες ο Δικέφαλος μεγάλωσε, εξελίχθηκε, ωρίμασε, «ψήλωσε». Πρόσφερε ανεπανάληπτες στιγμές, φόρτωσε με οπαδικές μνήμες στον κόσμο του, ξεσήκωσε με την απόδοση του, έδωσε αφορμές για μερικές αξέχαστες εκδρομές, έγραψε ιστορία.

Διότι όσο πικρός κι αν ήταν ο αποκλεισμός από την Μπριζ, κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τον Δικέφαλο όσα πέτυχε φέτος και θα μείνουν για πάντα στην ιστορία.

Ο ΠΑΟΚ έκανε ρεκόρ βαθμών για ελληνική ομάδα σε φάση ομίλων, καμία άλλη δεν έκανε ποτέ 16 πόντους. Καμία άλλη δεν έκανε πέντε «διπλά» στην ίδια σεζόν, ο Δικέφαλος άλωσε κατά σειρά Ιερουσαλήμ, Εδιμβούργο, Ελσίνκι, Φρανκφούρτη, Αμπερντίν.

Οι ασπρόμαυροι θα κουβαλάνε για πάντα μαζί τους την ανεπανάληπτη ανατροπή απέναντι στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ, η πρώτη φορά στην ιστορία τους, που γύρισαν ευρωπαϊκό νοκ-άουτ μετά από ήττα με δύο γκολ στο πρώτο παιχνίδι.

ΕΞΕΛΙΞΗ

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στα προημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για τρίτη φορά στην ιστορία του, αλλά δεύτερη την τελευταία τριετία. Κι αυτό μαρτυρά πολλά. Σημαίνει καταξίωση. Σταθερότητα.

Ποτέ άλλοτε στην ιστορία του δεν είχε δύο τέτοιες σημαντικές πορείες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Δικέφαλος καθιερώνεται ως μία σταθερά υπολογίσιμη ευρωπαϊκή δύναμη κι αυτό σημαίνει πολλά για το μέγεθος του, το brand του, τον τρόπο που τον υπολογίζουν και τον μετράνε πια κι εκτός συνόρων.

Χάρη σε αυτές τις δύο πορείες της τελευταίας τριετίας θα μπορεί να βρίσκεται σε μελλοντικές κληρώσεις από την θέση του ισχυρού και να έχει πιο βατό μονοπάτι στις επόμενες πορείες του.

Τα έσοδα από τα χρηματικά bonus της UEFA τον βοηθούν να μείνει μακριά από τις κακοτοπιές του Financial Fair Play και να μπορεί να σχεδιάζει απρόσκοπτα την εταιρική και αγωνιστική του εξέλιξη.

Συνάμα, τέτοιες πορείες τον κάνουν ακόμα πιο ελκυστικό στις αγορές, διαφοροποιούν την δυναμική του σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση είτε για αγορές είτε για πωλήσεις.

Και ο συγχρωτισμός του με συλλόγους όπως η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, η Μπριζ τον βοηθούν να καταλάβει που υστερεί, τι πρέπει να βελτιώσει, τι πρέπει να ψάξει από εδώ και πέρα.

Το ταξίδι ήταν υπέροχο και το πρόσημο θετικό. Ο ΠΑΟΚ έφτασε το ταβάνι του, επόμενος στόχος είναι να καταφέρει και να το τρυπήσει…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Πρόβλημα με τον Γιόνι Ότο στην τελική ευθεία

Τρεις αναμετρήσεις απέμειναν στον ΠΑΟΚ για την ολοκλήρωση της σεζόν και τρεις ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο τιμωρίας...

Στην ίδια κατηγορία