Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η απώλεια του κυπέλλου μπορεί να κάνει κι ένα καλό

Δημοφιλή

Μια ομάδα πανάκριβη στα χαρτιά, αλλά όπως αποδείχθηκε πάνω στο χορτάρι πολύ φτηνή στο γήπεδο, έκλεισε τον κύκλο της. Η απώλεια του Κυπέλλου μπορεί να κάνει κι ένα καλό στον ΠΑΟΚ της επόμενης σεζόν.

Η αποτίμηση στο «ποιος ήταν ο ΠΑΟΚ του ’19 και ποιος ο ΠΑΟΚ του 2023» ενδιαφέρει, απασχολεί, ιντριγκάρει. Η σύγκριση, καταλυτική. Μα, δικαιολογημένα θα αναρωτηθεί κανείς, έφτασε κιόλας η ώρα της αποτίμησης; Αν κρίνουμε από την επίσημη παραδοχή, «έκλεισε ο κύκλος της φουρνιάς των πρωταθλητών», ασφαλώς και απασχολεί την ώρα του ταμείου και του απολογισμού.

Οι πολλοί διαισθάνονται, καταλαβαίνουν πως, όσο την επισπεύσει ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης, που έχει το πλεονέκτημα να διατηρεί την αναμφισβήτητη πρωτοβουλία για όλες τις κινήσεις, τόσο το καλύτερο. Και για τον εαυτό του και για τον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ του ’19 είναι η νύχτα, ο ΠΑΟΚ της σεζόν 2023-24, που έρχεται, η μέρα. Η τρέχουσα εικόνα του «Δικεφάλου», ομάδας ταραγμένης, που μετά βίας δεν έχει αγγίξει το όριο της παράκρουσης (αλλά προς τα εκεί βαδίζει με μαθηματική βεβαιότητα), είναι ο εύλογος καθρέφτης των δραματικών αντιφάσεων του «ασπρόμαυρου» οργανισμού.

Μια ομάδα πανάκριβη στα χαρτιά, αλλά όπως αποδείχθηκε πάνω στο χορτάρι πολύ φτηνή στο γήπεδο. Σε τούτη τη φάση, συνεπώς, αυτό που απασχολεί είναι πως μια ομάδα με αρκετά μεγάλο μπάτζετ, δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες και ολοκλήρωσε μια αποτυχημένη σεζόν, που άνοιξε με κάζο στην Ευρώπη και έκλεισε με.. κατρακύλα στην 4η θέση (πρώτη φορά μετά από πέντε σερί παρουσίες στις θέσεις 1-2) και δεύτερο σερί χαμένο τελικό κυπέλλου.

Η εικόνα της ομάδας καθ’ όλη τη διάρκειας μιας σεζόν χωρίς το… βάσανο της Ευρώπης, με ένα μικρό ευχάριστο διάλλειμα στις αρχές του 2023, ήταν περισσότερο ψυχολογική παρά πραγματική. Όλοι, κατά βάθος, ξέραμε την κατάληξη. Αλλά θέλαμε και να τη… δούμε. Κακά τα ψέματα η πορεία στο πρωτάθλημα ήταν μέτρια, κάκιστη η εικόνα στα πλέι οφ, ήρθε και η απώλεια του Κυπέλλου για να ανεβάσει την κριτική στα ύψη και τον κόσμο στα κάγκελα.

Από αυτή την πλευρά το ότι δεν κρύφτηκαν κάτω από το χαλί (με πιθανή κατάκτηση του Κυπέλλου) τα σοβαρά θέματα που είχε η ομάδα μόνο καλό μπορεί να κάνει εφόσον στη Μικράς Ασίας έχουν τη διάθεση να τα βάλουν κάτω, να τα αναλύσουν και να τα διορθώσουν.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, έχοντας συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, θα έχει τον πρώτο λόγο στην «επόμενη μέρα» και σε συνεργασία με την ιδιοκτησία και τη  διοίκηση, θα επιδιώξει την ενίσχυση της ομάδας με ποιοτικούς παίκτες. «Αυτά που ακούγονται ότι θα φύγω είναι βλακείες και δεν προέρχονται καν από τη Ρουμανία αλλά από κάπου στην Αίγυπτο! Έχω συμβόλαιο και θα το σεβαστώ. Ήταν μια σεζόν που αρκετοί παίκτες κέρδισαν εμπειρίες, πρέπει να προσθέσουμε ποιότητα και προσωπικότητα. Το δεύτερο είναι το πιο σημαντικό αλλά χρειάζεται και το πρώτο», είπε με νόημα τεχνικός του Δικεφάλου στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τη συνέχεια.

Μια ενδεχόμενη κατάκτηση του Κυπέλλου δεν θα άλλαζε το σκεπτικό Λουτσέσκου και διοίκησης ούτε θα αποπροσανατόλιζε, απλά θα γλύκαινε λίγο το φινάλε μιας αποτυχημένης χρονιάς. Απλά κόντρα σε μια πιο πλήρη ομάδα σε όλες τις θέσεις, φάνηκαν πιο χτυπητές όλες οι αδυναμίες του ΠΑΟΚ.


Τελευταία νέα

Λιώνης: «Τώρα αρχίζει το…. καλό!»

Ο παίκτης του ΠΑΟΚ στο τμήμα futsal, Ανέστης Λιώνης, που ήταν από τους πρωταγωνιστές στη φετινή σεζόν, προχώρησε σε...

Στην ίδια κατηγορία