Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αντιμετώπιση κρίσεων με ψυχραιμία και ενημέρωση

Δημοφιλή

Η Θεσσαλονίκη βιώνει περίεργες και δύσκολες καταστάσεις λόγω του κορωνοϊού. Κατά την άποψή μου αυτό που πραγματικά δοκιμάζεται είναι η ψυχραιμία του κόσμου, που θα παίξει και πολύ μεγάλο ρόλο στην όλη αντιμετώπιση της κατάστασης.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο πανικός αποτελεί τον χειρότερο σύμβουλο. Οι αντιδράσεις πανικού δεν βοηθούν σε καμία των περιπτώσεων. Ποιος όμως είναι ο καλύτερος δρόμος ώστε ο πολίτης να καταφέρει να διατηρήσει την ψυχραιμία του; Η ΣΩΣΤΗ ενημέρωση πάντα βοηθάει και ουσιαστικά είναι απαραίτητη για να αντιμετωπιστούν ορθά όλες αυτές οι καταστάσεις.

Εδώ βέβαια το θέμα έχει να κάνει και με τον κάθε πολίτη. Εκείνος που αρνείται να ακούσει και να διαβάσει την οποιαδήποτε συμβουλή ενός ειδικού, επειδή… «νιώθει ότι τα ξέρει όλα» ή εκείνος που ακούει τον κάθε επιπόλαιο και τυχάρπαστο να μιλάει για τον κορωνοϊό, είναι βέβαιο ότι θα αντιδράσει λάθος και αντί να βοηθήσει τον εαυτό του και τους οικείους του να ξεπεράσουν το όποιο πρόβλημα, είναι βέβαιο ότι θα επιβαρύνει και άλλο την κατάσταση.

Και σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη περίπτωση βέβαια που αφορά όλους μας και αποτελεί το πιο σοβαρό θέμα των ημερών, φανερώνεται ότι… είμαστε των άκρων! Παρά τα δεκάδες σωστά μηνύματα που πέρασαν τα ΜΜΕ, από την Τετάρτη και μετά έγινε μία επιδρομή στα σούπερ μάρκετ!

Αφήνοντας στην άκρη το μεγάλο θέμα των ημερών, πρέπει να σκεφτούμε ότι πολλά που αφορούν αυτό και τις αντιδράσεις, πρέπει γενικά να τα αξιοποιήσουμε στο μυαλό μας και για πολλά άλλα (δευτερεύοντα) θέματα της καθημερινότητας.

Και στο ποδόσφαιρο δηλαδή! Γιατί όχι;

Στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων δεν χρειάζεται ψυχραιμία και στο ποδόσφαιρο;

Για να είμαστε όλοι μας ψύχραιμοι στα δύσκολα, δεν χρειάζεται ΠΑΝΤΑ καλή και υπεύθυνη ενημέρωση;

ΒΑΣΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ  ΛΟΓΙΚΗΣ…

Έγραψε ο Γιώργος Σαββίδης: «Υπομονή… Στηρίζουμε πλήρως τον προπονητή. Είναι η πρώτη φορά που δουλεύει εκτός Πορτογαλίας. Υπομονή…Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, κάποιες φορές κερδίζεις και κάποιες φορές χάνεις. Στην Ελλάδα ο κόσμος πρέπει να μάθει και να χάνει. Στηρίζω πρώτα από όλους τον προπονητή». Το πρώτο θα το υπέγραφε και ο πατέρας του. Το δεύτερο (περί νικών-ηττών) ίσως και όχι, μια και ο Ιβάν πιέζει πάντα για την επιτυχία και σπάνια δίνει άλλοθι.

Σε κάθε περίπτωση η οικογένεια έχει παραδώσει μαθήματα στήριξης προπονητή και όλα αυτά με βάση όχι τον εγωισμό, αλλά την ποδοσφαιρική λογική. Γιατί αν Ιβάν και Γιώργης έκαναν γκάλοπ σε κάτι τέτοια θέματα (χωρίς βέβαια να είναι και αλάνθαστοι) ο ΠΑΟΚ δεν θα πανηγύριζε πολλές από τις επιτυχίες των τελευταίων ετών.

ΔΕΝ «ΦΤΑΙΕΙ» Ο ΕΝΑΣ ΠΑΙΚΤΗΣ…

Αρχικά είχαμε την ερώτηση… «Γιατί δεν παίζει ο Λάμπρου;» Στην πορεία διατυπώθηκαν και άλλες ερωτήσεις. Για τον Στοχ, τον Ίνγκασον, τον Ζίφκοβιτς και διάφορους άλλους. Στην προσπάθειά του ο φίλαθλος να βρει… «τι φταίει» στρέφεται πάντα σε αυτούς που δεν παίζουν, οι οποίοι ως γνωστόν είναι πάντα οι καλύτεροι. Έπαιξε όμως και ο Λάμπρου και ο Στοχ μερικές φορές και ο Ζίφκοβιτς και όλοι. Ο ΠΑΟΚ έχει τους πιο πολλούς ενεργούς παίκτες από όλους, παρά το ότι δεν έχει δώσει πολλά ματς αφού έχασε την Ευρώπη. Τι αποδείχθηκε; Τα καλά και τα κακά της ομάδας, η φόρμα ή το ντεφορμάρισμα δεν σχετίζεται με τον έναν ή τους δύο παίκτες.

*Αυτοί που κορόιδευαν τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι για το PAOKTV, τώρα τον καλούνε να τους δώσει τεχνογνωσία γιατί είναι αναγκασμένοι να ακολουθήσουν στο δρόμο του. Σε μονόδρομο έχουν μπει και αυτοί, εκτός αν κάποιοι προτιμήσουν… Μαρινάκη. Ο Παναθηναϊκός αποκλείεται…

*Ζώντας το pre game του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός μέσα από τον αγωνιστικό χώρο, οφείλω να ομολογήσω ότι αυτές τις στιγμές με την υποδοχή του Μανάβη στην Τούμπα θα κάνω πολλά χρόνια να τις ξεχάσω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Κορυφαίος των κορυφαίων ο Πετρούνιας!

Στις 21 Αυγούστου 2022 στη Γερμανία, ο Λευτέρης Πετρούνιας ισοφάρισε την επίδοση του Ούγγρου σπεσιαλίστα του πλάγιου ίππου Κρίστιαν...

Στην ίδια κατηγορία