Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στόχος δεν είναι απλά ο ΠΑΟΚ, αλλά ο Σαββίδης

Δημοφιλή

Δεν είναι μία εποχή που μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε με αφέλεια. Είναι μία εποχή που είναι σαφές σε όλους μας πως ο στόχος κυβέρνησης και Μαρινάκη δεν είναι απλά ο ΠΑΟΚ, αλλά ο Ιβάν Σαββίδης.

Η οικονομική δυναμική του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ φοβίζει, όπως φοβίζει και ο τρόπος που παίζει το παιχνίδι. Τα παραδοσιακά ελληνικά τζάκια δεν επιθυμούν άλλους παίκτες στη πίτα τους.

Είμαι σίγουρος πως ο Ιβάν θα βρει εμπόδια σε όλα τα πρότζεκτ που τρέχει ή που θέλει να αποκτήσει. Μη ξεχνάμε τι συμβαίνει στο Παλιούρι, μη σας φαίνεται παράξενο πως η επένδυση στο λιμάνι δεν τρέχει με γοργούς ρυθμούς. Αν δούμε πως κολλάει και το Πόρτο Καράς, θα είμαστε πεπεισμένοι πως οι άνθρωποι δεν υπολογίζουν τίποτα.

Άπαντες είμαστε υποχρεωμένοι να απλώσουμε ασπίδα γύρω από τον Ιβάν. Τουλάχιστον στο κομμάτι του ΠΑΟΚ θα πρέπει να είμαστε συσπειρωμένοι. Ακόμη και αν τα αποτελέσματα είναι αρνητικά, κάτι που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε, η μεταξύ μας συνοχή, η σοβαρότητα αντιμετώπισης της κατάστασης, η κριτική στα όρια που πρέπει, δεν θα δημιουργήσουν επιπλέον θέματα.

Ο Ιβάν είναι ένας σκληρός άνθρωπος, αλλά άκρως συναισθηματικός. Στον πόλεμο που δέχεται αντιδρά ψύχραιμα, όμως αν δει πως ακόμη και οι δικοί του άνθρωποι είναι απέναντι, δεν μπορούμε να προβλέψουμε το πως θα αντιδράσει. Σήμερα, οι δικοί του άνθρωποι είμαστε εμείς. Εμείς που εισπράξαμε την χαρά που μας έδωσε με την αναβάθμιση του ΠΑΟΚ και εννοείται πως πρέπει να την ανταποδώσουμε όταν ο ηγέτης του κλαμπ είναι υπό πίεση εξαιτίας της στρατηγικής αυτών των λαμογιών.

Δεν βάλλεται μόνο ο ΠΑΟΚ, δεν βάλλεται μόνο ο Ιβάν. Βάλλεται όλη η χώρα που στα μάτια τους είναι αναλώσιμη, αρκεί να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά τους.

Η συγκυρία για τον ΠΑΟΚ είναι δύσκολη γιατί η ομάδα δεν φαίνεται έτοιμη να ανταποκριθεί ποδοσφαιρικά στον ανταγωνισμό που υπάρχει. Αν το γυρίσει, τότε ο Ιβάν δεν θα χρειαστεί κανέναν μας. Αν όμως όχι, τότε θα πρέπει να δείξουμε κατανόηση και να αναζητήσουμε με καθαρό μυαλό την επόμενη μέρα.

Η απώλεια του Ιβάν μπορεί σήμερα να δείχνει μακρινή όμως με αυτούς που κυβερνούν και με το δίκτυο που έχει στήσει ο Μαρινάκης για να τους ελέγξει, η μέρα αυτή που μπορεί να έρθει πολύ πιο γρήγορα.

Άλλωστε είναι σαφές πως δεν ενδιαφέρονται για τη δική μας χαρά. Το μόνο που τους απασχολεί είναι η τσέπη τους.

ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Το πόσο τεχνητή ήταν η φάση με την εμπλοκή της Πολιτείας στα του ποδοσφαίρου, φάνηκε και από την σφαλιάρα που δέχτηκε από την ηγεσία της ΟΥΕΦΑ. Και άντε να το λέμε εμείς που είμαστε και απέναντι, να πάει στην ευχή. Έχει καταγραφεί από τους πάντες.

Για να κατανοήσει κανείς το πόσο αστεία ήταν η παρέμβασή της, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ και συγκεκριμένα στο επίμαχο θέμα, υπήρχε μία βασική φωτογραφία του Τσέφεριν με τον Γραμμένο και μέσα στο κείμενο, κάπου χωμένη, μία φωτογραφία του προέδρου με τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ΟΥΕΦΑ ελέγχει το ποδόσφαιρο, είναι δικό της μαγαζί και δεν πρόκειται να αποδεχτεί καμία παρέμβαση. Η δήλωση του Τσέφεριν άλλωστε ήταν ξεκάθαρη. «Το ποδόσφαιρο μπορεί να λύσει μόνο του τα προβλήματά του». Και το παραμυθάκι τελείωσε.

ΑΗΤΤΗΤΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Από που να τους πιάσεις. Στήνουν επιτροπές να βγάλουν απόφαση όπως τους βολεύει, την ώρα που τους βολεύει και δεν ανοίγει μύτη. Σοβαρές – καυτές υποθέσεις πηγαίνουν έξι – επτά χρόνια μπροστά με αποτέλεσμα να πάθει το 80% των μαρτύρων αλτχάιμερ. Κάτι υποθέσεις τύπου Τζήλου που θα έπρεπε να έχουν στείλει τους πάντες φυλακή, δεν έχει ανοίξει μύτη.

Στο ΣτΕ αλλάζουν τους εισηγητές σαν τα πουκάμισα, έτσι ώστε να αποφασιστεί ότι τους βολεύει. Μέχρι και είκοσι θα άλλαζαν μέχρι να εμφανιζόταν ο … διαθέσιμος να το κάνει.

Σε αυτή τη χώρα τα πάντα έχουν τελειώσει και απλά δεν το παραδεχόμαστε. Δεν υπάρχει κανένας ενδοιασμός, δεν υπάρχει καμία άμυνα, δεν υπάρχει τίποτα που να έχει μείνει όρθιο.

Και αυτοί που έχουν περισσότερη πλάκα, είναι αυτοί που ξεστομίζουν την φράση «έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.

ΕΠΕΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ

Έπεφτε ξύλο στα νησιά, ΜΑΤατζήδες κοπανούσαν ανυποψίαστους που νόμιζαν πως έχουν δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν και ξαφνικά πολύς κόσμος έλεγε «μα είναι δυνατόν, Έλληνες να βαράνε Έλληνες». Τόσα χρόνια βέβαια τα ΜΑΤ κυρίως Έλληνες σαπακιάζουν χωρίς κανέναν οίκτο. Από συνταξιούχο μέχρι οπαδό, από τον απλό πολίτη που ζητάει αυτά που πιστεύει πως αξίζει μέχρι και τον οπαδό.

Αυτή είναι η δουλειά του ΜΑΤατζή, ενώ κανένας δεν τον ελέγχει γιατί είναι αυτός που θα προστατέψει τους έχοντες. Θέλει προσπάθεια για να γίνεις ΜΑΤατζής.

ΣΟΥΖΑ Ο ΡΟΥΛΗΣ

Ό,τι ζητήσει το αφεντικό φροντίζουν να το δώσουν. Τι κι αν ο ΠΑΟΚ προσέφυγε νομίμως στα πολιτικά δικαστήρια για την υπόθεση της ΕΕΑ. Τι κι αν είχαν προσφύγει για τον ίδιο λόγο άλλες ομάδες στο παρελθόν; Ο Άρης μας, θα ψηφίσει ότι θέλει ο Ολυμπιακός. Όμως έρχεται η στιγμή, που θα τεθούν διάφορες ψηφοφορίες και θα πρέπει να είναι σε άλλη θέση ο Άρης μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚάρα!

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 98 χρόνια το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ...

Στην ίδια κατηγορία