Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Υπόθεση Ολιβέιρα: Η επιθυμία Λουτσέσκου και το… χαλινάρι από Ιβάν

Δημοφιλή

Την προηγούμενη εβδομάδα και μέσα σε τρεις μέρες ο ΠΑΟΚ «κατάφερε» να ξεχάσει τους όποιος στόχους είχε για την κορυφή και αυτό που του έμεινε είναι η προσπάθεια να πιάσει έστω την 3η θέση και να προετοιμαστεί για τον τελικό κυπέλλου.

Το γιατί συνέβη αυτό, προφανώς και έχει να κάνει με το ότι σε δύο συνεχόμενους αγώνες οι λεπτομέρειες πήγαν στον αντίπαλο. Όμως για όλα υπάρχουν εξηγήσεις.

Αυτό που σίγουρα φάνηκε, είναι πως ο βασικός προβληματισμός του Λουτσέσκου αφορά δύο θέσεις και σε αυτές οφείλει να δώσει μεγάλη βάση για του χρόνου. Στο κεντρικά χαφ όπου ο Αουγκούστο τραβά μόνος του το κουπί και στα φορ, εκεί όπου η εικόνα του Νέλσον Ολιβέιρα αναγκάζει τον Λουτσέσκου να δει με μεγαλύτερη συμπάθεια τον Μπράντον Τόμας. Ένα παιδί που σίγουρα σε έναν ΠΑΟΚ που θέλει να διεκδικήσει πρωτάθλημα, δεν έχει τα στοιχεία να θεωρηθεί βασικός.

Όπως έγραψα και σε προηγούμενο άρθρο, η λογική του Ράζβαν λέει πως προτιμά αυτόν που ξέρει το πλάνο του από κάποιον καινούργιο. Για αυτό και η απόφασή του να ανανεωθεί ο Νέλσον Ολιβέιρα. Ο προπονητής δεν μπορεί να κατηγορηθεί για αυτό, αφού είναι γνωστή η λογική του. Απλά τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν τον βοηθά και ο Πορτογάλος με την εικόνα που παρουσιάζει σε αυτή τη κρίσιμη καμπή. Και βαρύς αθλητικά και αργός στις αποφάσεις του.

Ο Ιβάν Σαββίδης, γνωρίζοντας καλά την στρατηγική Λουτσέσκου, έβαλε ένα χαλινάρι στην περίπτωση Ολιβέιρα. Τον κάλεσε ο ίδιος στο τηλέφωνο και του ξεκαθάρισε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα κάνει με την περίπτωση του. Αυτός πιθανότατα είναι και ο λόγος που ο ΠΑΟΚ δεν του έχει καταθέσει ακόμη επίσημη πρόταση. Ο Ιβάν στο μυαλό του θέλει κάτι καλύτερο για αυτή τη κρίσιμη θέση. Και κακά τα ψέματα, η εικόνα του Πορτογάλου τον δικαιώνει.

Και για τα χαφ η κουβέντα μάλλον ξεκίνησε από λάθος βάση. Η παραμονή Ντάντας θα φέρει άλλον έναν, όμως η αλήθεια είναι πως δείχνει σοφότερο το να αποκτηθούν δύο με άλλα χαρακτηριστικά. Και ένας που θα δώσει αθλητικά στοιχεία και γρήγορο κουβάλημα δίπλα στον Αουγκούστο και ένας που θα είναι σε θέση να στήσει ροτέισον με τον Βραζιλιάνο ο οποίος δεν είναι δυνατόν να παίξει όλα τα παιχνίδια.


Τελευταία νέα

«Αγγίζουν» το πρωτάθλημα, θέλουν και το αήττητο

Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ οδεύει ολοταχώς για το 19ο πρωτάθλημα, επιδιώκοντας παράλληλα και το αήττητο, το οποίο...

Στην ίδια κατηγορία