Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Αν ο Λουτσέσκου είχε την ομάδα του εσώκλειστη όλη τη σεζόν, έπαιρνε πρωτάθλημα

Δημοφιλή

Τα αρνητικά αποτελέσματα με ΑΕΚ και Ολυμπιακό προκάλεσαν μια απογοήτευση στην κοινωνία του ΠΑΟΚ, που νιώθει πως χάνονται οι μεγάλοι στόχοι.

Κατ΄ αρχήν, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι και οι δύο ήττες ήταν συμβατές με τη ροή του αγώνα, δεν μπορεί κανείς να πει δηλαδή, ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και τελικά έχασε.

Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι και τα δύο παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να τα έχει κερδίσει, παρότι η απόδοσή του δεν κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Με την ΑΕΚ υπάρχει το δοκάρι του Ολιβέιρα στο 0-0 που αν ήταν γκολ θα άλλαζε το παιχνίδι και πιθανότατα θα το κέρδιζε, και με τον Ολυμπιακό, αν ο Πασχαλάκης δεν είχε κάνει τη φοβερή απόκρουση στο πλασέ του Αουγκούστο και γίνει το 0-2, τα πράγματα θα είχαν πάρει άλλο δρόμο.

Τι θέλω να πω μ΄ αυτά…

Ότι παρότι σήμερα που μιλάμε υπάρχει μια σημαντική διαφορά στη βαθμολογία κι ο ΠΑΟΚ φαίνεται να βγαίνει νοκ άουτ, τα πράγματα τελικά μπορεί να μην είναι έτσι.

Αυτά τα πλέι οφ είναι ένα μυστήριο τρένο και πολλά μπορεί να αλλάζουν κάθε αγωνιστική. Σε αγώνες κάθε τρεις τέσσερις μέρες, πολλές φορές η λογική φεύγει από τη μέση.

Κι από την ώρα που όλοι οι συμμετέχοντες έχουν στόχο, δεν είναι δηλαδή πλέι άουτ, που οι μισοί είναι με βατραχοπέδιλα και οι άλλοι μισοί παίζουν τη ζωή τους, όλα μπορεί να γίνουν.

Για τον ΠΑΟΚ το ζητούμενο είναι να ξαναγίνει ο ΠΑΟΚ που βλέπαμε πριν τη διακοπή της 25ης Μαρτίου.

Μια ομάδα πολεμιστών, με τρέλα για να κερδίσει, με αυτοπεποίθηση, με συνοχή…

Ο ΠΑΟΚ είναι μια διαφορετική ομάδα από τις άλλες τρεις. Δεν έχει το τόσο γεμάτο ρόστερ κι αυτό φάνηκε και στο Καραϊσκάκη…

Αυτό που κάνει τον ΠΑΟΚ να είναι πολύ ανταγωνιστικός στο επίπεδο αυτό, είναι η δουλειά του προπονητή του, που είναι κάτι παραπάνω από ένας προπονητής.

Είναι η αγωνιστική προετοιμασία, είναι η τακτική προσέγγιση, αλλά κυρίως είναι η πνευματική προετοιμασία. Κυρίως αυτή η τελευταία κάνει τη διαφορά, όταν η ποιοτική διαφορά των ομάδων δεν είναι μεγάλη.

Νομίζω ότι αν ο Λουτσέσκου είχε τη δυνατότητα να έχει την ομάδα του εσώκλειστη για όλη τη σεζόν, ο ΠΑΟΚ θα έπαιρνε το πρωτάθλημα.

Αυτή η πνευματική προετοιμασία πάντα χαλάει όταν υπάρχουν διακοπές και δεν είναι τυχαίο ότι επί Λουτσέσκου πάντα μετά από διακοπές λόγω εθνικών, ο ΠΑΟΚ αργεί να ξαναβρεί τα πατήματα και τον χαρακτήρα του.

Σας θυμίζω ότι πέρσι, μετά τη διακοπή της 25ης Μαρτίου, ο ΠΑΟΚ έκανε ως το τέλος της σεζόν ΜΙΑ νίκη σε 13 αγώνες κι αυτή στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ.

Μετά απ΄ αυτή την τελευταία διακοπή, η ομάδα αδειάζει και δεν ξαναφορτίζεται…

Φέτος, που είχαμε και τη διακοπή λόγω του Μουντιάλ, αν ο Λουτσέσκου καταφέρει να επαναφέρει άμεσα την ομάδα του, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι σε ό,τι αφορά τα πλέι οφ, όλα έχουν τελειώσει.


Τελευταία νέα

Οι ευχές του ΠΑΟΚ στον Γιαννάκη (pics)

Αφορμή δοθείσης από τα γενέθλια που έχει τη σημερινή (28.04) μέρα ο πιστός φίλαθλός του, Γιαννάκης, ΚΑΕ και ΑΣ...

Στην ίδια κατηγορία