Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το θέμα είναι να δεις τη χρυσή ευκαιρία

Δημοφιλή

Το καλοκαίρι του 2003 πολύς κόσμος κόντεψε δικαιολογημένα να πάθει ποδοσφαιρική κατάθλιψη… Λίγες εβδομάδες μετά το τελευταίο κύπελλο του ΠΑΟΚ, στην προ Σαββίδη εποχή, ένας – ένας την έκαναν με ελαφριά πηδηματάκια από την Τούμπα.

Ο Γεωργιάδης και ο Καφές πήγαν στον Ολυμπιακό, ο Οκκάς με τον Αμπονσά πήγαν στην ΑΕΚ, ο Κουκιέλκα στη Γερμανία, έφυγε ακόμη κι ο Φρούσος. Έφυγε η μισή πρώτη ενδεκάδα!

Οι φόβοι εκείνου του καλοκαιριού, ότι ο ΠΑΟΚ θα διαλυθεί, δεν θα βγει ούτε στην Ευρώπη, δεν επαληθεύτηκαν.

Ο Αναστασιάδης μπορεί να είχε πολλά κουσούρια, αλλά σε μερικά πράγματα, ήταν πιο μπροστά απ΄όλους. Αυτός όχι μόνο δεν έβλεπε την καταστροφή, αλλά έβλεπε μια χρυσή ευκαιρία.

Πήρε όσους του έμειναν, δεν δίστασε να ρίξει στη φωτιά πιτσιρίκια, και έπεισε αυτούς που φορούσαν τις φανέλες του ΠΑΟΚ ότι ήταν οι καλύτεροι του κόσμου.

Η σεζόν 2003-04 ήταν μια εντυπωσιακή σεζόν, ο κόσμος πέρασε ωραία. Ήταν η σεζόν που αναδείχτηκαν ο Σαλπιγγίδης, που ως τότε ήταν ένα πιτσιρίκι, που συμπλήρωνε το ρόστερ, κι ο Καρυπίδης, ένα πιτσιρίκι, που γύρισε από τον δανεισμό στην Κέρκυρα.

Το επόμενο καλοκαίρι, ο ΠΑΟΚ ήταν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας κάνει μια εντυπωσιακή σεζόν, έχοντας αναδείξει παίκτες.

Σε ανύποπτη στιγμή, στο ξεκίνημα αυτής της σεζόν, είχα γράψει ότι η φετινή χρονιά, μου θυμίζει εκείνη τη σεζόν.

Δεν χρειάζεται πολλή ανάλυση, ένα πράγμα ήταν αυτό που με απασχόλησε από το καλοκαίρι. Αν ο Ράζβαν Λουτσέσκου θα έχει φέτος αυτή την “παύλα”  που είχε τότε ο Αγγελος Αναστασιάδης.

“Το μεγάλο μυστικό είναι να βρει το κίνητρό του ο Λουτσέσκου, αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας” είχα γράψει.

Ένας προπονητής που οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε δύο νταμπλ, που τον έφτασε στον ουρανό, θα βρει το κίνητρο να φτιάξει κάτι από την αρχή; Αυτή ήταν η απορία μου.

Κάποια στιγμή δεν το πίστεψα, για να είμαι ειλικρινής. Τον τελευταίο μήνα σα να βλέπω ότι κι ο ίδιος μάλλον το πιστεύει.

Το μεγάλο μυστικό, είναι να καταφέρει να φτιάξει αυτό το ρόστερ που έχει ένα δυνατό γκρουπ από σκυλιά του πολέμου, μια ομάδα που θα μπαίνει στο γήπεδο για να πολεμήσει σα να είναι η τελευταία μάχη του πολέμου. Έστω κι αν πρόκειται για ένα ρόστερ, που δεν είναι πλήρες, που έχει αδυναμίες, σε κάποιες θέσεις μεγάλες.

Ο ΠΑΟΚ έχει πράγματα να δώσει, αν το μυαλό του Λουτσέσκου είναι 200% εδώ, οι προοπτικές είναι καλές.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πετύχει πράγματα και το τέλος της σεζόν, μπορεί να τον βρει να μετράει κέρδη. Και ένα από τα κέρδη του, μπορεί να είναι οι πρωτοκλασάτοι παίκτες, που βγάζει από τις ακαδημίες του και μετατρέπει σε κεφάλαιο.

Ο Κωνσταντέλιας κι ο Κουλιεράκης, είναι πια κανονικοί ποδοσφαιριστές και μάλιστα με προοπτικές να γίνει παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου. Και από πίσω έρχονται κι άλλοι.

Και το τέλος της σεζόν μπορεί να βρει τον ΠΑΟΚ με μια αγωνιστική επιτυχία, αλλά και ένα πιο πλούσιο ρόστερ, που θα το έχει δημιουργήσει ο ίδιος.


Τελευταία νέα

Η πρόκριση έφερε… τραπέζι στον ΠΑΟΚ!

Τραπέζι παρέθεσαν οι Αδερφοί Νικολαΐδη στην ομάδα Πόλο του ΠΑΟΚ Domus Ergo, μετά την μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς Α1...

Στην ίδια κατηγορία