Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο Σαββίδης κι οι εκλογές

Δημοφιλή

Είναι γεγονός πως αυτή τη στιγμή είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα όσον αφορά στο τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ ως σύλλογος στις επερχόμενες εκλογές. Η απουσία του Ιβάν Σαββίδη στο κομμάτι της κοινής γραμμής και της συσπείρωσης πάνω σε έναν κοινό στόχο, αποτελεί ξεκάθαρα πλέον ανασταλτικό παράγοντα. Οι άνθρωποί του εδώ, οι κομβικοί σε διάφορες εταιρίες του και βέβαια αυτοί που έχουν ρόλο λομπίστα, περισσότερο δείχνουν να έχουν μία προσωπική ατζέντα, παρά μία κεντρική γραμμή που απορρέει από τον άνθρωπο που θα έπρεπε να την επιβάλλει.

Ο Ιβάν Σαββίδης αυτή τη στιγμή, προφανώς και είναι σε δύσκολη θέση λόγω του πολέμου στη Ρωσία και συνδυαστικά από το γεγονός πως αυτός αποτέλεσε την αφορμή για να ξεσπαθώσουν οι εντός Ελλάδας ανταγωνιστές του. Κάτι που φαίνεται να βρίσκει και υποστηρικτές εντός της κυβέρνησης. Το παράδειγμα Λευτέρη Αυγενάκη είναι το κορυφαίο, αλλά πως είναι δυνατόν να αποβάλεις από την κουβέντα τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν τον έχει διατηρήσει σε όλους τους ανασχηματισμούς; Προφανώς ο Ιβάν Σαββίδης δεν είναι αρεστός στη σημερινή κυβέρνηση. Νομίζω αυτό είναι προφανές.

Το τι συμβαίνει με την αντιπολίτευση και αυτό αποτελεί ερωτηματικό. Είμαι σε θέση να έχω αντιληφθεί μία συμμετοχή στην προσπάθεια ανάδειξης του Νίκου Ανδρουλάκη ως ηγέτη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Είναι η μοναδική στιγμή που διαπίστωσα πως ο μηχανισμός του Ιβάν τελευταία είναι ενεργός. Η κινητοποίηση μάλλον προήλθε από το γεγονός πως υποψήφιος για την προεδρεία του ΠΑΣΟΚ ήταν και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ένας άνθρωπος που το λιγότερο που έχει με τον Ευάγγελο Μαρινάκη είναι απλά καλές σχέσεις. Έχει κάτι πολύ παραπάνω.

Όσον αφορά στις σχέσεις Ιβάν – ΣΥΡΙΖΑ, κάποτε υπήρχε ξεκάθαρη επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα, όμως αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται από κάπου αυτή να είναι ενεργή. Υπάρχει μία αμηχανία και από την πλευρά Ιβάν αλλά και από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ που περισσότερο μπερδεύεται με τις εσωτερικές του διαδικασίες παρά με τα όσα θα έπρεπε να κάνει για να επιστρέψει στην εξουσία.

Που θέλω να καταλήξω; Είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο Ιβάν και το περιβάλλον του πρέπει να αποφασίσουν πως θα κινηθούν ενόψει εκλογών. Ναι, στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις παίζουν ρόλο και στο ποδόσφαιρο και στο επιχειρείν. Ναι, οι επιχειρηματίες πρέπει να κρατάνε ισορροπίες και να είναι μέσα σε όλα ή να πληγώνουν όσους δεν κρατάνε τις ισορροπίες απέναντί τους.

Το να μην έχει συμβεί το παραμικρό δείχνει πως ή υπάρχει μία αδυναμία που πρέπει να διορθωθεί ή πως στρατηγικά ακόμη δεν έχει παρθεί μία απόφαση που ο πυρήνας του κλαμπ περιμένει να την μάθει για να συστρατευτεί.


Τελευταία νέα

«Έσβησε» στα 76 της χρόνια η Άννα Παναγιωτοπούλου

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Σταμάτης Κραουνάκης γνωστοποίησε πως πέθανε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου, σε...

Στην ίδια κατηγορία