Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Mε τα άδεια γήπεδα τιμωρούνται όλοι όσοι δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη για τη βία

Δημοφιλή

Ένα από τα πράγματα, που μίσησαν οι φίλαθλοι στην εποχή της πανδημίας του κορονοϊού, ήταν η απουσία τους από τις εξέδρες των γηπέδων. Δεν μπορούσε, βέβαια, να γίνει και τίποτα διαφορετικό, σ΄ όλο τον κόσμο ίσχυσε ο συγκεκριμένος κανόνας και όλοι, θέλοντας και μη, είχαν συμβιβαστεί (και) μ’ εκείνη την απαγόρευση.

Με την απόφασή της να κλείσει τις θύρες των γηπέδων για τους φιλάθλους (πείτε τους και οπαδούς) για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση μας θύμισε εκείνες τις προ τριετίας καταστάσεις, που θα θέλαμε να είχαμε αφήσει οριστικά πίσω μας. Σε μια κίνηση εντυπωσιασμού, ενδεχομένως και (αχρείαστης) επίδειξης πυγμής, προχώρησε στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, με την οποία, όμως, τιμωρεί όλους όσοι δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη για τη βία: τους ποδοσφαιριστές, που είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές, που αναγκάζονται να παίζουν σε κρύα (κι όχι λόγω του καιρού) γήπεδα και τον απλό κόσμο, εκείνο που έχει ως κυριότερή του διασκέδαση να βρίσκεται στο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας (αφού, κατά κανόνα, δεν μπορεί να πάει στην έδρα του αντιπάλου) και να ζει από κοντά αυτό που αγαπάει πολύ, δηλαδή το ποδόσφαιρο.

Οσο πιο νωρίς ανοίξουν οι πόρτες για τους φιλάθλους, τόσο λιγότερα θα είναι τα «χτυπήματα» στο ίδιο το άθλημα. Για κανένα λόγο δεν λέμε να μην ληφθούν μέτρα για την πρόληψη της βίας, κάθε άλλο. Μόνο που αυτά μπορεί κάλλιστα να ληφθούν και με τα γήπεδα ανοιχτά. Αφήστε που θα έπρεπε να είχαν ήδη παρθεί τα (πολλά) τελευταία χρόνια, αλλά πάντοτε έπαιρναν… μετάθεση για το… προσεχές μέλλον.

Κι όχι μόνο από την πολιτεία, αλλά και από τις ίδιες τις ΠΑΕ, κατά κανόνα των «μεγάλων» ομάδων, που αντιμετωπίζουν τις περισσότερες τιμωρίες εξαιτίας της επεισοδιακής δράσης οπαδών τους. Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε αν οι ίδιες έχουν κινηθεί-ως όφειλαν-εναντίον τους, όχι τόσο για να διεκδικήσουν αποζημιώσεις (είναι τόσα πολλά τα κεκλεισμένων των θυρών, που αποκλείεται να έπαιρναν πίσω ένα μέρος, έστω, από τα χαμένα έσοδα), αλλά για να τους αποβάλλουν μια για πάντα από τα γήπεδα. Τι χρωστάει, άραγε, εκείνος, που το καλοκαίρι αγοράζει το εισιτήριο διαρκείας του (φθηνό ή ακριβό, δεν έχει καμία σημασία, ο καθένας βάζει το χέρι στην τσέπη όσο βαθιά ή μη του επιτρέπει η οικονομική του κατάσταση) για να μη χάσει ούτε ένα ματς στη διάρκεια της σεζόν και αντ΄ αυτού υποχρεώνεται να μείνει στο σπίτι του έστω και για δύο-τρία παιχνίδια, που η έδρα της ομάδας του θα είναι τιμωρημένη;


Τελευταία νέα

Η ηχητική στην γκολάρα της ανατροπής! (video)

Σε ένα ακόμα παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στα σχοινιά, αλλά δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει και δικαιώθηκε. Με ένα...

Στην ίδια κατηγορία