Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ο Ταξιάρχης Φίλων κι οι άλλοι έξι πρωτάρηδες στο φετινό ΠΑΟΚ Β΄

Δημοφιλή

Συνεχώς διευρύνεται η λίστα ποδοσφαιριστών, που προέρχονται από την Κ-19 και φέτος έκαναν επαγγελματικό ντεμπούτο, παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός με τη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ στη Σούπερ Λιγκ 2.

Στο εκτός έδρας παιχνίδι της προπερασμένης Δευτέρας εναντίον του Απόλλωνα Πόντου (0-1), ο Ταξιάρχης Φίλων (φωτ.) έπαιξε για πρώτη φορά με τον ΠΑΟΚ Β΄. Οι αναγκαστικές απουσίες των ανέτοιμων Τασιούρα και Κιτσάκη (προέρχονται από προβλήματα τραυματισμών), όπως και του τιμωρημένου Τσοπούρογλου (είχε αποβληθεί στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου) είχαν προκαλέσει λειψανδρία για το δεξί άκρο της άμυνας. Ουδέν κακόν αμιγές καλού, όμως, κι έτσι δόθηκε η ευκαιρία στον Ταξιάρχη Φίλων να καταγράψει την παρθενική του σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ο 18χρονος αμυντικός (αγωνίζεται και ως στόπερ, και ως δεξί μπακ), διεθνής με την εθνική νέων, είναι βασικό στέλεχος της Κ-19, με την οποία μετράει φέτος δέκα συμμετοχές και τρία γκολ. Με καταγωγή από την Αγία Αννα Λιβαδειάς, ο Φίλων… εντοπίστηκε από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ μέσα από τις εμφανίσεις του με τη μικτή Βοιωτίας και το καλοκαίρι του 2019 έγινε κάτοικος Θεσσαλονίκης, αρχίζοντας την πορεία του στα τμήματα υποδομής του Δικεφάλου.

Ο Φίλων έγινε ο 7ος παίκτης, που έχει κάνει φέτος ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ Β΄. Ποιοι έχουν προηγηθεί; Ο Κωνσταντίνος Γκούμας έχει φθάσει ήδη τις οχτώ συμμετοχές (τέσσερις από αυτές ως βασικός), έχοντας πετύχει και δύο γκολ, ενώ από τέσσερις παρουσίες μετρούν οι Γιάννης Γκιτέρσος και Μαξιμίλιαν Σνάουτσνερ (ο μικρότερος όλων, όντας γεννημένος το 2006).

Επιπλέον, ο Ζήσης Τσίκoς έχει χρησιμοποιηθεί σε δύο παιχνίδια, ενώ οι Βασίλης Νικολακούλης (τερματοφύλακας) και Νίκος Δεληγιάννης έχουν αγωνιστεί από μία φορά.

Ουσιαστικά, ένας ακόμη ποδοσφαιριστής συμπεριλαμβάνεται στους πρωτοεμφανιζόμενους με τον ΠΑΟΚ Β΄. Ο λόγος για τον Βίκτορ Ρούμιαντσεβ, ο οποίος μετράει ήδη δέκα συμμετοχές (και ένα γκολ) έχοντας κάνει από πέρσι ντεμπούτο στη Σούπερ Λιγκ 2, όταν αγωνίστηκε ως αλλαγή στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στο Μακεδονικό.

Το βέβαιο είναι ότι ο Αλέξανδρος Αλεξιάδης θα επιμείνει, στην εξέλιξη του πρωταθλήματος, στη χρησιμοποίηση αυτών των νεαρών παικτών. Και θα το κάνει πολύ περισσότερο από τη στιγμή, που ο ΠΑΟΚ Β΄ καταφέρει να απομακρυνθεί αισθητά από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και μειωθεί και το άγχος, που αναπόφευκτα θα συντροφεύει τις προσπάθειες της δεύτερης ομάδας του Δικεφάλου, όσο αυτή δεν θα έχει αποκτήσει μια απόσταση ασφαλείας από την ουρά της κατάταξης.

Ετσι κι αλλιώς, κανείς δεν ξεχνάει ότι κύρια αποστολή του ΠΑΟΚ Β΄ είναι να εισάγει τους παίκτες της Κ-19 στο χώρο του ανδρικού και επαγγελματικού ποδοσφαίρου και να τους προετοιμάζει για το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Κι όλα αυτά με απώτερο στόχο, κάποιοι από αυτούς να καταφέρουν να «χτυπήσουν» την πόρτα της πρώτης ομάδας και να αποτελέσουν κομμάτια του ρόστερ της.

Η αλήθεια είναι ότι την προηγούμενη διετία, και παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε το άγχος για την αποφυγή του υποβιβασμού στη Γ΄ εθνική κατηγορία, θα μπορούσε να δοθεί περισσότερος χρόνος συμμετοχής σε νεαρούς παίκτες, που μόλις είχαν ολοκληρώσει τη θητεία τους στην ακαδημία. Χωρίς, αυτό να σημαίνει ότι ο Πάμπλο Γκαρσία δεν έδωσε ευκαιρίες σε 18χρονους, ακόμη και 17χρονους, όπως ήταν οι Koυλιεράκης, Κουλούρης, Κούτσιας, Σμυρλής και Κωττάς.


Τελευταία νέα

«Δεν θέλει να φύγει από την Λίβερπουλ ο Σαλάχ»

Δεν σκέφτεται να φύγει από τη Λίβερπουλ ο Σαλάχ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Athletic ο Μοχάμεντ Σαλάχ δεν σκέφτεται...

Στην ίδια κατηγορία