Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η ισορροπία μεταξύ πρότζεκτ, κανονικών ποδοσφαιριστών και ενεργών προσωπικοτήτων

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη σεζόν όπως ακριβώς την ξεκίνησε. Με ένα αποτέλεσμα σοκαριστικό που προσωπικά – προφανώς και όλους σας – μου στοίχησε πάρα πολύ ψυχολογικά.

Θα μου πει κάποιος, επαγγελματίας είσαι να μάθεις να το διαχειρίζεσαι και δίκιο θα έχει. Όμως το ποδόσφαιρο είναι τόσο εκπληκτικό άθλημα που αδυνατείς να μη συνδεθείς συναισθηματικά με κάτι. Στην προκειμένη περίπτωση με την ομάδα που υποστηρίζεις, σε κάποια άλλη με έναν παίκτη, σε κάποια άλλη με έναν αντίπαλο παίκτη που του ρίχνεις ό,τι μπινελίκι έχει ανακαλυφθεί.

Αυτό που έκανε ο ΠΑΟΚ στον Βόλο είναι ασυγχώρητο. Με έκανε να αισθανθώ μικρός. Με παρέσυρε σε ένα κύμα μιζέριας που είχε αφετηρία την ίδια μου την ομάδα. Και όταν αγαπάς κάτι και αυτό το κάτι σε κάνει και αισθάνεσαι μικρός, σκουπίδι, ένα τίποτα, είναι κάτι που δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις με ιδιαίτερη ψυχραιμία.

Προφανώς και ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Αυτό το απόγευμα θα είναι ένα σημαντικό στίγμα που θα μας συνοδεύσει στο μέλλον ή η απαρχή μίας πιο τεχνοκρατικής προσέγγισης γύρω από τα όσα οφείλει να κάνει η ομάδα για να μη ζήσουμε ποτέ κάτι αντίστοιχο; Και ο κλήρος πέφτει στον Ιβάν Σαββίδη.

Η χρονιά που τελείωσε, δεν ξέρουμε αν είναι πετυχημένη ή αποτυχημένη. Θα πρέπει να δούμε πως θα συνδεθεί με την επόμενη. Αν οι παραστάσεις που κέρδισαν κάποιοι μικροί, οι ρόλοι που πήραν κάποιοι μεγαλύτεροι, είναι στοιχεία ικανά να σπρώξουν την ομάδα πιο ψηλά, πάντα με τις κατάλληλες προσθήκες, είναι κάτι που θα δούμε στο μέλλον. Προφανώς και το δίκαιο για όλους μας εντός και εκτός ΠΑΟΚ, θα ήταν αυτή η σεζόν να μην πάει εντελώς χαμένη. Όμως πρέπει να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα και κυρίως ποια είναι ακριβώς η κεντρική ιδέα.

Η κεντρική ιδέα λοιπόν είναι λίγο πιο σύνθετη από την λέξη αυτάρκεια που παίζει εδώ και καιρό. Προφανώς και δεν είναι σωστό ο μεγαλομέτοχος να βάζει κάθε χρόνο από την τσέπη του είκοσι πλας εκατομμύρια ευρώ. Για να μη συμβαίνει αυτό όμως, πρέπει η ομάδα να προχωρά στους στόχους της. Για να το πετύχει αυτό, δεν μπορεί να έχει πρώτον δέκα πρότζεκτ παράλληλα στο ρόστερ, δέκα μέτριους να τα πλαισιώνουν και πέντε βετεράνους που κοστίζουν και ακριβά, την ώρα που αδυνατούν να παίξουν πάνω από 30 παιχνίδια.

Όταν ο ΠΑΟΚ βρει την ισορροπία μεταξύ πρότζεκτ, κανονικών ποδοσφαιριστών και ενεργών προσωπικοτήτων, τότε θα πάνε όλα καλύτερα.


Τελευταία νέα

Οι έπαινοι Λουτσέσκου για Κωνσταντέλια, η κλοπή του 2018 και το… BBC!

Mεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η συνέντευξη Τύπου του Λουτσέσκου, που μίλησε για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, κι όχι μόνο. Αναλυτικά...

Στην ίδια κατηγορία