Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Να βρει παίκτες, που δεν θα πονούν οι αρθρώσεις τους, όταν αλλάζει ο καιρός…

Δημοφιλή

Η σεζόν τελείωσε και σε περίπου ένα μήνα, ο ΠΑΟΚ θα ξαναμαζευτεί για την προετοιμασία του. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο γρήγορα θα περάσει αυτός ο μήνας!

Το τί έγινε μέχρι τώρα, λίγη σημασία έχει πια κι αυτό πρέπει να απασχολήσει τους ιθύνοντες, που πρέπει να έχουν κάνει ήδη την αξιολόγησή τους και να έχουν διαπιστώσει τι συνέβη και τι πρέπει να συμβεί στο μέλλον, προκειμένου να μην ξαναζήσει ο ΠΑΟΚ μια τέτοια σεζόν και το μέλλον του να είναι ευοίωνο.

Σ΄ αυτό τον μήνα, ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει πολλά πράγματα, για να ξαναδώσει προοπτική, να κερδίσει πάλι την εκτίμηση του κοινού του, και βέβαια, να μην δει τους τρεις του κέντρου να τον αφήνουν πίσω τους για να τρώει τη σκόνη τους. Είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι και οι τρεις θα ενισχυθούν…

Τώρα, πλέον, τα ψέματα έχουν τελειώσει.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει μια ομάδα ανταγωνιστική στο επίπεδο που θέλει να παίζει και πρέπει ΑΜΕΣΑ να καταλήξει στο πως θα αναδομήσει την ομάδα του και με ποιες διαδικασίες, χωρίς “νεφώσεις” και μπερδέματα.

Τώρα έρχεται (έχει ήδη έρθει, δηλαδή) η ώρα των αποφάσεων. Με ημίμετρα και μεσοβέζικες λύσεις, δεν μπορεί να προχωρήσει και χρόνος δεν υπάρχει. Αυτό είναι το πρώτο θέμα.

Το δεύτερο, είναι να γίνουν μαθήματα τα παθήματα των τελευταίων χρόνων.

Το ότι ο ΠΑΟΚ “κατέρρευσε” στο φινάλε της σεζόν (παρότι στον τελικό ΔΕΝ ήταν κακός) δεν είναι παράξενο, μπορεί να συμβεί. Συνέβη πέρσι και στην ΑΕΚ, μάλιστα έμεινε κι εκτός Ευρώπης. Εκεί διάβασαν το πρόβλημα, το αντιμετώπισαν και φέτος εμφάνισαν μια ομάδα με φουλ ρόστερ, πολύ ποιοτικό και πήραν, σε γενικές γραμμές δίκαια- το νταμπλ.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να αλλάξει το ρόστερ του σε μεγάλο βαθμό και φυσικά, να αλλάξει τη φιλοσοφία του γύρω από το ρόστερ.

Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν ούτε συναισθήματα, ούτε σίγουρες λύσεις.

Στο ποδόσφαιρο πρέπει να προσαρμόζεσαι στην εποχή, στην αγορά και στα δεδομένα της.

Είναι αδιανόητο το 2023 να στήνεις ένα ρόστερ με υπερήλικες ποδοσφαιρικά παίκτες, είτε γιατί πήραν ένα νταμπλ πριν τέσσερα χρόνια, είτε γιατί πιστεύεις ότι δεν θα βρεις καλύτερους, αλλά και με μετριότητες που πληρώνεις χρυσάφι. Δεν γίνεται έτσι. Δεν γίνεται να κρατάς τον κάθε Μπίσεσβαρ, που ήθελε να σταματήσει το ποδόσφαιρο, επειδή πιστεύεις ότι τελικά δε θα έρθει καλύτερος.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να αποχαιρετήσει όσους έδειξαν ότι δεν μπορούν να τον βοηθήσουν ποδοσφαιρικά και να ανανεώσει τα αποδυτήριά του. Να φέρει φρέσκο αέρα.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να σταματήσει να δίνει ένα εκατομμύριο σε παίκτες που αξίζουν 500 χιλιάδες και 500 χιλιάδες σε παίκτες που αξίζουν 250 χιλιάδες, γιατί στο τέλος αυτό θα τον διαλύσει.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάει να βρει και να πληρώσει στην αξία τους, παίκτες σε παραγωγικές ηλικίες, με κίνητρα, με ποιότητα, που θα βγάζουν ενέργεια, που δεν θα πονούν οι αρθρώσεις τους όταν αλλάζει ο καιρός, που θα ικανοποιούν τις απαιτήσεις του προπονητή, για να κριθεί κι αυτός για το σχέδιό του κι αν είναι να πληρώσει λάθη, ας πληρώσει τα δικά του.

Δεν είναι πυρηνική φυσική, γίνεται. Το θέμα είναι να έχεις πάρει τις αποφάσεις και να καταλήξεις στον τρόπο με το οποίο θα το κάνεις.

Θα έλεγα και “να έχεις τα χρήματα”, αλλά αυτά σ΄ αυτή τη φάση δεν είναι το θέμα μας. Τα κεφάλαια υπάρχουν, το θέμα είναι ποιος θα τα αξιοποιήσει.

 


Τελευταία νέα

Τo PAOK Inside στις οθόνες σας! (LIVE)

Το PAOK inside, είναι η νέα πρόταση ενημέρωσης και άποψης για τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο, στις οθόνες σας. Οι...

Στην ίδια κατηγορία