Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Φέτος τον Ιανουάριο δεν υπάρχουν -για κανέναν- περιθώρια για πειραματισμούς στις μεταγραφές

Δημοφιλή

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος στη Σούπερ Λιγκ και οι πρώτες τέσσερις ομάδες συγκροτούν ένα γκρουπ, που, το πιο πιθανό είναι να παραμείνει… ενιαίο και αδιαίρετο και μετά τη λήξη και του β΄ γύρου. Με άλλα λόγια, ο ανταγωνισμός στην κορυφή αναμένεται να διατηρηθεί το ίδιο έντονος και στο υπόλοιπο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, προς τέρψη και ευχαρίστηση των φιλάθλων, ακόμη κι εκείνων, που δεν είναι φίλοι των τεσσάρων «μεγάλων», αλλά είναι λάτρεις του ποδοσφαίρου.

Οι ισορροπίες μεταξύ Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού είναι τόσο λεπτές, που οποιοδήποτε προγνωστικό και πρόβλεψη για το πώς μπορεί να εξελιχτεί περαιτέρω η μεταξύ τους μάχη είναι οπωσδήποτε παρακινδυνευμένα. Ναι, η υπόθεση του τίτλου θα κριθεί στα πλέι οφ, αλλά αυτό καθόλου δεν υποβαθμίζει τη σημασία των αγώνων στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης. Αλλωστε, οι μεταξύ τους βαθμολογικές διαφορές στο τέλος μπορεί να είναι τόσο μικρές, που οποιαδήποτε απώλεια σε ένα οποιοδήποτε ματς μπορεί ν’ αποβεί καθοριστική.

Aπομονώνοντας τα μεταξύ τους ντέρμπι στον α΄ γύρο, πρώτη στην άτυπη ειδική κατάταξη αναδεικνύεται η ΑΕΚ με επτά βαθμούς, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έχουν από τέσσερις και… ουραγός ο Ολυμπιακός με ένα βαθμό (οι «ερυθρόλευκοι» έχουν προσφύγει στο CAS για την τιμωρία, που τους επιβλήθηκε στο διακοπέν ντέρμπι του «Καραϊσκάκης» με τον Παναθηναϊκό, αλλά οπωσδήποτε οι πιθανότητες αλλαγής της απόφασης δεν είναι με το μέρος τους). Σημαίνει κάτι η παραπάνω άτυπη βαθμολογία; Και ναι και όχι. Η ίδια… απάντηση μπορεί να δοθεί και στο ερώτημα αν ο ΠΑΟΚ έχει κάποιο πλεονέκτημα στο β΄ γύρο, με δεδομένο ότι και τους τρεις αντιπάλους του, τους έχει στην Τούμπα. Ασφαλώς και στη θεωρία η ομάδα του Λουτσέσκου ευνοείται από το πρόγραμμα, μένει, όμως, αυτό να αποδειχθεί και στην πράξη. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε το γεγονός ότι στο σύνολο των έξι ντέρμπι του α΄ γύρου, μόνο σε ένα από αυτά (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0) επικράτησε η γηπεδούχος ομάδα. Αντίθετα, σε τρία ντέρμπι επιβλήθηκε ο φιλοξενούμενος (Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-2, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-4, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-3 α. α.) και στα άλλα δύο καταγράφηκαν ισοπαλίες (ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-2).

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η επικείμενη χειμερινή μεταγραφική περίοδος αποκτά ξεχωριστή σημασία. Κανείς δεν περιμένει πολλές σε αριθμό κινήσεις των ομάδων, αλλά η μία, το πολύ δύο μεταγραφές, που αναμένεται να κάνει η καθεμία ομάδα από αυτές της κορυφής, θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεγμένες, προκειμένου στο τέλος ν’ αποδειχθούν από χρήσιμες έως και καθοριστικές. Φέτος τον Ιανουάριο, περιθώρια για πειραματισμούς δεν υπάρχουν…

 

 


Τελευταία νέα

Μόνο ΠΑΟΚ: «Άκυρο» του Πόρτερ σε ομάδες Ευρώπης και Μ. Ανατολής

Το όνομα του Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ γίνεται όλο και πιο... καυτό στην αγορά, κάτι που φάνηκε τις τελευταίες μέρες...

Στην ίδια κατηγορία