Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ο ΠΑΟΚ καταγράφει φέτος ανεπανάληπτες επιδόσεις στην Ευρώπη

Δημοφιλή

Αν ψάξει κανείς αναλυτικά τους φετινούς ομίλους και των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων, θα δει τον ΠΑΟΚ μέσα στις πιο εκλεκτές ομάδες. Ο Δικέφαλος έχει πάρει ήδη 13 βαθμούς, όσους μόνο 7 ομάδες έχουν καταφέρει σε όλη την Ευρώπη φέτος.

Η Μπάγερν Μονάχου, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League, η Μπάγερ Λεβερκούζεν στο Europa και οι Πλζεν, Μπριζ, Γάνδη στο Conference League.

Υπάρχουν όμως κι άλλα πιο δυνατά ρεκόρ που καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν έχει φτάσει ποτέ στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ τρέχει ένα αήττητο ευρωπαϊκό σερί 12 αγώνων (11 φέτος και ένα από πέρσι) και θέλει άλλα δύο για να φτάσει την κορυφαία επίδοση ελληνικής ομάδας που ήταν τα 14 συνεχόμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ΑΕΚ δίχως να χάσει, ένα σερί που ξεκίνησε την σεζόν 2017-18 και ολοκληρώθηκε στην επόμενη.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα εξίσου σημαντικό. Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει την τελευταία αγωνιστική την Ελσίνκι, που θα έρθει στην Τούμπα με το πρωτάθλημα της να έχει ολοκληρωθεί εδώ και περίπου 25 ημέρες, τότε θα φτάσει τους 16 βαθμούς στον όμιλο, επίδοση που δεν έχει φτάσει ποτέ καμία ελληνική ομάδα, σε οποιαδήποτε διοργάνωση.

Ήδη είναι κάτοχος του ρεκόρ με τους περισσότερους βαθμούς, ποτέ άλλοτε μία ελληνική ομάδα δεν είχε καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 12 βαθμούς σε όμιλο (το είχε κάνει από δύο φορές ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός), με νίκη επί της Ελσίνκι είναι ευκαιρία να γράψει μία ιστορική επίδοση που μπορεί να μείνει ακατάρριπτη για χρόνια. Αυτό που δεν μπορεί να σπάσει με τίποτα είναι μία άλλη επίδοση  που μπορεί να ισοφαριστεί.

Ο Δικέφαλος έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που έκανε τρία διπλά σε ισάριθμα ταξίδια στον όμιλο (Ελσίνκι, Αμπερντίν, Φρανκφούρτη), με εξαίρεση το Πόλιουντ και την Χάιντουκ έχει κερδίσει σε όλες τις ευρωπαϊκές έδρες που έχει επισκεφτεί φέτος. Ανεπανάληπτο…


Τελευταία νέα

«Επιστρέψαμε σε… εργοστασιακές ρυθμίσεις»

Για τον τρίτο ημιτελικό της Α1 Χάντμπολ γυναικών, ο ΠΑΟΚ mαteco αντιμετώπισε τον ΑΕΣΧ Πυλαίας, επικρατώντας με 26-19 και με 2-1 νίκες, έχοντας «καρπωθεί» την πρόκριση...

Στην ίδια κατηγορία