Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

«Βόμβα» από Πόρτερ: «Αν δεν πάω NBA θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ!»

Δημοφιλή

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ mateco πραγματοποίησε ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, ο οποίος ήταν καθοριστικός στη νίκη του Δικεφάλου με 77-62 επί του Αμαρουσίου για την 5η αγωνιστική των Play out.

Οι «ασπρόμαυροι» πήραν μια πολύτιμη νίκη, η οποία τους φέρνει στα Play off της Basket League, εκεί όπου θα βρουν μπροστά τους τον Παναθηναϊκό.

Ο KPJ αγωνίστηκε στην χθεσινή (27/4) αναμέτρηση για 40 λεπτά (!), σημειώνοντας 22 πόντους, 12 ριμπάουντ, οκτώ ασίστ, έξι κλεψίματα, τέσσερα λάθη κι ένα μπλοκ, όντας ο MVP της αναμέτρησης για ακόμη ένα παιχνίδι.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Πόρτερ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για τις εμπειρίες του στην Ελλάδα, τα Play off με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, αλλά και τις σκέψεις του για το μέλλον. Μάλιστα, υπογράμμισε πως δεν θα ήθελε να αγωνιστεί σε καμία άλλη ευρωπαϊκή ομάδα, εκτός του ΠΑΟΚ!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Ερχόμενος στην Ελλάδα για τον ΠΑΟΚ έκανα μια μικρή έρευνα, ήξερα ότι η ομάδα είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στη διάρκεια της σεζόν. Ο βασικότερος στόχος ήταν να μπει η ομάδα στα Play off. Αυτό που ήθελα να κάνω ερχόμενος εδώ ήταν να δώσω ενέργεια για να πετύχει η ομάδα τον στόχο της. Είμαι πολύ χαρούμενος που το πετύχαμε, αλλά και το γεγονός ότι καταφέραμε και κρατήσαμε το αήττητο της έδρας, η ενέργεια που μας έδωσε ο κόσμος για να φτάσουμε στη νίκη. Είμαι χαρούμενος που θα παίξουμε στα Play off».

Για το γεγονός ότι έπαιξε 40 λεπτά:

«Το γεγονός ότι έρχομαι από το NBA, που είναι 48 λεπτά οι αγώνες, ενώ εδώ είναι 40, αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να το διαχειριστώ καλύτερα. Ο κόουτς μου έχει δείξει εμπιστοσύνη για να μπορέσω να αγωνιστώ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Χρειάζεται να υπάρχει συγκέντρωση και προσήλωση στο παιχνίδι. Το γεγονός ότι ο κόουτς με εμπιστεύεται, αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να μείνω σε όλο το παιχνίδι μέσα. Αυτό το είχα αναφέρει και την προηγούμενη φορά, το γεγονός ότι τα παιχνίδι έχουν μικρότερη διάρκεια».

Για το αν έχει έξτρα κίνητρο απέναντι στον Παναθηναϊκό και να παίξει απέναντι στον Κέντρικ Ναν:

«Θα έλεγα ότι το πιο σημαντικό είναι να ζήσουμε και να απολαύσουμε αυτή τη στιγμή και το γεγονός ότι περάσαμε στα Play off. Θα έχουμε χρόνο να κάνουμε σκάουτινγκ που χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα τοπ επιπέδου, όπως ο Παναθηναϊκός».

Για το αν θα ήθελε να παραμείνει στην Ευρώπη:

«Δεν μπορώ να δω τον εαυτό μου να παίζει στην Ευρώπη σε κάποια ομάδα εκτός του ΠΑΟΚ. Δεν έχω σκεφτεί τι θα κάνω. Το NBA είναι προτεραιότητα για εμένα. Εάν δεν υπάρχει επιλογή και πρέπει να παίξω σε κάποια ομάδα από την άλλη πλευρά του ατλαντικού, σκέφτομαι μόνο τον ΠΑΟΚ. Οι άνθρωπoι του με υποδέχθηκαν με φανταστικό τρόπο, λειτούργησαν σαν οικογένεια για μένα. Είμαι πολύ ευγνώμων γι’ αυτή τη συμπεριφορά. Η επιλογή μου, αν δεν είναι το NBA, θα είναι ο ΠΑΟΚ».

Για το κίνητρο που έχει:

«Παίζω πάντα σαν να είναι το τελευταίο παιχνίδι. Στο σημερινό παιχνίδι δεν ξεκίνησα καλά, αλλά μέσα από την αμυντική προσπάθεια, πήρα αυτοπεποίθηση και για την επίθεση. Αυτός είναι ο τρόπος, με τον οποίο αγωνίζομαι. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που το λατρεύω και χαίρομαι να παίζω».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ παίζει σε δύο εβδομάδες ξανά:

«Η αλήθεια είναι ότι την εμπειρία των Play off τη ζω για πρώτη φορά. Δεν έχω ξαναζήσει ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα από το ένα παιχνίδι στο άλλο. Θα έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε και να κάνουμε προπονήσεις. Θα μπορέσουμε να φρεσκαριστούμε και προσωπικά και σαν ομάδα, ώστε να παρουσιαστούμε με τον καλύτερο τρόπο στο πρώτο παιχνίδι για να κάνουμε το καλύτερο».

Για το αν έζησε κάτι παράξενο ή ξεχωριστό στο διάστημα που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη:

«Στο διάστημα που είμαι εδώ λαμβάνω πολλή αγάπη. Την ημέρα που ήρθα, η υποδοχή που υπήρχε στο αεροδρόμιο και η παρουσία του κόσμου, μου προκάλεσε θετική εικόνα. Πριν από τρεις ημέρες, μου παρέδωσε ένα γράμμα ο γνωστός φίλαθλος του ΠΑΟΚ, ο Γιαννάκης, το οποίο ήταν προσωπικά για μένα. Μου έλεγε ότι με ευχαριστούσε που βρίσκομαι στην ομάδα και ότι του δίνω χαρά. Μου ζητούσε να μείνω στην ομάδα όσο περισσότερο μπορώ. Αυτό το γράμμα με άγγιξε. Μέσα από αυτό το γράμμα έμαθα την ιστορία του Γιαννάκη. Ήταν μια όμορφη και γλυκιά ενέργεια από πλευράς του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Λουτσέσκου: «Ξεκινήσαμε από το… μείον και φτάσαμε στο 56ο παιχνίδι να διεκδικούμε τον τίτλο»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε να πει πολλά και ενδιαφέροντα στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το ματς με τον...

Στην ίδια κατηγορία