Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τσαούσης, όπως… Μιχαηλίδης και Ινγκασον

Δημοφιλή

Ο κύριος λόγος ύπαρξης του ΠΑΟΚ Β΄ είναι να βοηθάει τους νεαρούς παίκτες, που «αποφοιτούν» από την ακαδημία, στο πέρασμά του από το ποδόσφαιρο νέων στο αντίστοιχο ανδρικό. Αλλά δεν εξαντλείται εκεί η… χρησιμότητά του.

Δεν είναι λίγοι οι παίκτες της πρώτης ομάδας, που, προερχόμενοι από προβλήματα τραυματισμών, επέστρεψαν πιο… ομαλά στα επίσημα παιχνίδια μέσω των συμμετοχών τους στη δεύτερη ομάδα.

Στο χθεσινό παιχνίδι εναντίον της Αναγέννησης Καρδίτσας ο Μάριος Τσαούσης έβγαλε 90λεπτο, πετυχαίνοντας και γκολ. Ο 23χρονος πλάγιος μπακ, στο παιχνίδι της προπερασμένης Παρασκευής εναντίον της Λάρισας στο γήπεδο του Αλκαζάρ, έκανε την επανεμφάνισή του σε επίσημο αγώνα μετά από πέντε μήνες και πλέον (τελευταία φορά είχε αγωνιστεί εναντίον του Αστέρα Τρίπολης στις 23 Οκτωβρίου, όταν κι είχε την ατυχία να τραυματιστεί). Μετά από τόσο μεγάλη-αναγκαστική-αποχή έπρεπε να αποκτήσει ξανά ρυθμό αγώνων κι ο ΠΑΟΚ Β΄ του δίνει αυτή τη δυνατότητα, με απώτερο σκοπό ο Τσαούσης να προσφέρει ξανά τις υπηρεσίες του στην πρώτη ομάδα, έστω και προς το τέλος της σεζόν.

Το πιο χαρακτηριστικό σχετικό παράδειγμα είναι ο Γιάννης Μιχαηλίδης, ο οποίος είχε υποστεί ρήξη χιαστού τον προπερασμένο Μάρτιο και ακόμη δεν έχει επανεμφανιστεί με την πρώτη ομάδα. O 23χρονος, ωστόσο, κεντρικός αμυντικός μέτρησε εννέα συμμετοχές -στην αρχή της σεζόν-με τον ΠΑΟΚ Β΄, όντας πλέον στη διάθεση του Λουτσέσκου για το υπόλοιπο της σεζόν.

Tην περσινή σεζόν ο Ινγκι Ινγκασον χρειάστηκε να περιμένει μέχρι να μπει ο Δεκέμβριος, προκειμένου να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη σεζόν (στο εκτός έδρας παιχνίδι κυπέλλου με τη Λάρισα για τους δεκαέξι της διοργάνωσης). Ο Ισλανδός κεντρικός αμυντικός είχε τελειώσει τραυματίας την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική περίοδο (είχε χάσει και τον τελικό κυπέλλου εναντίον του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ) και τέθηκε στη διάθεση του Λουτσέσκου αφού νωρίτερα έκανε τρεις 90λεπτες συμμετοχές στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ 2 με τη δεύτερη ομάδα του Δικεφάλου. Το βέβαιο ήταν ότι ο Ινγκασον είχε κάνει την καλύτερη «προθέρμανση» πριν επιστρέψει στα παιχνίδια της πρώτης ομάδας.

Δεν είναι, όμως, μόνο οι προερχόμενοι από τραυματισμό παίκτες, οι οποίοι «αξιοποιούνται» στη δεύτερη ομάδα. Είναι κι εκείνοι, που σε κάποια περίοδο, δεν βρίσκουν χώρο δράσης στην πρώτη ομάδα και χρειάζεται να κάνουν… επανεκκίνηση μέσω του ΠΑΟΚ Β΄.

Στην αρχή της περσινής σεζόν ο Χάρης Τσιγγάρας δυσκολεύονταν να βρει ρόλο στα σχέδια του Λουτσέσκου. Αρκούσαν, ωστόσο, δύο συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ Β΄ για να… πάρει φόρα και, αρχής γενομένης από το ματς της 9ης Δεκεμβρίου 2021 με τη Λίνκολν (2-0) για τους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ να… επιστρέψει στην πρώτη ομάδα, προλαβαίνοντας να «γράψει» 28 συμμετοχές μέχρι την ολοκλήρωση της σεζόν.

Αλλά κι ο Φιλίπε Σοάρες, μεταγραφικό απόκτημα του προπερασμένου Ιανουαρίου, «κατέβηκε» πέρσι μία φορά σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ Β΄, σε μια περίοδο, που έμενε ακόμη και εκτός αποστολής της πρώτης ομάδας.

Πριν κάνει ντεμπούτο με τους μεγάλους, ο Αντρέ Ρικάρντο, απόκτημα του περασμένου καλοκαιριού, έπαιξε σε δύο παιχνίδια της δεύτερης ομάδας. Οσο για τον Νίκολας Κουαλιάτα, αγωνίστηκε στο πρώτο ματς, που έδωσε ο ΠΑΟΚ Β΄ στη χρονιά του 2023, σκόραρε στο 6-1 επί του Απόλλωνα Λάρισας, ωστόσο για τον Ουρουγουανό μεσοεπιθετικό κρίθηκε τελικά προτιμότερη για την εξέλιξη της καριέρας του η λύση του δανεισμού (μέχρι το Δεκέμβριο) στην Κουιάμπα, ομάδα της Βραζιλίας.


Τελευταία νέα

Πρόβλημα με τον Γιόνι Ότο στην τελική ευθεία

Τρεις αναμετρήσεις απέμειναν στον ΠΑΟΚ για την ολοκλήρωση της σεζόν και τρεις ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο τιμωρίας...

Στην ίδια κατηγορία