Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Το βάρος μέχρι τώρα το έχουν σηκώσει οι… περσινοί

Δημοφιλή

Έχοντας ξεπεράσει το ένα τρίτο της σεζόν, προφανώς και έχουν βγει τα πρώτα συμπεράσματα, αυτά που θα οδηγήσουν ουσιαστικά τον ΠΑΟΚ στις διορθωτικές κινήσεις του Γενάρη. Σε πρώτη φάση, όσον αφορά στην διάθεση του Ιβάν Σαββίδη, το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ παραμένει κοντά στη κορυφή έχοντας ξεπεράσει το δυσκολότερο πρόγραμμα απ όλους τους ανταγωνιστές και παράλληλα έχει εξασφαλίσει την επόμενη φάση των ομίλων στην Ευρώπη, είναι σίγουρο πως είναι θετική. Δεν τίθεται θέμα διάθεσης του κλαμπ λοιπόν. Η ενίσχυση θεωρείται δεδομένη, εφόσον βρεθούν πάντα οι κατάλληλες επιλογές.

Τι είδαμε μέχρι τώρα σε αυτό το κάτι περισσότερο από ένα τρίτο της σεζόν; Μία ομάδα καλή, με εξαιρετικά αποτελέσματα κατά βάση, που τα πήρε έχοντας πολλά παιδιά σε φάση προσαρμογής.

Το βάρος δεν το σήκωσαν οι φετινοί. Ο Ζίβκοβιτς ηγήθηκε, ο Τάισον με τον Μπράντον ακολούθησαν. Αν θέλουμε να βρούμε κάποιον από τους καινούργιους που διακρίθηκε, είναι ένας που είχε ξαναπεράσει από την ομάδα στο παρελθόν. Και αυτός είναι ο Ράχμαν Μπάμπα.

Όλοι οι υπόλοιποι, δεν έχουν πιάσει ακόμη το ταβάνι τους, ενώ για τρεις περιπτώσεις υπάρχουν ερωτηματικά για το κατά πόσο αυτό είναι αρκετό για να βοηθήσουν. Ο Τρους Έκονγκ είναι αυτός που κακά τα ψέματα έχει απογοητεύσει, ο Αλί Σαμάτα έδειξε τελευταία πως έχει σφυγμό αλλά ακόμη είναι σε φάση προσαρμογής, ενώ δεν έχουμε δει καθόλου τον Μάρκος Αντόνιο. Τον παίκτη που αποκτήθηκε γιατί είχε στοιχεία που δεν είχαν οι άλλοι, όμως δεν τον είδαμε ποτέ.

Ο ΠΑΟΚ πάντως δεν αναζητά ενίσχυση στην επίθεση. Θεωρούν πως ο Σαμάτα θα το βρει και σε κάποια φάση θα ενεργοποιηθεί και ο Τζίμας. Ο ΠΑΟΚ συνολικά, έχει βρει οκτώ γκολ από τους φορ του, δύο λιγότερα από αυτά που πέτυχε ο Ζίβκοβιτς χωρίς εκτέλεση πέναλτι.

Η στόχευση είναι αρχικά στο δεξί μπακ, γιατί παρά τις τέσσερις λύσεις που υπάρχουν, η ποιοτική αναβάθμιση της θέσης φωνάζει. Με έναν δεξιοπόδαρο Μπάμπα Ράχμαν, η ομάδα θα αλλάξει κατά πολύ.

Η δεύτερη θέση, είναι αυτή του στόπερ, με την προϋπόθεση πως ένας από τους δύο μη βασικούς αριστεροπόδαρους στόπερ θα αποχωρήσουν από την ομάδα οριστικά ή με δανεισμό.

Η τρίτη θέση που αναζητά ο ΠΑΟΚ στην αγορά, είναι αυτή του μεσοεπιθετικού, αλλά παίκτη που παίζει πλάγια και στο δέκα. Βασικά και μόνο στο δέκα να παίζει, η ομάδα είναι καλυμμένη σε μεγάλο βαθμό.

Αυτά που είδαμε μέχρι σήμερα λοιπόν, οδηγούν σε αυτές τις αναζητήσεις. Και κακά τα ψέματα, οι διορθωτικές κινήσεις του Γενάρη, μπορούν να δώσουν σημαντική ώθηση μέχρι το τέλος της σεζόν.


Τελευταία νέα

Εκπαιδευτική δράση για το Ποδόσφαιρο Σάλας από τον ΠΑΟΚ!

Σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε αντιπροσωπεία της πρωταθλήτριας ομάδας Ποδοσφαίρου Σάλας του ΠΑΟΚ, όπου και μίλησε για το...

Στην ίδια κατηγορία