Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Τι έχει πάρει o ΠΑΟΚ από τις μεταγραφές του καλοκαιριού;

Δημοφιλή

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος βρίσκεται προ των πυλών, ο ΠΑΟΚ επιδιώκει την… αναβάθμισή του στη θέση του δεξιού μπακ, αλλά, τι έχει πάρει μέχρι τώρα από τους παίκτες, που απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι; Εξαιρείται, βέβαια, ο Μάρκος Αντόνιο, τον οποίο ακόμη δεν έχουμε δει να παίζει και, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, ο Βραζιλιάνος θα πρέπει να λογίζεται ουσιαστικά ως μεταγραφή του Ιανουαρίου…

Αυτός που μέχρι τώρα έχει ξεχωρίσει, χωρίς δεύτερη κουβέντα, είναι ο Μπάμπα. Στη δεύτερη θητεία του στην Τούμπα, ο 29χρονος Γκανέζος έχει καπαρώσει τη θέση του αριστερού μπακ, εκτοπίζοντας με άνεση τον Ράφα Σοάρες, ο οποίος κάλυπτε το αριστερό άκρο της άμυνας στη διάρκεια της περσινής σεζόν.

Ενας άλλος παίκτης, που είχε -σύντομη, έστω-προϋπηρεσία στην Τούμπα, έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο λόγος για τον Τόμας Κεντζιόρα, που εξελίσσεται σε… πολυεργαλείο, μια και άρχισε τη σεζόν ως δεξί μπακ και στην πορεία κατέγραψε συμμετοχές ως δεξί στόπερ.

Ο Εκόνγκ ήταν ο πρώτος παίκτης, που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι (η μεταγραφή του είχε ανακοινωθεί στις 4 Ιουλίου). Ο Νιγηριανός κεντρικός αμυντικός, που παρουσιάστηκε στην Τούμπα ως ο αντί-Ινγκασον, καθιερώθηκε με το «καλημέρα» στην αρχική ενδεκάδα, χωρίς, όμως, μέχρι τώρα να έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει την απόδοσή του και να αποτελέσει την εγγύηση στα μετόπισθεν. Ο Λουτσέσκου του χτύπησε το καμπανάκι, αφήνοντάς τον σε κάποια ματς εκτός ενδεκάδας και, πλέον, περιμένει την… αντίδραση του έμπειρου στόπερ.

Περισσότερες απαιτήσεις υπάρχουν και από τον Μεϊτέ, που ντύθηκε στα ασπρόμαυρα προς στα τέλη του καλοκαιριού, όντας δανεικός από την Μπενφίκα. Η ποιότητα του 29χρονου Γάλλου κεντρικού χαφ δεν αμφισβητείται, από την άλλη καλείται ν’ ανεβάσει ρυθμούς, προκειμένου ν’ αποτελέσει πραγματικά σημείο αναφοράς στη μεσαία γραμμή.

Οσο για τον Οζντόεφ, δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα έχει δώσει μέχρι τώρα. Στην περίπτωση του Ρώσου χαφ φαίνεται ότι ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του, όπως θα έλεγε κανείς ότι συμβαίνει και με τον Σαμάτα. Ο Τανζανός επιθετικός δυσκολεύτηκε στο πρώτο διάστημά του στον ΠΑΟΚ, στο τελευταίο χρονικό διάστημα, όμως, έχει… αφυπνιστεί, αποκτώντας σταδιακά σύνδεση με τα αντίπαλα δίχτυα, που είναι και το βασικό ζητούμενο για ένα φορ.

Οσο για τον Ντεσπόντοφ, το τελευταίο από τα αποκτήματα της περασμένης μεταγραφικής περιόδου (η 4η Σεπτεμβρίου ήταν η ημερομηνία ανακοίνωσης της μεταγραφής του από τη Λουντογκόρετς), ναι μεν έχει δύο γκολ και τρεις ασίστ σε σχεδόν 500 λεπτά συμμετοχής, αλλά η ποιότητά του επιτρέπει στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ βάσιμα να αισιοδοξούν ότι η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο παραγωγική.


Τελευταία νέα

Κωνσταντέλιας: «Σήμερα το… ευχαριστήθηκα!»

Πολυτιμότερος παίκτης του ντέρμπι με την ΑΕΚ αναδείχθηκε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, σκόρερ δύο τερμάτων της ομάδας του. «Είχαμε χαρακτήρα. Από...

Στην ίδια κατηγορία