Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ρόστερ για «χρήση» μιας σεζόν

Δημοφιλή

Η λήξη της θερινής μεταγραφικής περιόδου (απομένει μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου η αντίστοιχη για τους ελεύθερους παίκτες) προσφέρεται για την εξαγωγή συμπερασμάτων, ως προς τον τρόπο σκέψης και δράσης των ανθρώπων του ΠΑΟΚ. Κρίνοντας το τελικό αποτέλεσμα, φαίνεται ότι εστίασαν αποκλειστικά στη φετινή σεζόν, το πώς θα καταφέρει ο Δικέφαλος να παρουσιαστεί όσο πιο ανταγωνιστικός γίνεται στη διάρκεια της περιόδου, που ήδη εξελίσσεται, χωρίς να τους ενδιαφέρει και πολύ το τι θα συναντήσουν μπροστά τους τον ερχόμενο Μάιο, κι ενόψει της αμέσως επόμενης χρονιάς.

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Ο Μιτρίτσα, που ήρθε για να καλύψει τη μία από τις δύο θέσεις των ακραίων μεσοεπιθετικών, είναι δανεικός. Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα δύο τελευταία αποκτήματα, τους Σίντκλεϊ και Ακπομ, που, θεωρητικά μιλώντας, θα μοιραστούν το χρόνο συμμετοχής με τους Βιεϊρίνια και Σφιντέρσκι αντίστοιχα. Μετά από ένα χρόνο μπορεί να παραμείνουν κάτοικοι Τούμπας, μπορεί όμως κι όχι.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν παίκτες, οι οποίοι προορίζονται για να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάρκεια της σεζόν, αλλά στο τέλος της δεν θα ανήκουν πλέον στον ΠΑΟΚ, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί τα συμβόλαια τους. Κι αυτοί είναι οι Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ινγκασον, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ, ενδεχομένως (αν καταφέρει να αποκτήσει ρόλο στην ομάδα) κι ο Καγκάβα (είναι κι ο Σβαμπ, για τον οποίο ο ΠΑΟΚ διατηρεί το δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης). Καμία αντίρρηση ότι στο μεσοδιάστημα ο ΠΑΟΚ (αν το θελήσει) μπορεί να ανανεώσει με κάποιους από τους παραπάνω, αλλά ο λόγος γίνεται με βάση όσα ισχύουν σήμερα. Ποιοι θα απομένουν-από το βασικό κορμό- για την επόμενη σεζόν; Μόνο ο Κούρτιτς, ο Σφιντέρσκι, ο Ελ Καντουρί, ο Αουγκούστο, άντε κι ο Ολιβέιρα, όταν με το καλό επιστρέψει από τον τραυματισμό του.

Το τι θα καταφέρουν, σε Ελλάδα κι Ευρώπη, ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του, κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει με ασφάλεια. Ό,τι, όμως, κι αν κάνουν, από τον απόλυτο θρίαμβο μέχρι την πιο αρνητική κατάληξη της σεζόν, είναι βέβαιο ότι τον ερχόμενο Μάιο θα χρειαστεί να στηθεί μια νέα ομάδα σχεδόν από την αρχή. Η φετινή, έτσι όπως έχει στηθεί, έχει… ημερομηνία λήξης. Και βάσει συμβολαίων, και βάσει της προχωρημένης, ποδοσφαιρικά, ηλικίας αρκετών παικτών, που συγκαταλέγονται στην πρώτη γραμμή των επιλογών του προπονητή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Σίγασαν τα… κανόνια του ΠΑΟΚ

Οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, έχουν να βρουν δίχτυα αρκετό καιρό. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου,...

Στην ίδια κατηγορία