Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η γενιά του 2004 στο προσκήνιο

Δημοφιλή

Σε παίκτες γεννημένους το 2004 θα βασιστεί η ομάδα του Στέλιου Μαλεζά, που άρχισε με νίκη το φετινό πρωτάθλημα Κ-19, επικρατώντας του Αστέρα στην Τρίπολη την προπερασμένη Κυριακή με 1-0.

Aπό τη στιγμή που βασικοί παίκτες της περσινής Κ-19, γεννημένοι όχι μόνο το 2002 (Γκορτεζιάνι, Αβεντισιάν, Γρόσδης, Παναγιώτου, Τσοπούρογλου), αλλά και το 2003 (Μανωλιούδης, Κουτεντάκης, Κουλιεράκης) προωθήθηκαν στη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ, άνοιξε χώρος για τους ποδοσφαιριστές της ακόμη νεότερης… φουρνιάς. Εκείνοι, δηλαδή, που γεννήθηκαν το 2004 και οι οποίοι ανήκαν πέρσι στο δυναμικό της Κ-17.

Eίναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι επτά από αυτούς, οι Δημήτρης Μοναστηρλής (τερμ.), Λευθέρης Τασιούρας, Ζήσης Τσίκος, Γιώργος Κουλούρης, Νίκος Σπυράκος, Βίκτωρ Ρούμιαντσεβ και Αγγελος Ζίλος ήταν στελέχη της αρχικής ενδεκάδας στον αγώνα της Τρίπολης, ενώ άλλοι τρεις, οι Λάμπρος Σμυρλής, Μάριος Μπάμπουρας και Μάριος Σινανάι χρησιμοποιήθηκαν ως αλλαγές στη διάρκεια της αναμέτρησης. Στο ρόστερ υπάρχουν άλλοι έξι παίκτες του 2004, οι Χρήστος Ιορδανίδης, Λουκάς Μάρτος, Στέλιος Κατσαμπής, Αλέξανδρος Κεδίκογλου, Θόδωρος Σπυριδόπουλος και Θόδωρος Καλόγηρος.

Εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι στο ματς της πρεμιέρας με τον Αστέρα έπαιξαν και τρεις 16άρηδες, και μάλιστα, ο Γκουστάβο Βαρέλα (γιος του Φερνάντο) ήταν και βασικός, πετυχαίνοντας και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης (οι Κώστας Γκούμας και Δημήτρης Κωττάς, επίσης γεννηθέντες το 2005, έπαιξαν ως αλλαγές). Άλλοι τρεις παίκτες του ρόστερ είναι γεννημένοι το 2005, οι Σπύρος Αγγελίδης (τερμ.), Νίκος Δεληγιάννης και Κώστας Καστίδης.

Ο (νεοαποκτηθείς) Θόδωρος Μελενικιώτης, γεννηθείς το 2002, ήταν ο μοναδικός «μεγάλος», που έπαιξε στην Τρίπολη. Οσο για τους Βασίλη Κιτσάκη και Αργύρη Δαρέλα, βασικοί κόντρα στον Αστέρα, ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία του 2003 (όπως και οι Αλέξανδρος Τσιόπτσης, Γιώργος Τσιακούμης και Θανάσης Γκαρνέτας).

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΕΒΓΑΛΕ ΖΙΛΙΝΑ

Το φετινό φθινόπωρο δεν θα ταξιδέψει μόνο η πρώτη ομάδα στη Σλοβακία για τον αγώνα με τη Σλόβαν, αλλά στη συγκεκριμένη χώρα θα βρεθεί κι η αποστολή της Κ-19. Με τη διαφορά ότι η ανδρική ομάδα θα βρεθεί στην πρωτεύουσα, που είναι η Μπρατισλάβα, ενώ οι νέοι θα ταξιδέψουν στη Ζίλινα, που δεν απέχει πολύ από τα σύνορα με Τσεχία, αλλά και Πολωνία. Η κλήρωση της πρώτης φάσης του Γιουθ Λιγκ έφερε αντίπαλο του ΠΑΟΚ την αντίστοιχη τοπική ομάδα της Ζίλινα, με την οποία θ’ αναμετρηθεί πρώτα στη Θεσσαλονίκη (29 Σεπτεμβρίου) και αργότερα (20 Οκτωβρίου) στην έδρα της σλοβακικής ομάδας.

Ο αγώνας της 29ης Σεπτεμβρίου με τη Ζίλινα θα διεξαχθεί στο Καυτανζόγλειο κι όχι στην Τούμπα, μια και την αμέσως επόμενη ημέρα είναι προγραμματισμένη η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Σλόβαν για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ.

Σε περίπτωση πρόκρισης, η ομάδα του Στέλιου Μαλεζά θα αντιμετωπίσει τον ερχόμενο Νοέμβριο, πάλι σε διπλά παιχνίδια (3 και 24 του μηνός), το νικητή του ζευγαριού ΑΠΟΕΛ-Καϊράτ Αλμάτι (Καζακστάν). Και στο β΄ γύρο ο ΠΑΟΚ (εφόσον περάσει τη Ζίλινα) έχει κληρωθεί να είναι γηπεδούχος στο πρώτο ματς.

Στη διοργάνωση μπορούν να συμμετέχουν παίκτες γεννημένοι μετά την 1η Ιανουαρίου του 2003, καθώς και πέντε (στην αποστολή) γεννημένοι το 2002.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χωρίς Έλληνα οι διαιτητές του Euro 2024

Ήταν αναμενόμενο, αλλά πλέον κι επίσημο, με την UEFA να ανακοινώνει τους διαιτητές που θα διευθύνουν τα 51 παιχνίδια...

Στην ίδια κατηγορία