Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Πώς θα είναι ο Κοτάρσκι στα 27 του;

Δημοφιλή

Αλλοι τερματοφύλακες στην ηλικία του (τον ερχόμενο Φεβρουάριο ο Ντομινίκ Κοτάρσκι θα κλείσει μόλις τα 24 του χρόνια) περιμένουν υπομονετικά ως δεύτεροι (ή και τρίτοι) στις ομάδες τους, μέχρι να έρθει το πλήρωμα του χρόνου και να πιάσουν θέση βασικού. Ο Κροάτης τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ δεν χρειάστηκε να περιμένει. Από το προπερασμένο καλοκαίρι, όταν και πρωτοεμφανίστηκε στην Τούμπα, καπάρωσε τη θέση κάτω από τα δοκάρια, όχι γιατί του έγινε κάποια χάρη, αλλά γιατί, πολύ απλά το άξιζε.

Εδώ και λίγες ημέρες ο Κοτάρσκι έγινε ο παίκτης με το μεγαλύτερο (σε χρονική διάρκεια) συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ. Η επέκταση, την οποία συμφώνησε με την ΠΑΕ, τον «δένει» στην Τούμπα μέχρι τον Ιούνιο του 2028 (ακόμη κι ο Ζίβκοβιτς, που ανανέωσε πρόσφατα, ακόμη κι ο νεοαποκτηθείς Ντεσπόντοφ, ακόμη κι ο Κωνσταντέλιας φθάνουν μέχρι το 2027). Θα φορά ο Κοτάρσκι τη φανέλα του ΠΑΟΚ για άλλα σχεδόν πέντε χρόνια; Κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει. Ο,τι κι αν συμβεί, πάντως, ο ΠΑΟΚ θα είναι ωφελημένος. Οσο θα έχει στις τάξεις του τον Κροάτη, δεν θα έχει ν’ ανησυχεί για τη θέση κάτω από τα δοκάρια, ενώ, αν και όταν έρθει η ώρα της μεταγραφής, στα ταμεία του αναμένεται να εισρεύσει ένα σημαντικότατο ποσό.

Κι αν ο Κοτάρσκι αποδίδει έτσι στα (ούτε καν) 24 του χρόνια, πόσο ακόμη καλύτερος θα είναι στα 27 του, στα 30 του χρόνια; Την υγειά του να΄ χει μόνο, γιατί κάτι άλλο δεν φαίνεται να χρειάζεται, πέρα, φυσικά, από την πολλή και συστηματική δουλειά, στην οποία, άλλωστε, επιδίδεται όλα τα τελευταία χρόνια και σε καθημερινή βάση. Κανείς δεν λέει ότι είναι ο τέλειος τερματοφύλακας, κανείς δεν λέει ότι δεν έχει αδυναμίες, κανείς δεν λέει ότι δεν κάνει-και δεν θα κάνει και στο μέλλον-λάθη. Όταν, όμως, βλέπεις έναν γκολκίπερ με τέτοια αθλητικά και σωματικά προσόντα, όταν βλέπεις έναν αθλητή με «κρύο αίμα», που δεν επηρεάζεται από τις συνθήκες γύρω του, ε, τότε, δεν μπορείς παρά να αισθάνεσαι σχεδόν σίγουρος για τη μετέπειτα εξέλιξη της καριέρας του.

Για τον Κοτάρσκι, βέβαια, για τον οποίο είναι θέμα χρόνου η κλήση του στην εθνική ανδρών της χώρας του (η Κροατία θα βρίσκεται, εκτός απροόπτου, στην τελική φάση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Γερμανίας), θα ήταν ιδανικό να είχε πιο ισχυρό εσωτερικό ανταγωνισμό στον ΠΑΟΚ, που προφανώς δεν μπορεί να του τον προσφέρει ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Είναι, ωστόσο, κι αυτό ένα ζήτημα, που θ’ απασχολήσει τους υπεύθυνους της ομάδας ενόψει καλοκαιριού.

 


Τελευταία νέα

Κινδυνεύει να χάσει το Euro ο Μανιάν

Ο Γάλλος διεθνής τερματοφύλακας της Μίλαν, Μάικ Μενιάν τραυματίστηκε στον δεξιό προσαγωγό, ανακοίνωσε σήμερα (29/4) η ιταλική ομάδα, ένας...

Στην ίδια κατηγορία