Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Στέργιος Χαρπίδης: «Διαφορετικό και θεαματικό το Φούτσαλ!»

Δημοφιλή

Το ποδόσφαιρο Σάλας του ΠΑΟΚ ξεκίνησε το… ταξίδι του στην παρθενική του χρονιά, με στόχο να γνωρίσει ένα νέο άθλημα στον κόσμο του Δικεφάλου. Ο εξτρέμ των «ασπρόμαυρων», Στέργιος Χαρπίδης, μιλά στη FORZA για την προσαρμογή του στα νέα δεδομένα, τις δυσκολίες, τοποθετώντας παράλληλα τον πήχη ψηλά.

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο σάλας;

«Ήξερα το άθλημα, γνώριζα και κάποια πράγματα αν και σίγουρα φρόντισα να μάθω περισσότερα όταν κλήθηκα να αγωνιστώ σε αυτό. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα στο μυαλό μου ότι θα ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο Σάλας, επειδή κυρίως δεν υπήρχε ομάδα στη Θεσσαλονίκη. Όταν με προσέγγισε ο ΠΑΟΚ φυσικά χάρηκα πολύ. Θεωρώ ότι έχω τις προδιαγραφές για το συγκεκριμένο άθλημα, ήταν και για μια μεγάλη ομάδα, οπότε ήθελα να το δοκιμάσω».

Ποια ήταν οι πρώτη σου σκέψη όταν πάτησες παρκέ για να παίξεις ποδόσφαιρο;

«Η πρώτη σκέψη ήταν… εδώ τι κάνουμε; Στην αρχή με ξένισαν οι διαφορές του από το παραδοσιακό ποδόσφαιρο, αλλά όσο περνούσε ο καιρός και γνώριζα παραπάνω και το άθλημα και τον κόουτς, άρχισε να μου αρέσει, και πλέον μπορώ να πω ότι το προτιμώ».

Ποια η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζεις, σε αυτές τις νέες συνθήκες;

«Νομίζω ότι είναι η φιλοσοφία και οι διαφορετικοί κανόνες. Ακόμα σαν σύνολο δεν τους έχουμε κατανοήσει πλήρως, όπως και τα συστήματα που πρέπει να ακολουθήσεις. Είναι άλλο άθλημα, αλλά με τον καιρό μαθαίνουμε την φιλοσοφία του, και όσο περνούν οι προπονήσεις κι οι αγώνες θα είμαστε καλύτεροι. Απλά θέλουμε χρόνο, δεν μπορώ να σου πω πόσο χρόνο, αλλά έχουμε καλό σύνολο με αντίληψη. Οπότε δεν θα αργήσουμε».

Τι σας έδωσε το, ιστορικό, πρώτο παιχνίδι, κόντρα στο Ψυχικό;

«Πάντα τα παιχνίδια έχουν τεράστιες διαφορές από τις προπονήσεις. Ακόμα και στο πρώτο παιχνίδι με το Ψυχικό δείξαμε ότι έχουμε μεγάλη ποιότητα, αλλά νομίζω ότι ηττηθήκαμε λόγω απειρίας στο άθλημα, αλλά και το κλασσικό άγχος της πρεμιέρας. Ίσως βέβαια ο αποκλεισμός από το Κύπελλο θα μας βγει σε καλό στο τέλος».

Που τοποθετείς τον πήχη για φέτος;

«Στόχος μας είναι η ομάδα να ανεβεί. Αυτό εννοώ λέγοντας πως ίσως μας βγει σε καλό ο αποκλεισμός του Κυπέλλου. Αρχικά θέλουμε να προσαρμοστούμε στις ιδιαιτερότητες του αθλήματος και να ανεβάσουμε τον ΠΑΟΚ εκεί που ανήκει με βάσει το μέγεθος του, δηλαδή στη Super League».

Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στον κόσμο;

«Ήταν κάτι διαφορετικό ακόμα και ότι είχαμε κόσμο ακόμα και στην Αθήνα, οπότε περιμένουμε ακόμα περισσότερο κόσμο και στα εντός έδρας μας, στη Μίκρα. Ο ΠΑΟΚ έχει πάρα πολύ κόσμο και είμαι σίγουρος ότι θα είναι δίπλα μας. Τον θέλουμε εδώ σε αυτή τη νέα και δύσκολη προσπάθεια. Κάποια στιγμή θα δέσουμε, και θα δει ένα θεαματικό άθλημα, και θέλουμε να παρουσιάσουμε έναν ΠΑΟΚ που θα… κατασπαράζει τους αντιπάλους».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Όλα αυτά τα χρόνια έπαιζα σε ερασιτεχνικό επίπεδο ποδόσφαιρο, και παράλληλα είμαι κηπουρός, έχοντας τη δική μου εταιρία. Οπότε η ημέρα ξεκινά νωρίς το πρωί, με τη δουλειά να συνεχίζεται και το απόγευμα, μετά το απαραίτητο διάλλειμα για φαγητό το μεσημέρι. Στη συνέχεια θα ακολουθήσω το πρόγραμμα εκγύμνασης μου, πριν τη βραδινή προπόνηση με την ομάδα».

Με ένα τέτοιο πρόγραμμα, υπάρχει ελεύθερος χρόνος;

«Το πρόγραμμα είναι αρκετά φορτωμένο, αλλά όταν κάνεις κάτι που το γουστάρεις, πάντα θα βρεις χρόνο. Ελεύθερος χρόνος δύσκολα θα βρεθεί τις καθημερινές. Όταν υπάρχει, θα προτιμήσω να χαλαρώσω, περνώντας ποιοτικό χρόνο με τους φίλους ή την κοπέλα μου. Σε μεγαλύτερα κενά, μερικών ημερών, μου αρέσουν οι κοντινές εξορμήσεις».


Τελευταία νέα

Μπάμπα: «Καθοριστικός ο Σάστρε, MVP ο Κωνσταντέλιας»

Ο Ράχμαν Μπάμπα συνέβαλλε κι αυτός με την απόδοσή του στο να φθάσει ο ΠΑΟΚ στη σημαντική νίκη επί...

Στην ίδια κατηγορία