Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο τίτλος, το λαχείο της 2ης θέσης και το Γιουρόπα Λιγκ

Δημοφιλή

Tα πλέι οφ άρχισαν και οι τέσσερις πρώτοι μπήκαν σ΄ αυτή τη διαδικασία με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος…

Μπορεί, βέβαια, όλοι να εστιάζουν στον τίτλο, ωστόσο σ΄ αυτά τα πλέι οφ, ίσως τα πιο ενδιαφέροντα από την ώρα που θεσπίστηκαν, παίζονται πολύ περισσότερα πράγματα και πιθανότατα για τελευταία φορά!

Ο τίτλος του πρωταθλητή είναι πάντα σημαντικός, ωστόσο αυτή τη σεζόν, η Ελλάδα βγάζει και 2η ομάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και μία ομάδα στο Γιουρόπα Λιγκ, συν φυσικά τις δύο που θα βγουν στο Κόνφερενς Λιγκ. Σύνολο πέντε.

Αυτό δεν θα ξανασυμβεί στο κοντινό μέλλον, καθώς η Ελλάδα έχει κατρακυλήσει στην 20η θέση της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ, η προνομιούχος 15η θέση είναι αρκετά μακριά, ενώ με δεδομένο ότι στο τέλος της σεζόν χάνουμε τους 5.100 βαθμούς της σεζόν 2018-19, που θεωρείται μέτρια προς καλή συγκομιδή, οι ελληνικές ομάδες θα πρέπει να κάνουν… θαύματα του χρόνου στην Ευρώπη για να βρεθούμε πάλι κοντά στην 15η θέση.

Τη μεθεπόμενη χρονιά, επιστρέφουμε στα παλιά, με μια ομάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και τρεις στο Κόνφερενς Λιγκ.

ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ

Τι διακυβεύεται, λοιπόν, στα φετινά πλέι οφ, που τα κάνει τόσο σημαντικά;

Κατ΄ αρχήν, ο πρωταθλητής, είναι πραγματικά προνομιούχος, καθώς λόγω του αποκλεισμού των ρωσικών ομάδων, θα ξεκινήσει από τον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ με αντιπάλους στη συντριπτική πλειοψηφία τους βατούς και με δύο προκρίσεις θα είναι στους ομίλους. Στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, σίγουροι πιθανοί αντίπαλοι είναι οι πρωταθλητές Βελγίου και Ουκρανίας (σήμερα προπορεύονται Γκενκ και Σαχτάρ) και άλλες πέντε ομάδες…

Ο πρωταθλητής θα ξεκινήσει στην Ευρώπη στις 8-9 Αυγούστου, όπερ σημαίνει ότι θα κάνει μια κανονική προετοιμασία χωρίς άγχος το καλοκαίρι!

Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΗ

Πραγματικό λαχείο, όμως, είναι και η 2η θέση στα πλέι οφ, καθώς οδηγεί στον 2ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ που ξεκινά στις 25-26 Ιουλίου με τη ρεβάνς μια βδομάδα αργότερα.

Για να καταλάβει κανείς, για τί ευκαιρία μιλάμε, στον 2ο προκριματικό θα παίξουν τέσσερις ομάδες και οι τρεις πιθανοί αντίπαλοι της ελληνικής, θα είναι οι δευτεραθλητές της Ουκρανίας, του Βελγίου και της Ελβετίας. Αν τελείωναν σήμερα τα πρωταθλήματα, θα ήταν η Σεντ Ζιλουάζ, η Ντίπρο και η Σερβέτ Γενεύης!

Με μια πρόκριση, ο δευτεραθλητής Ελλάδα συνεχίζει στον 3ο προκριματικό, όπου πιθανοί αντίπαλοι θα είναι ο 3ος της Γαλλίας (σήμερα η Λανς), ο 3ος της Πορτογαλίας (Μπράγκα), και οι 2οι της Ολλανδίας (Αγιαξ), Αυστρίας (Στουρμ Γκρατς), Σερβίας (Παρτιζάν) και οι νικητές πηγαίνουν στα πλέι οφ.

Εφόσον ο δευταθλητής πάει στον 3ο γύρο, σιγουρεύει στην χειρότερη περίπτωση τους ομίλους του Κόνφερενς.

ΤΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ

Το καινούριο φέτος είναι ότι η Ελλάδα θα βγάλει ομάδα και στο Γιουρόπα Λιγκ και κανονικά τη θέση αυτή την παίρνει ο κυπελλούχος (ΟΧΙ ο φιναλίστ). Εφόσον ο κυπελλούχος έχει εξασφαλίσει θέση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ τότε στο Γιουρόπα Λιγκ πηγαίνει ο 3ος των πλέι οφ. Κι αυτή η θέση, λοιπόν, γίνεται πολύ σημαντική!

Η ελληνική ομάδα που θα πάει στο Γιουρόπα Λιγκ, θα πάει στον 3ο προκριματικό και θα ξεκινήσει στις 10 Αυγούστου, όπερ σημαίνει, κανονική προετοιμασία.

Πιθανοί αντίπαλοι θα είναι ομάδες που θα πέσουν από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα είναι θεωρητικά αδύναμες. Με μια πρόκριση ο εκπρόσωπος της Ελλάδας πάει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ κι εξασφαλίσει συμμετοχή στους ομίλους (στη χειρότερη του Κόνφερενς). Αν δε αποκλειστεί στον 3ο γύρο του Γιουρόπα, τότε πηγαίνει στα πλέι οφ του Κόνφερενς.

…ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΝΦΕΡΕΝΣ

Δύο ομάδες, η 4η και η 5η των πλέι οφ θα οδηγηθούν στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ, που είναι τα δύο χειρότερα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Και οι δύο θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη στις 27 Ιουλίου και θα πρέπει να περάσουν τρεις γύρους για να μπουν στους ομίλους του Κόνφερενς.

Καταλαβαίνει κανείς, πόσο σημαντικά είναι τα πλέι οφ και πόσο μεγάλη σημασία έχουν για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν τόσο η 2η, όσο και η 3η θέση, που θα είναι προνομιούχα, εφόσον ο κυπελλούχος θα έχει τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις…

 


Τελευταία νέα

Σίγασαν τα… κανόνια του ΠΑΟΚ

Οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, έχουν να βρουν δίχτυα αρκετό καιρό. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου,...

Στην ίδια κατηγορία