Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να μάθει κι ένα… άλλο ποδόσφαιρο

Δημοφιλή

Έχοντας πια ένα μεγάλο δείγμα, μπορούμε να σημειώσουμε δυο πράγματα για τον ΠΑΟΚ, που έχουμε δει ως τώρα, ενόψει αυτών που έρχονται…

Ο Λουτσέσκου έχει φτιάξει μια ομάδα, η οποία θέλει να έχει την μπάλα στα πόδια της, παίζει εντυπωσιακά παραγωγικό ποδόσφαιρο και μπορεί να διαλύσει τον καθένα, χωρίς να δίνει την εντύπωση ότι φορτσάρει. Δίνοντας την αίσθηση ότι παίζει στο ρελαντί και με τρομερή υπομονή στο παιχνίδι του, απόρροια της μεγάλης αυτοπεποίθησης και φυσικά της ικανότητας και της δουλειάς, ο ΠΑΟΚ μπορεί να γίνει φόβος και τρόμος. Σε κάθε παιχνίδι 4-5 γκολ, δοκάρια, χαμένα πέναλτι, χαμένες μεγάλες ευκαιρίες κ.ο.κ.

Όλα αυτά συμβαίνουν στα παιχνίδια, που ο ΠΑΟΚ έχει να αντιμετωπίσει χαμηλότερης ποιότητας αντιπάλους, που θα κλειστούν στο καβούκι τους και θα του επιτρέψουν να κυριαρχήσει με το καλημέρα.

Υπάρχουν, όμως, και παιχνίδια, στα οποία ο ΠΑΟΚ είχε πρόβλημα και είτε τα έχασε, είτε κόντεψε να τα χάσει.

Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που θέλει να μπει στο γήπεδο, να παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο, με μια κατοχή στο 70-30. Σ΄ αυτά τα παιχνίδια, μην τον φοβάσαι. Μόλις μπει το πρώτο, θα αρχίσει το φεστιβάλ.

Μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ έχει δυσκολευτεί στα παιχνίδια που πρέπει να παίξει διαφορετικό ποδόσφαιρο. Στα παιχνίδια που πρέπει να δώσει και λίγο χώρο, γιατί οι αντίπαλοι του έχουν ποιότητα ή αρετές, που τους δίνουν πλεονεκτήματα στον ανοιχτό χώρο.

Σ΄ αυτό τον τύπο παιχνιδιών, ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε στο Καραϊσκάκη και στη Φρανκφούρτη, όπου έκανε ίσως το τέλειο παιχνίδι, αλλά “πνίγηκε” στα παιχνίδια με την ΑΕΚ και τον Άρη στο Χαριλάου, και κόντεψε να “πνιγεί” και στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό.

Με εξαίρεση την ήττα στο Ηράκλειο, όπου έκανε μια χαζή γκέλα, γιατί ήταν ακόμη νωρίς και δεν μπόρεσε να “βρεθεί” μέσα στο γήπεδο, ο ΠΑΟΚ δεν έκανε γκέλες στα λεγόμενα “μικρά παιχνίδια”, εκεί όπου την πάτησαν τέσσερις -πέντε φορές η ΑΕΚ, μία φορά ο Παναθηναϊκός και κάμποσες ο Ολυμπιακός.

Για τον ΠΑΟΚ το μείζον από εδώ και στο εξής, είναι να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά του στα ντέρμπι. Στα παιχνίδια που πρέπει να μάθει να παίζει και λίγο άμυνα, να μάθει να δίνει χώρο και να περιμένει, να έχει υπομονή, στα παιχνίδια που μπορεί να τελειώνει τον αντίπαλό του στο ανοιχτό γήπεδο, γιατί έχει την ποιότητα να το κάνει.

Κι επειδή αυτά τα παιχνίδια είναι τα περισσότερα από εδώ και στο εξής, καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό θα είναι για να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά και το κύπελλο, να είναι αποτελεσματικός και σ΄ αυτό το στυλ του παιχνιδιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Συνεχίζει στη Ρωσία ο Ίλιτς

Ο Σάσα Ίλιτς από το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου (4/5) είναι και επίσημα προπονητής της Νίζνι. Ο Ίλιτς αποχώρησε...

Στην ίδια κατηγορία