Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ν΄ αποφασίσει ο Ιβάν αν θα δώσει στον Λουτσέσκου τα εφόδια για να πάρει το πρωτάθλημα

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα του προπονητή της και αν κάτι εγγυάται ο Ράζβαν Λουτσέσκου με την παρουσία του στην ομάδα, είναι πως θα εκμεταλλευτεί περισσότερο απ΄ όσο πιστεύουμε τις ικανότητες του ρόστερ που θα έχει στα χέρια του.

Με απλά μαθηματικά δηλαδή, όσο καλύτερο ρόστερ έχει, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα υπάρξουν.

Η πρόταση που προηγήθηκε δείχνει αυτονόητη και ίσως άχρηστη, αλλά δεν είναι έτσι. Είναι μεγάλη υπόθεση για τον επενδυτή να γνωρίζει πως ο προπονητής του δεν θα μειώσει την δυναμική του ρόστερ που πληρώνει. Αν υπάρχει από την πλευρά του κάποιο είδος ανασφάλειας για την επένδυση, ένας προπονητής τύπου Λουτσέσκου, την εξαφανίζει.

Ο Ρουμάνος είναι μυστήριο καράβι, όμως. Για την ακρίβεια, χάνει τη Γη κάτω από τα πόδια του όταν δεν μπορεί να πάρει πρωτάθλημα. Νομίζω πως φέτος πέρασε πολύ δύσκολα ψάχνοντας το ταβάνι ενός ρόστερ που δεν είχε τη δυνατότητα να κατακτήσει κανένα πρωτάθλημα. Κι όμως, το έφτασε σε ένα σημείο που δημιουργήθηκαν προσδοκίες. Και πάλι άθλος ήταν.

Αυτό που οφείλει να αποφασίσει αρχικά ο Ιβάν Σαββίδης και στη συνέχεια ο οργανισμός ΠΑΟΚ, είναι αν θα δώσει στον Λουτσέσκου τα εφόδια για να πάρει το πρωτάθλημα. Κάτι που εξαρτάται ξεκάθαρα από το επίπεδο των παικτών που θα έρθουν.

Αν κάτι μας δίδαξε η φετινή χρονιά, είναι πως οι αποστάσεις μεταξύ των ομάδων δεν είναι μεγάλες. Αντιθέτως. Αν κάτι επίσης μας δίδαξε η φετινή χρονιά, είναι πως στην επόμενη δύσκολα να αλλάξει κάτι. Ο ανταγωνισμός θα είναι πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα. Με τις αδυναμίες του ρόστερ να είναι ξεκάθαρες, νομίζω άπαντες αντιλαμβάνονται τι πρέπει να συμβεί για να κατακτήσει τίτλους η ομάδα την επόμενη σεζόν.

Αυτό δεν σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ θα αφήσει πίσω του το νεανικό πρότζεκτ που έτρεξε φέτος. Προφανώς και θα παραμείνουν σημαντική άξονες της ομάδας ο Ντομινίκ Κοτάρσκι, ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, εννοείται πως ο Στέφανος Τζίμας θα πάρει έναν πιο ουσιαστικό ρόλο, εννοείται πως οι Λύρατζης, Τσαούσης και Τσιγγάρας που θα επιστρέψει θα έχουν ρόλο επίσης, ενώ δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να παραμείνει έστω ως δανεικός ο Τιάγκο Ντάντας, ούτε το ενδεχόμενο να ανέβει άλλος ένας – δύο παίκτες από τα κάτω στρώματα και να αναδειχτεί.

Αυτό που πρέπει να αλλάξει, είναι το επίπεδο των παικτών που θα πλαισιώσουν όλα αυτά τα παιδιά. Και αν αυτό ανέβει, τότε ναι ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει τη σεζόν με πολύ καλές πιθανότητες να κατακτήσει το πρωτάθλημα.


Τελευταία νέα

Η Ντόρτμουντ πέταξε έξω την Παρί και πήγε τελικό

Με γκολ του Χούμελς, πέντε λεπτά μετά την έναρξη του β΄ μέρους, η Μπορούσια Ντόρτμουντ νίκησε εκτός έδρας την...

Στην ίδια κατηγορία