Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η σχέση του ΠΑΟΚ με τους παίκτες

Δημοφιλή

Η υγεία είναι πάνω απ’ όλα και αυτή θα κρίνει τα πάντα στην πορεία και σε όλες τις αποφάσεις που πρόκειται να ληφθούν. Μετά από τα υγειονομικά έρχονται τα οικονομικά που επίσης θα καθορίσουν στάσεις και πολιτικές. Αυτά θα ισχύσουν στη ζωή αλλά και στο ποδόσφαιρο.

Στην Ελλάδα και για όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται, πολλές ΠΑΕ επηρεάζονται από τα οικονομικά δεδομένα μια και θα αρχίσουν να τίθενται θέματα επιβίωσης. Τα οικονομικά επηρεάζουν σε τεράστιο βαθμό.  Αν αυτό ισχύει μέχρι τώρα στο 50-60-70% σκεφτείτε τι θα συμβεί όταν αρχίσουν οι επαφές και οι όποιες διαπραγματεύσεις με τους παίκτες για τις αναμενόμενες μειώσεις συμβολαίων. Κατ’ αρχάς υπάρχουν οι ΠΑΕ που ήδη χρωστάνε στους παίκτες τους… Πώς θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι μαζί τους, πώς θα τους υποχρεώσουν για πολλά και διάφορα που πρέπει τώρα να συμβούν; Φαντάζεστε τι θα γίνει όταν αρχίσουν τα παιχνίδια, αν τέλος πάντων ξεκινήσουν; Σκεφτείτε την ψυχολογία τους…

Στον ΠΑΟΚ τι άραγε θα συμβεί; Ας υποθέσουμε ότι μπορεί να προκύψει κάποια καθυστέρηση… Ας υποθέσουμε ότι θα έρθει και η ώρα για τις μειώσεις συμβολαίων που συζητούνται σε κεντρική βάση σε όλη τη Λίγκα. Υπάρχει –λέτε- το ενδεχόμενο να επηρεαστεί σε οποιοδήποτε ποσοστό η σχέση της ομάδας με τους παίκτες; Υπάρχει οποιαδήποτε περίπτωση μετά από όλα όσα έχουν ζήσει οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και από όλα όσα έχουν βιώσει σε οικονομικό επίπεδο, να δημιουργηθεί τώρα, οποιοδήποτε θέμα-παράπονο-γκρίνια;

Υπό φυσιολογικές συνθήκες στον ΠΑΟΚ, για τα πάντα μπορούν να γκρινιάξουν οι παίκτες, εκτός από το οικονομικό. Ξέρουν εκείνοι τι σημαίνει Σαββίδης γι’ αυτό και όταν όλοι φεύγουν λένε… «μόνο όταν φύγεις καταλαβαίνεις τι έχασες». Έχουν και οικονομικούς λόγους να το υποστηρίζουν!

*Για να παιχθεί ποδόσφαιρο και στην Ελλάδα πρέπει να καθιερωθεί ο έλεγχος των παικτών με τεστ που θα γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το ένα φθηνό τεστ κοστίζει 150 ευρώ. Το ακριβό πολλά περισσότερα. Άντε να δούμε ποιος θα πληρώσει τα τρία που λένε ότι χρειάζονται ανά εβδομάδα; Δύο φθηνά και ένα ακριβό

*Η «σφαλιάρα» του Παναθηναϊκού στον Αυγενάκη ήταν τεραστίου μεγέθους. Από την άλλη βλέπουμε και τα Μέσα ιδιοκτησίας του Αλαφούζου που κατακεραυνώνουν τον υπουργό σε μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

ΚΡΕΣΠΟ, ΖΑΜΠΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ…

Μέσα σε όλα όσα έγιναν σε αυτή τη σεζόν δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους μεγάλους τραυματισμούς που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ. Κατ’ αρχάς η ομάδα επηρεάστηκε και φέτος από περσινούς τραυματισμούς. Το ότι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε χωρίς Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Βέρνμπλουμ ενώ άλλαξε και προπονητή, ήταν κάτι οδυνηρό για τους πρώτους μήνες. Από εκεί και πέρα εντός ΠΑΟΚ είναι δεδομένο ότι ασχολήθηκαν πολύ έντονα και με το τι ακριβώς συνέβη στους σοβαρούς φετινούς τραυματισμούς των Ζαμπά και Κρέσπο. Δύο πολύ μεγάλες και σύνθετες περιπτώσεις παικτών που ταλαιπωρήθηκαν διπλά και πολυδιάστατα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Αλήθεια είναι ότι οι στοιχηματικές εταιρίες έχουν βγάλει αποδόσεις για την ολοκλήρωση ή όχι των πιθανών μεταγραφών του καλοκαιριού. Καμία έκπληξη δεν πρέπει να προκαλεί το ότι μία από τις πιο πιθανές μετακινήσεις, είναι αυτή του Δημήτρη Γιαννούλη! Η μεταγραφή «παίζονταν» στο 2.60 και τώρα έπεσε στο 1.90. Γιατί; Η πρώτη στοιχηματική απάντηση είναι γιατί… ο κόσμος ποντάρει σε αυτό το ενδεχόμενο και ρίχνει την τιμή. Γιατί ο κόσμος ποντάρει σε αυτό το ενδεχόμενο; Γιατί βλέπει ότι όλες οι πλευρές δουλεύουν ώστε να πραγματοποιηθεί η κίνηση. Η δουλειά γίνεται σε όλα τα επίπεδα και σε πολλές ευρωπαϊκές κατευθύνσεις.

ΘΕΛΟΥΝ Ή ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ;

Οι περισσότερες χώρες κάνουν προσπάθεια για να επιστρέψουν οι μεγάλες λίγκες στη δράση. Οι Γερμανοί θα είναι οι πρώτοι το ερχόμενο Σάββατο. Όλοι περιμένουν να δουν αυτούς και να κάνουν τα επόμενα βήματά τους. Όσο καλά οργανωμένη και αν είναι μία ποδοσφαιρική κοινωνία, αν οι ποδοσφαιριστές δεν δείξουν τη διάθεση να παίξουν, να «πολεμήσουν» μέσα στο γήπεδο, τότε η όποια προσπάθεια θα εκτεθεί και θα μας γυρίσει πολύ πιο πίσω.

Η διάθεση των ποδοσφαιριστών θα παίξει τεράστιο ρόλο. Και άντε σε πολλά πρωταθλήματα υπάρχουν μεγάλα οικονομικά κίνητρα, αλλά και αγωνιστικά μια και «παίζονται» στόχοι. Στην Ελλάδα;

Ήδη από τις πρώτες ημέρες και από μερικά ρεπορτάζ (όχι του ΠΑΟΚ) είναι φανερό ότι πολλοί παίκτες γύρισαν με το ζόρι…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Το 89΄του πάει κόντρα στην ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ την Κυριακή αντιμετωπίζει την ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική των Play Off του πρωταθλήματος της Super League. Ο...

Στην ίδια κατηγορία