Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η λογική του Λουτσέσκου, η δουλειά του Μπότο και τα δεδομένα για Ολιβέιρα-Τόμας

Δημοφιλή

Την ώρα που ο ΠΑΟΚ δίνει με ασύλληπτη αξιοπρέπεια την μάχη του για την κατάκτηση τίτλων, σε ένα περιβάλλον σαθρό και αντιποδοσφαιρικό, υπέπεσε στην αντίληψή μου μία έντονη αντιπαράθεση κυρίως στο social media, με αφορμή την πρόθεση του κλαμπ να ανανεώσει τον Νέλσον Ολιβέιρα και τον Μπράντον Τόμας.

Προφανώς και δεν έχω θέμα να σχολιάζει το κοινό έστω και σε κακό τάιμινγκ που οι προτεραιότητες είναι άλλες, θέματα της ομάδας. Αυτό που με ενοχλεί, είναι πως όσοι μπλέκουν σε τέτοιες λογικές, δεν έχουν συναίσθηση του πως σκέφτονται οι πρωταγωνιστές. Προφανώς οι παίκτες ανανεώνονται γιατί αυτό θέλει ο προπονητής Ράζβαν Λουτσέσκου και ο αθλητικός διευθυντής Ζοσέ Μπότο.

Κάνοντας μία απλή ανάλυση της φιλοσοφίας των δύο και της κατάστασης της αγοράς, καταλήγουμε σε κάποια χρήσιμα ακλόνητα συμπεράσματα.

Αρχικά, ο Λουτσέσκου είναι άνθρωπος που πιστεύει στη δουλειά του. Και βάσει αποτελεσμάτων, δικαιολογημένα. Άρα προτιμά μονίμως παίκτες που ξέρουν τα δικά του ζητούμενα από κάποιους άλλους που θα χρειαστούν για να τα μάθουν.

Εδώ βέβαια υπάρχει και μία ισορροπία, σύμφωνα με την οποία δεν μπορείς να κρατάς πάντα τους ίδιους επειδή αυτό θέλει ο προπονητής. Όμως ο Λουτσέσκου θέλει όσο το δυνατόν οι παίκτες που χρειάζονται προσαρμογή, να είναι λιγότεροι έτσι ώστε η ομάδα να μη χάσει χρόνο από το ξεκίνημα της σεζόν. Κάτι που βρίσκει σύμφωνο και τον Μπότο.

Από την άλλη υπάρχει η δουλειά του Μπότο. Ποιο είναι το μπάτζετ που έχει για φορ και αν με αυτό μπορεί να βρει με το ελάχιστο ρίσκο, καλύτερο παίκτη του Ολιβέιρα και του Μπράντον. Ο τελευταίος πάει για διψήφια γκολ, με 420 χιλιάδες συμβόλαιο. Τα γκολ του Άκπομ με τα διπλάσια λεφτά δηλαδή.

Για τον Ολιβέιρα το κόστος του ΠΑΟΚ είναι 1 εκατ. ευρώ. Αν πρέπει να βρει καλύτερο, πρέπει να δώσει και μεγαλύτερο συμβόλαιο και μεγάλη προμήθεια στον ατζέντη αν είναι ελεύθερος ή και χρήματα σε ομάδα αν ανήκει κάπου. Αυτά τα λεφτά υπάρχουν; Όσο υπάρχει πόλεμος στην Ουκρανία, όχι. Άρα ο Μπότο με αυτά τα λεφτά και με αυτή τη λογική του προπονητή, επιλέγει να πάει στα σίγουρα.

Πάντα οι κρίσιμες αποφάσεις μπαίνουν σε μια ζυγαριά. Και με τα σημερινά δεδομένα, αυτό που επιλέγει να κάνει ο ΠΑΟΚ χωρίς να γνωρίζουμε που θα καταλήξει η κάθε διαπραγμάτευση, έχει λογική.

Το τι θα φέρει μελλοντικά δεν το ξέρει κανείς. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα το έχουν επιλέξει αυτοί που πληρώνονται για αυτό.


Τελευταία νέα

Μπορείς και εσύ να κερδίσεις φανέλα Κουλιεράκη!

To FORZA Group TV προσφέρει σε έναν τυχερό μια φανέλα του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη! Τα βήματα για να κερδίσετε τη φανέλα...

Στην ίδια κατηγορία