Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Τώρα Ανιγκό, τότε… Μπάντοβιτς

Δημοφιλή

Ο πρώτος εκτός έδρας αγώνας πλέι οφ του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό έγινε στις 12 Μαΐου 2010. Η διαδικασία είχε φθάσει στην 4η αγωνιστική και ο ΠΑΟΚ είχε συγκεντρώσει δέκα βαθμούς, τρεις περισσότερους από τον δεύτερο Ολυμπιακό (ακολουθούσαν ΑΕΚ και Άρης με πέντε και τρεις βαθμούς αντίστοιχα). Τρεις ημέρες νωρίτερα, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε νικήσει την ομάδα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στην Τούμπα με το γκολ του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, έχοντας αποκτήσει και ψυχολογικό προβάδισμα για το ματς στον Πειραιά.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-0 (αγαπημένο σκορ για την ομάδα του Σάντος…) και στο «Γ. Καραϊσκάκης» με το γκολ του Βλάνταν Ιβιτς στο 33΄ και, σε συνδυασμό με την εκτός έδρας ισοπαλία της ΑΕΚ με 1-1 κόντρα στον Αρη, εξασφάλισε και μαθηματικά την πρωτιά στα πλέϊ οφ, χωρίς να χρειαστεί να περιμένει την έκβαση των δύο τελευταίων αγωνιστικών.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Δαλούκας είχε αποβάλλει τους Μέλμπεργκ και Κοντρέρας για τη μεταξύ τους… «κοκορομαχία».

Για τους γηπεδούχους είχαν παίξει οι Νικοπολίδης, Πάντος (46′ Μήτρογλου), Μπράβο, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ντουντού, Μαρέσκα (72′ Γ. Παπαδόπουλος), Οσκαρ, Λούα Λούα και Ντάρμπισιρ.

Για τους νικητές έπαιξαν οι Χαλκιάς, Μαλεζάς, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια (85′ Εντίνιο), Ιβιτς (90′ Φωτάκης), Σορλέν και Φιλομένο (62′ Μουσλίμοβιτς).

«Είμαστε από τις κορυφαίες ελληνικές ομάδες» δήλωνε ο Φερνάντο Σάντος, συμπληρώνοντας: «Παλέψαμε πολύ για να πάρουμε τη νίκη. Μας βόλευαν δύο αποτελέσματα. Προσπαθήσαμε να έχουμε καλή αμυντική στρατηγική και να πηγαίνουμε σε αντεπιθέσεις. Όλα προήλθαν από μία δυνατή συλλογική προσπάθεια που κάναμε στο αμυντικό κομμάτι. Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι μπορούσε. Ανοιξε το ματς, δεν ήταν εύκολο να κάνει μεγάλη ευκαιρία».

«Τα γκολ που πέτυχα στα ματς με Ολυμπιακό και Αρη είναι από τα πιο σπουδαία της καριέρας μου» δήλωνε ο Ιβιτς.

«Αναγνωρίζω ότι έχω και εγώ ευθύνη για την σημερινή εικόνα του Ολυμπιακού» είχε αναφέρει στις δηλώσεις του ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, προπονητής του Ολυμπιακού.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΟΚΚΑΛΗ

Οπαδοί του Ολυμπιακού δεν… άντεξαν την ήττα και, μετά τη λήξη του αγώνα, προχώρησαν σε έκτροπα και ζημιές στο γήπεδο τους. Ετσι κι αλλιώς, ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε πάρει τις αποφάσεις του, παραδίδοντας ένα μήνα αργότερα το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στον ΠΑΟΚ το κλίμα ήταν πανηγυρικό. Τα μέλη της αποστολής έτυχαν αποθεωτικής υποδοχής από χιλιάδες φιλάθλους στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ενώ το ίδιο βράδυ ακολούθησε και γλέντι σε κέντρο διασκέδασης.


Τελευταία νέα

Το σκορ που… αρέσει στον ΠΑΟΚ με ΟΣΦΠ

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο στάδιο της Τούμπας την Κυριακή 12 Μαΐου, με τον Δικέφαλο να θέλει τη...

Στην ίδια κατηγορία