Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ενας ΠΑΟΚ, που λειτουργεί καλύτερα υπό πίεση!

Δημοφιλή

Του ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Νικηφόρο το πρώτο φιλικό τεστ με την Γκόου Αχέντ Ίγκλς, ήττα από την Χρόνινγκεν στο δεύτερο, ισοπαλία κόντρα στην Αλκμααρ. Αν μη τι άλλο, ο ΠΑΟΚ είναι μέχρι στιγμής… ισορροπημένος σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματά του επί ολλανδικού εδάφους, ωστόσο το σημαντικότερο της σημερινής ημέρας ήταν πως στον ορίζοντα διαφαίνεται και ισορροπία στο ρόστερ!

Έχουμε και λέμε. Με την απόκτηση του Μπράντον Τόμας αλλά και του Καλέντ Νάρεϊ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου σαφέστατα και μπορεί να κοιμηθεί… λίγο καλύτερα σήμερα το βράδυ! Ο αντικαταστάτης του Αντόνιο Τσόλακ βρέθηκε και ο ποδοσφαιριστής που ήθελε τόσο πολύ ο ΠΑΟΚ για το δεξί άκρο της επίθεσής του, έρχεται επιτέλους στην Τούμπα!

Βρίσκεται ο Δικέφαλος σε σημείο να θεωρείται παντοδύναμος; Σαφέστατα και όχι, είναι η απάντηση! Το ρόστερ εξακολουθεί να έχει αδυναμίες στο κέντρο της άμυνας, στα «φτερά» της επίθεσης και στον άξονα της μεσαίας γραμμής! Ωστόσο, τα πράγματα φαντάζουν πολύ καλύτερα σε σχέση με το σκηνικό που διαμορφώθηκε σήμερα το πρωί, με την αποχώρηση του Τσόλακ από το Άπελντοορν, με προορισμό τη Γλασκώβη!

Θέλετε η πίεση που άσκησε η Ρέιντζερς; Θέλετε ο (νέος) τραυματισμός του Ομάρ Ελ Καντουρί; Θέλετε ο – ελαφρύς ευτυχώς – τραυματισμός του Νέλσον Ολιβέιρα; Θέλετε όλα τα παραπάνω; Ο ΠΑΟΚ πιέστηκε, αυτή είναι η αλήθεια, το πήρε… απόφαση και έκλεισε ταυτόχρονα δύο πολύ σημαντικά «μέτωπα». Το ζητούμενο βέβαια είναι ο Ζοσέ Μπότο να έχει πέσει… διάνα τόσο στην περίπτωση του Μπράντον Τόμας όσο και σε αυτή του Καλέντ Νάρεϊ, αλλά αυτό θα το μάθουμε το προσεχές διάστημα!

Σε πρώτη φάση, ο Ραζβάν Λουτσέσκου διαθέτει πλέον μία πλειάδα επιλογών για όλες τις θέσεις της ενδεκάδας! Για τη θέση «1» υπάρχει ο Ντομινίκ Κοτάρσκι αλλά και οι Ζίβκο Ζίβκοβιτς και Χρήστος Ταλιχμανίδης.

Στο δεξί άκρο της άμυνας, οι Λευτέρης Λύρατζης, Γιοάν Σάστρε και Παναγιώτης Τζήμας είναι μια χαρά επιλογές, όπως και αυτές των Αντελίνο Βιεϊρίνια, Ράφα Σοάρες και Μάριου Τσαούση για το αριστερό άκρο, ενώ οι Ίνγκι Ίνγκασον. Γιάννης Κάργας, Ενέα Μιχάι και Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, προσφέρουν μια… κάποια ασφάλεια για το κέντρο της άμυνας, τουλάχιστον για τα δύο ματς με τη Λέφσκι Σόφιας.

Πηγαίνοντας στα κεντρικά χαφ, οι Ντόουγκλας Αουγκούστο, Γιάσμιν Κούρτιτς, Στέφαν Σβαμπ, Χάρης Τσιγγάρας και Τιάγκο Ντάντας προσφέρουν μία πλειάδα επιλογών και… συνδυασμών, ενώ οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Νίκολας Κουαλιάτα, Φιλίπε Σοάρες, Γιάννης Κωνσταντέλιας, Αντρέ Ρικάρντο, Λάζαρος Λάμπρου και φυσικά Καλέντ Νάρεϊ, φαντάζουν αρκετοί για τις τρεις θέσεις της επίθεσης για τις «μάχες» με τους Βούλγαρους!

Τέλος, οι Νέλσον Ολιβέιρα και Μπράντον Τόμας καλύπτουν τα «θέλω» του Λουτσέσκου για την κορυφή της επίθεσης, ενώ το γεγονός πως ο δεύτερος αγωνίζεται τόσο ως δεύτερος επιθετικός όσο και ως αριστερός εξτρέμ, προσφέρει ακόμα περισσότερες επιλογές στον προπονητή!

Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται τον πρώτο κύκλο των φετινών μεταγραφών του, με τον μοναδικό στόχο από εδώ και στο εξής να είναι η πρόκριση εις βάρος της Λέφσκι! Ο δεύτερος κύκλος, στον οποίο ο Δικέφαλος θα στοχεύσει σε ποδοσφαιριστές με μεγαλύτερο ειδικό βάρος και «λάμψη», θα ανοίξει τον Αύγουστο!

Υ.Γ.1: Δεν θυμάμαι άλλη περίπτωση τα τελευταία τριάντα χρόνια, όμοια με αυτή του Ομάρ Ελ Καντουρί! Η φράση «η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά», βρίσκει στον Μαροκινό την απόλυτη εφαρμογή της!

Υ.Γ.2: Θετικό πρόσημο στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού με την Αλκμααρ, σίγουρα αρνητικό στο δεύτερο. Το γεγονός βέβαια πως ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε χωρίς κεντρικό επιθετικό, εκτός του ότι δεν είναι καθόλου… τιμητικό για το Δικέφαλο, δημιούργησε πολλές δυσκολίες σε όλες τις λειτουργίες της ομάδας!

Υ.Γ.3: Λογικό ο κόσμος να ήθελε έναν πιο… αναγνωρίσιμο και προβεβλημένο επιθετικό από τον Μπράντον Τόμας. Ας περιμένουμε όμως πρώτα να δούμε τον Ισπανό στο χορτάρι, πριν βγάλουμε τα συμπεράσματά μας, όπως θα πρέπει να περιμένουμε και τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις για να διαπιστώσουμε το αν ο Ιβάν Σαββίδης… παράτησε την ομάδα ή όχι!

Υ.Γ.4: Δεν έχει καμία λογική αυτό που συμβαίνει με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Καμία!

Προηγούμενο άρθροΤελειώνει του Νάρεϊ
Επόμενο άρθροΜαθαίνει αντιπάλους στο BCL


Τελευταία νέα

Ο ΠΑΟΚ πάνω από Ρεάλ και Λίβερπουλ

O ΠΑΟΚ φέτος έχει παίξει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και έχει καταφέρει να σκοράρει αρκετά τέρματα τόσο στο πρωτάθλημα της Super...

Στην ίδια κατηγορία