Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Απολαυστικός Σαρανταλήθειας: Προβλέπει μήνα-μήνα τι θα συμβεί μέσα στο 2024!

Δημοφιλή

Είναι πια παράδοση για τον Σαρανταλήθεια να σας ξεστραβώνει για το νέο χρόνο. Είναι καιρός όμως κι εσείς να τα κρατάτε αυτά που σας λέμε, για να μην πέφτετε κάθε εβδομάδα από τα σύννεφα!

Όπως πέρσι τέτοια εποχή είχαμε προβλέψει για την πλήρη αλλοίωση του ΠΑΟΚτσήδικου DNA, έτσι προβλέπουμε και τώρα τα χειρότερα που θα έρθουν μέσα στο 2024!

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Το 2024 ξεκινάει με τον ΠΑΟΚ πρωτοπόρο, έτοιμο να ανακοινώσει την επέκταση του συμβολαίου του Ραζβάν Λουτσέσκου για τα επόμενα 3 χρόνια, εκμεταλλευόμενος το άδειο γήπεδο. Έτσι, η ανανέωση του ρουμάνικου αραχνοκουναβιού περνάει αναίμακτα, χωρίς λαϊκά δικαστήρια και γιούχες, αλλά δυστυχώς για τον φουκαρά τον ΠΑΟΚ, είναι γεγονός. Οι φίλαθλοί του πρέπει να συνηθίσουν στη μιζέρια του πρωταθλητισμού, των τίτλων, των τελικών και των ευρωπαϊκών προκρίσεων. Ο φευγάτος Ιβάν Σαββίδης, εκδικείται τον Σύλλογο και δικαιώνεται σχεδόν 20 χρόνια μετά ο Γιάννης Γούμενος που δεν του έδινε την ομάδα το 2006. Ο Γενάρης είναι μήνας μεταγραφών και ως εκ τούτου ενισχύεται η απογοήτευση των ΠΑΟΚτσήδων, που -παρά τα συνηθισμένα- η ομάδα τους δεν ανακοινώνει κανέναν.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Ο ΠΑΟΚ επελαύνει και έχει εδραιωθεί στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, σκορπίζοντας απογοήτευση στον κόσμο του που “δεν έγινε ΠΑΟΚ για τους τίτλους”. Στα μέσα του μήνα και αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αντιμετωπίσει την οπαδική βία, την ενδοσυζυγική βία και το μπούλινγκ στα σχολεία, ανοίγουν τα γήπεδα και επιτέλους ο ΠΑΟΚτσής μπορεί να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την αλλοίωση του dna του Συλλόγου από την κλίκα του Ιβάν Σαββίδη. Τα συνθήματα που “περπατάνε” στο γήπεδο, είναι το “τιμή και δόξα στον Πάμπλο τον Γκαρσία”, το “ο ΠΑΟΚ θέλει Πρόεδρο με Γίδια” και το “Βαριά-βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα”, σε ένα εορταστικό κλίμα με το άνοιγμα των θυρών του γηπέδου.

ΜΑΡΤΙΟΣ

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει -μετά από ορισμό και όχι κλήρωση- τον Άγιαξ για τους 16 του Ιντερτότο, με διαιτητή, τιμήν ένεκεν, τον Άγγλο Γκρεγκ Πόουσον. Με 3 αυτογκόλ του Άκπομ και δυο χαμένα πέναλτι του ίδιου, μετά από παραβάσεις που καταλογίστηκαν κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ για χέρι υπέρ του Αίαντα -που τον πάει πριονοκορδέλα η ΟΥΕΦΑ-Μαφία- ο Δικέφαλος περνάει στα προημιτελικά που θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ωρίμασε και αφού αποδέχθηκε ότι με την εγκληματική οργάνωση του Μπαλτάκου δεν θα πάρει πρωτάθλημα, προσέλαβε έναν άνθρωπο που έχει την απόλυτη τεχνογνωσία να το χάνει. Οι μάχες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ είναι κλασικές μάχες Λουτσέσκου-Γιοβάνοβιτς και ο Δικέφαλος κλείνει θέση στα ημιτελικά του θεσμού με δυο νίκες 3-0 και 0-3. Ο Γιοβάνοβιτς αντί για δηλώσεις τραγουδάει το “We are the world, we are the children” και αποθεώνεται ως ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης από τον Ντέμη Νικολαϊδη, που μετά τις τεσσάρες, εξακολουθεί να μην πείθεται ούτε από τις τριάρες του ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει ως πρώτος στα πλέι οφ του Πρωταθλήματος και ετοιμάζεται για τα ημιτελικά του Ιντερτότο με τη Μπέτις. Τα γήπεδα άνοιξαν και μετά την πλήρη εξάλειψη κάθε μορφής βίας από όπου κι αν προέρχεται από την Κυβέρνηση, καταργείται η Αστυνομία ως σώμα και τη χώρα επιτηρούν ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ. Έλεγχος στα γήπεδα δεν χρειάζεται πια και γενικά όλα έχουν μια ξενέρωτη όψη. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ έχουν γυρίσει την πλάτη στο έκτρωμα του Σαββίδη και το γήπεδο πια κατακλύζουν μόνο κοσμικοί influencers που πάνε Τούμπα για το story και φεύγουν στο 8ο λεπτό για να μην πετύχουν κίνηση. Τα συνθήματα που ακούγονται πια είναι το “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία” και το “Νόμος είναι το δίκιο του αγρότη”, ενώ στα ημίχρονα υπάρχει λουλουδοπόλεμος και φιλανθρωπικές δράσεις με τη συγκέντρωση χρημάτων για το ταμείο ανέργων αστυνομικών.

ΜΑΙΟΣ

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ κατακτά και το κύπελλο, με τον τελικό να γίνεται κεκλεισμένων των θυρών στο γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης, γιατί δυστυχώς δεν υπήρχε άλλο ουδέτερο γήπεδο στην Ελλάδα που να έχει άδεια λειτουργίας. Στον τελικό κερδίζει την ΑΕΚ, παρά τα 12 μαν του μαν του Αλμέιδα (είχαν βάλει μαν του μαν και στον διαιτητή, αλλά κι αυτός ξεγλίστρησε).

Η κατάκτηση του Νταμπλ δεν γιορτάζεται από τον ΠΑΟΚ, σε μια προσπάθεια να μην προκληθεί το κοινό του, που έχει ξενερώσει τη ζωή του από τις επιτυχίες του Λουτσέσκου, που δεν μπήκε ποτέ στην ψυχοσύνθεση του ΠΑΟΚτσή. Μόνη ελπίδα του κόσμου, είναι μια εμφατική ήττα (αλλά με καλή εμφάνιση, ηρωϊκά μαρκαρίσματα και ματωμένα κεφάλια) στον τελικό του Ιντερτότο στην Αγιά Σοφιά εναντίον της Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι. Μόνο μια ηρωϊκή και δραματική αποτυχία, μπορεί να σώσει το DΝΑ του ΠΑΟΚτσή, που βλέπει να γίνεται καθημερινά μια version του οπαδού Μάντσεστερ Σίτυ. Έχετε δει εσείς ποτέ βίντεο με “Απίστευτη ατμόσφαιρα του Ιτιχάντ”; Τέλος πάντων, ποιός Ουνάι Έμερι, χάνει με κάτω τα χέρια από τον Λευτέρη Λύρατζη και την παρέα του και μια καταστροφική σεζόν ολοκληρώνεται.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Οι προσευχές χιλιάδων ΠΑΟΚτσήδων να βρεθεί ένας χριστιανός (ή έστω και αλλόθρησκος, δε θα τα χαλάσουμε εκεί) να πληρώσει τη ρήτρα και να πάρει τον Λουτσέσκου μετά το τρεμπλ διαψεύδονται. Τον Ιβάν Σαββίδη έχουν ζώσει τα φίδια και έχει μετανιώσει για την απόφασή του να δέσει τον Ρουμάνο με συμβόλαιο ως το 2027. Προσπαθεί να οδηγήσει τον Λουτσέσκου σε παραίτηση μην κάνοντας του το χατήρι να ανανεώσει τον Αντρέ Ρικάρντο και τον Λευτέρη Λύρατζη, ενώ του φέρνει και τον Μαξίμοβιτς, δημιουργώντας του δυσφορία με την αναταραχή του ρόστερ. Ο Λουτσέσκου προς στιγμήν το σκέφτεται, αλλά τελικά αποφασίζει να μην κάνει δεύτερη φορά το ίδιο λάθος και ξεκινάει κανονικά την προετοιμασία.

ΙΟΥΛΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Ως κάτοχος του Conference, o ΠΑΟΚ γλιτώνει τα προκριματικά και έτσι έχει όλο το χρόνο μπροστά του για τον μεταγραφικό του σχεδιασμό. Με τη γνωστή του ταχύτητα, αφήνει όλο το καλοκαίρι να περάσει και γκαζώνει το τριήμερο 28-31 Αυγούστου. Ευτυχώς δεν χρειάζεται πολλά πράγματα και αρκείται στο να πουλήσει Κοτάρσκι, Κουλιεράκη, Κωνσταντέλια, Ζίβκοβιτς, Μπράντον, Τζίμα, Ντεσπόντοφ και να τους αντικαταστήσει σε 3 μέρες. Μια δήλωση στις 30 Αυγούστου του Λουτσέσκου “ίσως έχουμε κάπως καθυστερήσει στις μεταγραφές, αλλά θα την βρούμε την άκρη μωρέ”, γίνεται λόγος για μια μίνι κρίση ακόμη στις σχέσεις του με τον Ιβάν Σαββίδη.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Οι αλλαγές στο ρόστερ φέρνουν μια αναταραχή στην ομάδα που ξεκινάει μεν με 5 στα 5 στο πρωτάθλημα, αλλά έχει δεχθεί 3 γκολ και έχει βάλει μόλις 17. Ο Λουτσέσκου παρουσιάζεται καθησυχαστικός ότι τον Νοέμβρη η ομάδα θα ρολάρει, αλλά δεν πείθει πια. Θυμίζει το παραμύθι με το βοσκό που φώναζε συνέχεια “Λύκος! Λύκος”! και τελικά ήταν όντως λύκος. Ή κάπως έτσι. Στο τέλος του μήνα ο ΠΑΟΚ δίνει τον πρώτο αγώνα της ιστορίας του σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ, που έχει αλλάξει μορφή μεν, αλλά οι ΠΑΟΚτσήδες δεν το καταλαβαίνουν γιατί δεν είχαν συμμετάσχει σε προηγούμενη μορφή. Ο ύμνος της διοργάνωσης ακούγεται στην Τούμπα στην πρεμιέρα εναντίον της Μπάγερν Μονάχου, εν μέσω γιουχαϊσμάτων για την πλήρη καταστροφή του ΠΑΟΚτσήδικου DNA.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκαγκάτσης, που πήδηξε από το καράβι της καταστροφής του ΠΑΟΚτσήδικου DNA, έρχεται σε δημόσια αντιπαράθεση με τον Πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Άγγελο Αναστασιάδη, γιατί δεν δέχεται αλλαγή ώρας του Καλαμάτα-ΠΑΟΚ για το Κύπελλο. Ο Δικέφαλος θέλει να παίξει Τετάρτη μεσημέρι, αλλά ο Γκαγκάτσης τον υποχρεώνει να παίξει Τετάρτη απόγευμα και έτσι να χάσει 3 ώρες ξεκούραση πριν τον κρίσιμο αγώνα της επόμενης Δευτέρας ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός, που με νίκη ο Δικέφαλος κατακτά και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Ο Άγγελος δηλώνει πως “τα κάστρα πέφτουν από μέσα” και ο Γκαγκάτσης απαντάει “να χωρίσουμε το Κύπελλο στα δυο”.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Το 2024 πλησιάζει στο τέλος του με την Τούμπα γεμάτη ανθυποcelebrities, χωρίς ήττα για πάνω από 14 μήνες πια, με τα συνθήματα της επανάστασης να έχουν καταπνιγεί και μάλιστα να έχει εμφανιστεί μια νέα μόδα. Ακούγεται πια από τους νεοπαοκτσήδες το σύνθημα “Ιβάν Σαββίδης-Ιβάν Σαββίδης” από μια περιθωριακή ομάδα στην παιδική κερκίδα της Θύρας 7. Τα παιδιά ετών 4-5, νομίζουν ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι σαν τον Άη Βασίλη, δεν τον έχουν δει ποτέ από κοντά και η σουίτα του στην Τούμπα είναι το Ροβανιέμι των γηπέδων. Ευτυχώς οι ελάχιστοι παλιοί που έχουν απομείνει κάνουν ντου και με διάλογο (καθώς η βία έχει εξαλειφθεί από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη) κάνουν τα παιδιά να καταλάβουν ότι ο αγώνας για να πουλήσει ο Σαββίδης τον ΠΑΟΚ είναι μονόδρομος.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Όπως κάθε χρόνο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ετοιμάζει το Χριστουγεννιάτικο βίντεο. Μετά την επιτυχία που είχε αυτό του 2023 με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, ο Ιβάν Σαββίδης κλείνει τον Τομ Κρουζ για το φετινό. Το κόνσεπτ είναι ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ είναι πιλότοι του Top Gun και αντί να καταρρίψουν το σμήνος των ρωσικών MIG, τρακέρνουν μεταξύ τους γιατί είναι στραβάδια. Τελικά τη λύση δίνει ο Ραζβάν Λουτσέσκου με μπέρτα Μπατμαν που τσαλακώνει 30 εχθρικά αεροπλάνα και φέρνει την παγκόσμια ειρήνη και ευημερία. Ως αποτέλεσμα αυτής του της δράσης, του απονέμεται από τον ΠΣΑΠΠ το βραβείο ήθους “Ιβάν Γιοβάνοβιτς”, ο οποίος πια έχει πάρει τη θέση του Αλμέιδα, έχει βάψει τα μαλλιά του ροζ και κάθε εβδομάδα απαγγέλει Καβάφη στις συνεντεύξεις τύπου.

Άλλο κακό να μη μας βρει…

 


Τελευταία νέα

Έχεις FORZA και την Κυριακή!

Με αποκλειστικά ρεπορτάζ κυκλοφορεί η FORZA από χθες (27/4) και ολόκληρο το Σαββατοκύριακο. H κορυφαία εφημερίδα της Βορείου Ελλάδας έρχεται με αποκαλυπτικό...

Στην ίδια κατηγορία