Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

(Almost) Ready to fight!

Δημοφιλή

Του ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Πέρασαν σχετικά γρήγορα οι δύο εβδομάδες του βασικού σταδίου της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ στο Άπελντοορν, όπως γρήγορα θα περάσουν και έντεκα ημέρες που απομένουν μέχρι ο Δικέφαλος να μπει στο αεροπλάνο που θα τον μεταφέρει στη Σόφια, για τον πρώτο «τελικό» με τη Λέφσκι!

Ασφαλώς, με τους τραυματισμούς των Νέλσον Ολιβέιρα και Ομάρ Ελ Καντουρί, σε συνδυασμό με την πώληση του Αντόνιο Τσόλακ στη Ρέιντζερς, οι ημέρες στην Ολλανδία δεν κύλησαν ιδανικά! Και αυτό γιατί ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είχε στη δεύτερη εβδομάδα τη δυνατότητα να δουλέψει όπως θα ήθελε την «ασπρόμαυρη» επίθεση, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσει ζητήματα όπως τη… λειψανδρία στα «φτερά» της επίθεσης και στη θέση «10».

Παρόλα αυτά, οι προπονήσεις στο Άπελντοορν κύλησαν ομαλά, με πολλή ένταση, στοχευμένες ασκήσεις αλλά και τον ενθουσιασμό που έφεραν στο γκρουπ οι πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές, Έλληνες και ξένοι! Τα αποτελέσματα της δουλειάς φάνηκαν σε σημαντικό βαθμό και στο σημερινό φιλικό με τη Σταντάρ Λιέγης, στο οποίο ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στα πρώτα 60 λεπτά, με βασικά «όπλα» του το σωστό πρέσινγκ που άσκησε στους Βέλγους και την πολύ αποτελεσματική αμυντική λειτουργία του, συν την εκτελεστική δεινότητα του Γιώργου Κούτσια!

Από την Τετάρτη, ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα αρχίσει το «μοντάρισμα» της ενδεκάδας που θα παρατάξει τη μεθεπόμενη Πέμπτη στη Σόφια, έχοντας στο μυαλό του τις «σταθερές» των Ίνγκι Ίνγκασον, Λευτέρη Λύρατζη, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Νικολας Κουαλιάτα αλλά και στο… εμπρόσθιο μέρος του μυαλού του τους Ντόμινικ Κοτάρσκι, Γιάννη Κάργα, Αντελίνο Βιεϊρίνια, Στέφαν Σβαμπ και Τιάγκο Ντάντας, συν τους Γιάσμιν Κούρτιτς, Ράφα Σοάρες και Γιώργο Κούτσια!

Εξίσου σημαντικό όμως είναι και το γεγονός πως ο Ρουμάνος προπονητής θα έχει στη διάθεσή του επί ελληνικού εδάφους και τους Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, Μπράντον Τόμας, όπως πιθανότατα και τους Καλέντ Νάρεϊ και Γέφερσον Σοτέλδο! Κάπως έτσι, ο οπαδός του ΠΑΟΚ μπορεί να ατενίσει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, καθώς στην περίπτωση που όλα πάνε κατ΄ ευχήν με τον Γερμανό εξτρέμ και τον Βενεζουελάνο μεσοεπιθετικό, τότε ο Λουτσέσκου θα έχει πληθώρα επιλογών για τις τέσσερις θέσεις της επίθεσης, ακόμα και αν το… βαρύ πυροβολικό, ο Νέλσον Ολιβέιρα, θα βρίσκεται στα πιτς!

Ασφαλώς και το έργο ενσωμάτωσης των Μπίσεσβαρ, Μπράντον, Νάρεϊ και Σοτέλδο στο σύνολο που δουλεύτηκε την Ολλανδία, δεν είναι ούτε εύκολη ούτε… γρήγορη διαδικασία. Απαιτείται χρόνος, τον οποίο ο ΠΑΟΚ πρέπει πάση θυσία να κερδίσει ξεπερνώντας το εμπόδιο της Λέφσκι, που σίγουρα φαντάζει υψηλότερο σε σχέση με αυτό της Μποέμιαν, ακριβώς έναν χρόνο πριν!

Με δύο κουβέντες; Ο ΠΑΟΚ δείχνει σχεδόν έτοιμος για τους δύο «τελικούς» με τους Βούλγαρους, παρότι θα μπορούσε να κάνει λίγο πιο εύκολη τη ζωή του με λίγο διαφορετικούς χειρισμούς σε 2-3 περιπτώσεις!

Υ.Γ.1: Σε πρώτη φάση, η επιλογή του Γιάννη Κάργα φαντάζει… λίρα εκατό, με βάση την εικόνα του Κιλκισιώτη στόπερ στις προπονήσεις και στα φιλικά!

Υ.Γ.2: Αναμφισβήτητα το πρόσημο των Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Τιέγκο Ντάντας και Νικολας Κουαλιάτα είναι θετικό, ωστόσο ακόμα δεν μπορεί να προκύψει… ετυμηγορία σχετικά με το αν μπορούν ή όχι να κάνουν τη διαφορά στο φετινό ΠΑΟΚ! Η αρχή πάντως, που συνήθως είναι το ήμισυ του παντός, είναι καλή!

Υ.Γ.3: Επουδενί οι Γιάν Σάστρε και Φιλίπε Σοάρες δεν αποτέλεσαν… παραφωνία στην προετοιμασία της Ολλανδίας, όμως αμφότεροι θα πρέπει να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού τους, εάν θέλουν να έχουν φέτος πρωταγωνιστικό και όχι συμπληρωματικό ρόλο! Η διάθεση δεν τους λείπει, ούτε η ποιότητα και αυτό αποτελεί μια (συγκρατημένα) αισιόδοξη βάση!


Τελευταία νέα

Σίγασαν τα… κανόνια του ΠΑΟΚ

Οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, έχουν να βρουν δίχτυα αρκετό καιρό. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου,...

Στην ίδια κατηγορία