Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τώρα άρχισε να παίζει με τη φωτιά

Δημοφιλή

Είναι λίγο περίεργη η φάση αυτή την εποχή. Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη μία από τις δύο εβδομάδες της προετοιμασίας του στην Ολλανδία και ο μόνος νέος παίκτης, που τέθηκε στη διάθεση του προπονητή είναι ο Εκόνγκ, ο οποίος αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό του Ίνγκασον. Στην πραγματικότητα, λοιπόν, προσθήκη δεν υπάρχει, παρά μόνο μια αντικατάσταση.

Φυσικά, φορ θα αποκτηθεί, πιθανότατα ο Σαμάτα, αποκτήθηκε και αριστερός μπακ, ο Μπάμπα (από χθες βράδυ στο Τέχελεν). Ούτε, όμως, καινούριος χαφ είναι στην Ολλανδία, παρότι θα αποκτηθεί κι αυτός κάποια στιγμή και ίσως και σύντομα. Ούτε εξτρέμ έχει κλείσει, παρότι τον ζήτησε ο προπονητής, ούτε δεύτερος τερματοφύλακας υπάρχει στην πραγματικότητα, πίσω από τον Κοτάρσκι και δεν γίνεται καν συζήτηση γι΄ αυτό.

Ο προπονητής ξεκίνησε να ετοιμάζει την ομάδα που θα ξεκινήσει τους επίσημους αγώνες της νέας σεζόν (και τί αγώνες…) σε 16 μέρες, και απ΄ αυτή τη διαδικασία λείπουν οι κομβικοί παίκτες, που όλοι ξέρουν από τον Μάρτιο ότι θα χρειαστεί.

Οι τοποθετήσεις του στη Ρουμανία, δείχνουν και τον… εσωτερικό του κόσμο αυτή την εποχή. Δεν θυμάμαι ποτέ τον Λουτσέσκου να δηλώνει πριν ξεκινήσει η χρονιά, ότι η ομάδα του δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει κάποιον τίτλο. Aκόμη και πέρσι, έλεγε ότι ο στόχος θα είναι το πρωτάθλημα! Αυτό το καλοκαίρι, φαίνεται λίγο απογοητευμένος.

Είμαι αυτός που πάντα έλεγε ότι το μείζον είναι η ποιότητα και τα χαρακτηριστικά των παικτών που θα έρθουν και όχι το πότε θα έρθουν.

Μιλώντας για “πότε”, είναι φανερό ότι αν είναι να έρθει στις 10 Ιουνίου ένας παίκτης που δεν είναι αυτό που χρειάζεσαι, είναι πολύ καλύτερα να έρθει στις 30 Ιουνίου ένας καλός παίκτης, που είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Από τις 10 Ιουνίου ως τις 30 Ιουνίου, δεν υπάρχει διαφορά. Εδώ τώρα, το πράγμα άρχισε να ξεφεύγει.

Κι ο ΠΑΟΚ για παράδειγμα, κινδυνεύει να πάει να παίξει με την Μπεϊτάρ χωρίς κανονικό σέντερ φορ, τον οποίο ψάχνει από τον Μάρτιο. Γιατί, ποιος ξέρει πότε θα έρθει ο Σαμάτα και πότε θα γίνει κομμάτι της ομάδας για να παίξει…

Και δεν μιλάμε και για χαφ, που σήμερα οι τσεκαρισμένες λύσεις είναι ο Σβαμπ και ο Φελίπε Σοάρες, με δεδομένο ότι ο Αουγκούστο είναι τιμωρημένος στο πρώτο παιχνίδι με τη Μπεϊτάρ.

Εδώ, πλέον, ο ΠΑΟΚ παίζει με τη φωτιά και είναι προφανές ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, το κάδρο της ευθύνης είναι μεγάλο.

Πάντα η συζήτηση πηγαίνει στην κεφαλή κι εκεί που υπάρχει το γενικό πρόσταγμα, αυτό είναι δεδομένο. Είναι επίσης δεδομένο ότι λόγω της γενικότερης κατάστασης, υπάρχουν δυσκολίες, που δεν έχουν να κάνουν με το αθλητικό κομμάτι.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, όμως, είναι πως γίνεται μια ομάδα να υπογράφει με 550.000 ευρώ έναν μετριότατο επιθετικό και να κάνει αποδεδειγμένα προτάσεις άνω του εκατομμυρίου σε παίκτες, που δεν έρχονται, πως γίνεται μια ομάδα να είχε πέρσι 40 εκατομμύρια μπάτζετ κι εμείς να συζητάμε για το οικονομικό, όταν δεν βλέπουμε να έρχονται παίκτες…

Φαίνεται πως η προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία, έστω και χωρίς ικανό αριθμό παικτών, είναι απείρως καλύτερη από την προετοιμασία του για τις μεταγραφές…


Τελευταία νέα

Όταν ο Γεωργιάδης… τελείωσε την ΑΕΚ (video)

Σαν σήμερα (2/5) πριν από 12 χρόνια ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επικρατήσει στο γήπεδο της Τούμπας επί της ΑΕΚ...

Στην ίδια κατηγορία