Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Toν Μπότο τον ενδιέφερε μόνο η προσωπική του προβολή

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ και ο Ζοσέ Μπότο δεν θα πορευτούν μαζί από εδώ και στο εξής, μιας και η σχέση μεταξύ του κλαμπ και του Πορτογάλου δεν περνούσε και την καλύτερη δυνατή φάση τους τελευταίους μήνες.

Ίσως ο ΠΑΟΚ να το καθυστερούσε λίγο ακόμα περιμένοντας τους αγώνες με την Μπεϊτάρ για να μη κλονιστεί το αγωνιστικό τμήμα, αλλά διαρροές που χρεώνονται στον Πορτογάλο προς Ιταλία πλευρά υπό τη μορφή… αγγελίας, επίσπευσαν τις διαδικασίες. Ποιος ο λόγος να κρατήσεις ένα στέλεχος που διαλαλεί πως φεύγει;

Από την αρχή της έλευσης του Πορτογάλου, υπήρχε μία αδυναμία. Δεν ήταν ποτέ αθλητικός διευθυντής αλλά τσιφ σκάουτ, που σημαίνει πως κάποια κομμάτια της δουλειάς θα τα εφάρμοζε πρώτη φορά στον ΠΑΟΚ.

Επίσης, ήταν η πρώτη φορά που είχε τόσο ισχυρό πόστο σε κάποια ομάδα. Δεν ήταν ποτέ ξανά ο προϊστάμενος ενός αγωνιστικού τμήματος.

Η εξουσία είναι ευχή και κατάρα αν δεν είσαι σε θέση να την εκμεταλλευτείς με σοφία. Και ο Μπότο, το πρώτο πράγμα που έκανε, ήταν να βάλει απέναντι όσους βρήκε μέσα στον σύλλογο. Η ακύρωση του τμήματος σκάουτινγκ ήταν ουσιαστικά το πρώτο του βήμα και αυτό θα του έβγαινε μόνο αν οι επιλογές του ήταν αυτές που έπρεπε. Γιατί πάντα η επιθετικότητα σε ένα νέο περιβάλλον, σου στερεί το δικαίωμα λάθους.

Το πρώτο του καλοκαίρι, έχοντας ξοδέψει ήδη κοντά στα 4 εκατ. ευρώ για τον Σάστρε και τον Φιλίπε Σοάρες, είχε το ελεύθερο να γεμίσει με παίκτες προοπτικής το ρόστερ της ομάδας. Εν τέλει, οι λειτουργικές του επιλογές ήταν οι 27χρονοi Νάρεϊ και Ράφα Σοάρες, ενώ η καλύτερη της εποχής του, ο Ντόμινικ Κοτάρσκι, ήταν ουσιαστικά κομμάτι μίας λίστας που διάλεξε από αυτή ο τότε προπονητής τερματοφυλάκων του Λουτσέσκου, Μορέιρα. Σε αυτή την περίπτωση πάντως, υπήρχε λίστα και το πιστώνεται.

Επιλογές τύπου Κουαλιάτα, Αντρέ Ρικάρντο, Νάσμπεργκ, που προστέθηκαν σε Φιλίπε – Σάστρε, άρχισαν να αλλάζουν το κλίμα για τον Πορτογάλο. Διαπιστώθηκε με τον καιρό, κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος, πως δεν αξιολόγησε σωστά τη δυναμική του ελληνικού πρωταθλήματος. Και αυτό το λάθος, περιόρισε τη δυναμική του.

Τον Γενάρη, δεν επέλεξε κανέναν από τους Τάισον – Κεντζιόρα. Και με τους δύο ήταν επιφυλακτικός. Ισχυρίζεται πως στο τέλος του χρόνου παρουσίασε λίστα με λύσεις, όμως καμία από τις περιπτώσεις δεν προχώρησε. Κάτι που αμφισβητείται έντονα από στελέχη του ΠΑΟΚ.

Και έφτασε η στιγμή που ήταν παντελώς ανενεργός, με μοναδικό του ενδιαφέρον η προσωπική του προβολή ακόμη και αν αυτή ήταν κόντρα στα συμφέροντα του κλαμπ.


Τελευταία νέα

Ο Βιεϊρίνια έχει παράδοση κόντρα στην ΑΕΚ

O αγώνας του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα, είναι προ των πυλών, με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια να γνωρίζει...

Στην ίδια κατηγορία