Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Το ταβάνι του ΠΑΟΚ δεν έχει φανεί ακόμη

Δημοφιλή

Επιστρέφουμε λοιπόν σε αγωνιστική δράση έχοντας αφήσει πίσω μας ένα μεγάλο διάστημα από την τελευταία επίσημη αναμέτρηση. Για τον ΠΑΟΚ και όλο τον περίγυρό του ήταν εν τέλει ιδιαιτέρως ανακουφιστικό το γεγονός πως δεν υπήρξαν απώλειες ούτε στο διάστημα που προηγήθηκε, ούτε κατά τη διάρκεια της μίνι προετοιμασίας.

Σε τι φάση λοιπόν βρίσκεται ο ΠΑΟΚ μετά από αυτή την αποχή και λίγο πριν την πρώτη επίσημη αναμέτρηση απέναντι στη Καλαμάτα για τον θεσμό του κυπέλλου;

Αρχικά δείχνει έτοιμος να διαχειριστεί την διαδικασία των τριών αγώνων την εβδομάδα. Το ρόστερ μεγάλωσε, οι τραυματίες επέστρεψαν, άρα για τον Ράζβαν Λουτσέσκου δεν θα υπάρξει πρόβλημα όσον αφορά στη διαχείριση των αγώνων με Καλαμάτα, Παναιτωλικό και Ατρόμητο.

Στη συνέχεια, η ομάδα δείχνει να έχει καλό ρυθμό. Σε όλα τα φιλικά που έδωσε στη Κύπρο, οι εντάσεις της ήταν εξαιρετικές αν και αποφεύχθηκε να δοθεί 90λεπτό στους παίκτες.

Πλην του ρυθμού βέβαια, ο ΠΑΟΚ δείχνει βελτιωμένος σε πολλά κομμάτια παιχνιδιού. Έχει αυξήσει την ταχύτητά του στη κυκλοφορία της μπάλας, έχει βελτιώσει πολύ τις αποστάσεις του, έχει βρει καλούς αυτοματισμούς, έχει πετύχει πολλά γκολ ουσιαστικά σε κενό τέρμα μετά από αποτελεσματικό συνδυαστικό ποδόσφαιρο.

Το ταβάνι αυτής της ομάδας δεν έχει φανεί ακόμη και το γεγονός είναι πως μέχρι στιγμής αδίκησε τον εαυτό της. Η πραγματική της θέση είναι η δεύτερη, μιας και οι πέντε βαθμοί που έχασε εντελώς κοροϊδίστικα, πονάνε και θα πονάνε.

Η πραγματικότητα δεν χρειάζεται ούτε υπερβολή προς το θετικό ούτε κάποια μορφή απαισιοδοξίας. Η δική μου εντύπωση για την ομάδα αυτή τη στιγμή, είναι πως όταν θα μπαίνει στο γήπεδο δεν θα είναι αουτσάιντερ. Στη χειρότερη για αυτή θα ξεκινά από το 50-50 γιατί ξέρουν άπαντες τι πρέπει να κάνουν και σε ατομικό επίπεδο δεν έχουν να ζηλέψουν και πολλά.

Μετά από αυτή τη πεντάμηνη αναζήτηση, ο Λουτσέσκου κατάφερε να βρει και τον κορμό του και να αναβαθμίσει ποιοτικά την ομάδα. Το δεύτερο κομμάτι ήταν σίγουρα το πλέον προβληματικό αλλά οι λύσεις ήταν εντός ομάδας. Αρχικά με τον Γιάννη Κωνσταντέλια που κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά όλων. Ακολούθησε η ενεργοποίηση του Ομάρ Ελ Καντουρί, η βελτίωση της εικόνας του Νέλσον Ολιβέιρα, το ανέβασμα του Ράφα Σοάρες και η παρουσία του Στέφαν Σβαμπ. Ουσιαστικά αυτή η πεντάδα με πινελιές από Φελίπε Σοάρες και την επανατοποθέτηση του Αουγκούστο στον φυσικό του χώρο, ήταν τα στοιχεία που ο Ράζβαν κατέληξε και άλλαξε όλη η εικόνα της ομάδας.


Τελευταία νέα

Εκπαιδευτική δράση για το Ποδόσφαιρο Σάλας από τον ΠΑΟΚ!

Σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε αντιπροσωπεία της πρωταθλήτριας ομάδας Ποδοσφαίρου Σάλας του ΠΑΟΚ, όπου και μίλησε για το...

Στην ίδια κατηγορία