Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Το πρόβλημα ήταν, είναι και θα είναι οι Ελληνες κι όχι ο κάθε Φρόιντφελντ

Δημοφιλή

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε, έγιναν όσα έγιναν με τη διαιτησία, που μας θύμισαν τις παλιές κακές εποχές της Παράγκας (τόσο της 1ης της αυθεντικής, όσο και της 2ης, της απομίμησης) κι ο Μπένετ, ο οποίος από ένα σημείο και μετά, ήταν φανερό ότι είχε χάσει μπάλα και δεν καταλάβαινε τί γίνεται, μας αποχαιρέτησε.

O επόμενος πρόεδρος της ΚΕΔ θα είναι ο Σουηδός Φρόιντφελντ. Σε άλλους αρέσει, σε άλλους δεν αρέσει, αυτές είναι οι γνωστές συζητήσεις, ανάλογα με τα συμφέροντα του καθενός.

Στην προκειμένη περίπτωση, όπως έχουμε επισημάνει κι άλλες φορές απ΄ αυτή τη γωνία, το πρόβλημα δεν είναι αν είναι καλός ή όχι ο Σουηδός.

Το πρόβλημα ήταν, είναι και θα είναι, οι Έλληνες. Αυτό το έχει καταλάβει και ο τελευταίος.

Στην Ελλάδα ήρθαν κι άλλοι ξένοι για να κάνουν τους αρχιδιαιτητές και μάλιστα πολύ μεγαλύτερα ονόματα της διαιτησίας από τον Σουηδό.

Ήρθε κάποτε ο Σκοτσέζος Χιού Ντάλας, ήρθε αργότερα ο Πορτογάλος Μέλο Περέιρα και στη συνέχεια ο Άγγλος Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Όλοι τους μεγάλες σφυρίχτρες, σε υψηλό επίπεδο.

Όλοι τους έφυγαν είτε σαν αποτυχημένοι, είτε γιατί τους κάναμε σαν τα μούτρα μας.

Φυσικά, για να ξέρουμε τί λέμε, η εθνικότητα του καθενός δεν είναι το Α και το Ω. Το ότι κάποιος, λόγου χάρη, είναι Άγγλος, δεν σημαίνει ότι είναι άτεγκτος, άσπιλος κι αμόλυντος. Θυμίζω, άλλωστε, ότι Άγγλος είναι κι εκείνος ο Πόουσον που στο Άγιαξ – ΠΑΟΚ το μόνο που δεν έκανε είναι να εκτελεί ο ίδιος τα πέναλτι που έδινε στον Άγιαξ.

Παντού, όλοι είναι άνθρωποι, με τα ελαττώματα και τις αδυναμίες τους.

Όλοι αυτοί οι ξένοι, έρχονται στην Ελλάδα για να πάρουν το μεροκάματο και να κάνουν τη δουλειά τους. Κοντά στα 250.000 ευρώ το χρόνο δεν τα βρίσκει κανείς οπουδήποτε.

Αυτοί έρχονται λοιπόν να κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς τους κάνουμε σα τα μούτρα μας, τους “ελληνοποιούμε”.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η δουλειά να μη γίνεται, αυτοί να φεύγουν ως αποτυχημένοι, το πρωτάθλημά μας να είναι για γέλια, να έχουμε εντάσεις που γίνονται επικίνδυνες και ο σοβαρός κόσμος να απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ΄ αυτό το “προϊόν” της πλάκας, για το οποίο δεν ενδιαφέρεται κανείς.

Μην κοιτάτε την Τούμπα, το Καραϊσκάκη, τη Λεωφόρο, τη Φιλαδέλφεια, το Χαριλάου, που ο κόσμος ακολουθεί μεγάλες ομάδες.

Κοιτάξτε τα υπόλοιπα γήπεδα, που πάντα γέμιζαν με ποδοσφαιρόφιλους και σήμερα μαζεύουν ελάχιστους. Αυτά τα γήπεδα, στα Γιάννενα, στο Αγρίνιο, στον Βόλο, στο Ηράκλειο, στο Περιστέρι, στη Λαμία, στην Τρίπολη, μας δείχνουν την κατηφόρα που πήρε το ποδόσφαιρό μας.

Καλώς ήρθε, λοιπόν, ο Σουηδός, αλλά αν οι μεγάλοι παίκτες δεν αποφασίσουν να κερδίσουν μέσα από το ποδόσφαιρο και όχι μέσω του ποδοσφαίρου, τότε πολύ φοβάμαι ότι κι ο Φρόιντφελντ θα προσθέσει σύντομα το όνομά του στη λίστα αυτών που έκαναν μια αρπαχτή στην Ελλάδα κι έφυγαν χωρίς να ακουμπήσουν.


Τελευταία νέα

Ο ΠΑΟΚ εμπνέει υγεία (videos)

Κατόπιν της εντός έδρας επικράτησης επί της ΑΕΚ με 3-2 στην Τούμπα που σήμανε την τελευταία του αγωνιστική υποχρέωση...

Στην ίδια κατηγορία