Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το νέο σπίτι του ΠΑΟΚ στους Ταγαράδες και το μέλλον της Ν. Μεσημβρίας (vid)

Δημοφιλή

Μέχρι τώρα, η συζήτηση για την κατασκευή αθλητικού κέντρου του ΠΑΟΚ γινόταν με τον Δήμο Θέρμης, και αφορούσε μία έκταση περίπου 200 στρεμμάτων στον κάμπο της Θέρμης, ανάμεσα στους Ταγαράδες και τη Νέα Ραιδεστό…

Αυτή η συζήτηση είχε ξεκινήσει από το 2014, είχε περάσει μάλιστα και σχετική νομοθετική ρύθμιση και είχε επανέλθει τον τελευταίο χρόνο στο τραπέζι. Κρίθηκε, όμως, ότι η κατασκευή αθλητικού κέντρου σε μια ξένη ιδιοκτησία δεν θα ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσε να κάνει ο ΠΑΟΚ!

Αφενός γιατί το ετήσιο μίσθωμα θα ήταν υψηλό, ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να δώσει και κάποια άλλα πράγματα στον Δήμο Θέρμης (π.χ. Κολυμβητήριο κ.α.) για να κατασκευάσει κάτι που δεν θα ήταν δικό του…

Τον τελευταίο χρόνο κι ενώ δεν είχαν σταματήσει οι συζητήσεις με τον Δήμο, μπήκε στο μυαλό του Ιβάν Σαββίδη η ιδέα να κάνει κάτι από την αρχή σε μια ιδιόκτητη έκταση (vid) και άρχισε να επεξεργάζεται το σχέδιο με τους συνεργάτες του.

Τη διαδικασία της επένδυσης σε ξένη γη, άλλωστε, ο Ιβάν Σαββίδης και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ γενικότερα, την έζησαν τα τελευταία χρόνια με τις εγκαταστάσεις στη Νέα Μεσήμβρια.

Αυτή η έκταση, των συνολικά 70 στρεμμάτων είναι δημοτική και η διοίκηση του Θόδωρου Ζαγοράκη την εξασφάλισε το 2008, όταν συμφώνησε με τον Δήμο Χαλκηδόνας και υπέγραψαν στις 10/7/2008.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πήρε την συγκεκριμένη έκταση για 25 χρόνια, έναντι συμβολικού ενοικίου, με τη δυνατότητα να μπορεί να ανανεώσει τη σύμβαση για άλλα 25 χρόνια.

Αυτή η σύμβαση λήγει το 2033 κι αν ο ΠΑΟΚ το θέλει μπορεί να την ανανεώσει ως το 2058.

Από το 2009, που ξεκίνησαν οι εργασίες στη Νέα Μεσημβρία, ο ΠΑΟΚ ξόδεψε αρκετά εκατομμύρια και η δαπάνη εκτοξεύτηκε από τη μέρα που ανέλαβε την ΠΑΕ ο Ιβάν Σαββίδης.

Επειδή η τοποθεσία δεν είναι ότι καλύτερο και η απόσταση από τη Θεσσαλονίκη είναι μεγάλη, πάρθηκε η απόφαση να φτιάξει το ΠΑΟΚ το νέο του “Σπίτι” στα ανατολικά και στην περιοχή της Θέρμης.

Το τί θα γίνει με τις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσήμβριας, δεν έχει αποφασιστεί ακόμη. Το βέβαιο είναι ότι θα εξυπηρετούν τον ΠΑΟΚ μέχρι την ώρα που θα ανοίξει τις πύλες του το νέο του “Σπίτι” στους Ταγαράδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ωρα ημιτελικών σε Γιουρόπα και Κόνφερενς Λιγκ

Mετά το Τσάμπιονς Λιγκ, σειρά παίρνουν σήμερα το Γιουρόπα Λιγκ και το Κόνφερενς Λιγκ με τους συνολικά τέσσερις πρώτους...

Στην ίδια κατηγορία