Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το νέο, που εξάπτει τη φαντασία

Δημοφιλή

Ένα λόγο παραπάνω θα έχει ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ να προμηθευτεί φέτος το εισιτήριο διαρκείας του. Μετά και την υπογραφή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, αλλά και το σύνολο των ενεργειών, που έχουν δρομολογήσει οι άνθρωποι του Δικεφάλου, όλα δείχνουν ότι η σεζόν, που θ’ αρχίσει σε λιγότερο από ένα μήνα, θα είναι κι η τελευταία, που το σημερινό γήπεδο της Τούμπας θ’ αποτελέσει την έδρα των ασπρόμαυρων. Στη θέση του θα κατασκευαστεί ένα νέο, που θ’ ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις, αλλά, όσο να΄ ναι, ποιος δεν θα ήθελε να ζήσει την τελευταία χρονιά ενός γηρασμένου, μεν, γηπέδου, το οποίο, όμως, «κουβαλά» αμέτρητες αναμνήσεις, οι οποίες –είναι σίγουρο ότι-θα εξακολουθούν να συντροφεύουν τους ΠΑΟΚτσήδες ακόμη και μετά το γκρέμισμά του.

Η μεταγραφική περίοδος, πολύ δε περισσότερο αυτή του καλοκαιριού, πάντα εξάπτει τη φαντασία του οπαδού, ο οποίος, στο πρόσωπο του (σχεδόν) κάθε νεοαφιχθέντα στην ομάδα του ποδοσφαιριστή, «βλέπει» τον παίκτη, που θα την ανεβάσει επίπεδο ή, τουλάχιστον, θα τη βελτιώσει σε σύγκριση με το πέρσι. Αυτήν την εποχή, πάντως, τη φαντασία του ΠΑΟΚτσή εξάπτει το ίδιο-ίσως και ακόμη περισσότερο-η «γέννηση» του νέου γηπέδου. Όπως ο κάθε οπαδός έχει στο μυαλό του μια ιδανική ενδεκάδα για την ομάδα του, έτσι και τώρα ο κάθε φίλαθλος του ΠΑΟΚ «πλάθει» στο μυαλό του το πώς θα ήθελε ο ίδιος να είναι το νέο σπίτι της ομάδας του. Ετσι κι αλλιώς, βέβαια, στο τέλος θα μετρήσει κι η γνώμη του φίλαθλου κόσμου για το ποια μορφή θα έχει η νέα Τούμπα.

Προσωπικά, το ποια ακριβώς θα είναι η χωρητικότητα του νέου γηπέδου δεν αποτελεί και το μείζον θέμα. Ετσι κι αλλιώς θα είναι πάνω από 30 χιλιάδες θέσεις και, πάνω-κάτω, θα είναι όση και του «Καραϊσκάκης» και της «Αγιάς Σοφιάς». Σε τελική ανάλυση, καλύτερα ένα γήπεδο με τέτοια χωρητικότητα, που να γεμίζει περισσότερες φορές, παρά ένα γήπεδο 45 χιλιάδων θέσεων, που θα έχει απόλυτη πληρότητα μία-δύο φορές μέσα στη σεζόν. Το πιο σημαντικό τώρα είναι να «τρέξουν» όσο το δυνατό περισσότερο οι γραφειοκρατικού χαρακτήρα διαδικασίες (με Δήμο, Περιφέρεια, συναρμόδια Υπουργεία) για να καλυφθεί και το χαμένο έδαφος, εξαιτίας της καθυστέρησης στην έκδοση και υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος. Και, φυσικά, να βρεθεί επιτέλους λύση και για το Καυτανζόγλειο, της μίας και μοναδικής επιλογής που έχει ο ΠΑΟΚ για την προσωρινή μετεγκατάστασή του.

ΥΓ. Ένα πρωτάθλημα (που σε κανονικές συνθήκες δεν θα το κατακτούσε) είναι ο μοναδικός τίτλος της ΑΕΚ στην πενταετία, που χτίζεται το νέο της γήπεδο. Κι αυτό συνιστά το τέλειο αντιπαράδειγμα για τον ΠΑΟΚ. Ο νοών νοείτω.

 

Προηγούμενο άρθροΟύτε μία μεταγραφή!
Επόμενο άρθροH Λέφσκι κι ο… Μαγκντί


Τελευταία νέα

Κλοπ: «Μακάρι να αναλάβει ο Σλοτ τη Λίβερπουλ»

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, υποστήριξε δημόσια τον Άρνε Σλοτ, τον άνθρωπο που αναμένεται να γίνει διάδοχός του,...

Στην ίδια κατηγορία