Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Τα προβλήματα, που δημιουργεί η-αναγκαστική-απουσία του Ιβάν

Δημοφιλή

Αν θέλουμε να αναλύσουμε λίγο το βασικό – κατ εμέ – πρόβλημα του ΠΑΟΚ και του περίγυρού του που είναι άμεσα συνδεδεμένος με αυτόν, θα καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα πως πολλά είναι αυτά που πρέπει να αλλάξουν έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στον ανταγωνισμό, που από τη δομή του έχει τεράστιες αβάντες σε αυτή τη χώρα.

Όλα ξεκινάνε από τον Ιβάν Σαββίδη και το γεγονός που βρίσκεται αναγκαστικά μακριά από την βάση του ΠΑΟΚ. Και δεν λείπει έναν δύο μήνες. Κοντά στη τετραετία πλησιάζουμε. Προφανώς λοιπόν αυτή η απουσία, οδηγεί τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Μάκη Γκαγκάτση, στο να πρέπει να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με Βαγγέλη Μαρινάκη, Δημήτρη Μελισσανίδη και Γιάννη Αλαφούζο. Αντιλαμβανόμαστε πως κάτι τέτοιο, δεν είναι βολικό. Είναι άλλο να είσαι στέλεχος, όσο ικανό και να είσαι και άλλο ιδιοκτήτης και μάλιστα αυτού του βεληνεκούς.

Αυτό το πρόβλημα λύνεται – ως έναν βαθμό – με άλλους τρόπους. Για παράδειγμα, ενισχύοντας αυτούς που είναι εδώ και τον περίγυρό τους, δημιουργώντας μία ομάδα ανθρώπων, που μπορεί να επηρεάσει καταστάσεις και βέβαια, βελτιώνοντας σε μεγάλο βαθμό τις σχέσεις σου με τους θεσμούς.

Σε αυτό το κομμάτι η δομή των μαγαζιών του Ιβάν Σαββίδη γενικότερα, παίρνει βαθμολογία κάτω από τη βάση.

Πρόσφατα, παραιτήθηκε άλλο ένα στέλεχος της Dimera, ο Τάσος Παγκάκης, ο οποίος είχε ως βασικό αντικείμενο τις δημόσιες σχέσεις των μαγαζιών και βέβαια την σύνδεσή τους. Σοβαρός άνθρωπος, με στόχευση ξεκάθαρη, δεν μπόρεσε ποτέ να βρει τρόπο να συνδέσει τα μαγαζιά. Από τα όσα κατάλαβα, έπεφτε πάντα πάνω σε στελέχη που είχαν προσωπική ατζέντα και όχι συνολική.

Το ίδιο συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό και στα ΜΜΕ του Ιβάν. Η προσωπική ατζέντα επικρατεί της ομαδικής σε όλα τα επίπεδα. Πόσες φορές με έχουν σταματήσει στον δρόμο για να με ρωτήσουν «Ρε Σταύρο, αυτό είναι σίγουρα του Ιβάν»; Και βέβαια εγώ να κάνω τον Κινέζο γιατί δεν έχω επιχειρήματα.

Δεν έχω για χαζό τον Ιβάν Σαββίδη, αντιθέτως. Απλά η απουσία του από την χώρα δεν του δίνει την πλήρη εικόνα του χάσματος που υπάρχει μεταξύ ανθρώπων που θα έπρεπε να συνεργαστούμε για το κοινό καλό. Γιατί όποιος πιστεύει πως τα άλλα μαγαζιά δεν συνδέονται και με τον ΠΑΟΚ, είναι γελασμένος.

Πρόσφατα, αντιμετωπίσαμε επιθετικότητα σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, που όλοι σχεδόν οι αντίπαλοι έχουν ευεργετηθεί από τον ΠΑΟΚ. Είναι μία εικόνα που έχουν ζήσει και στο πρόσφατο παρελθόν και θα ζήσουμε και στο άμεσο μέλλον.

Και αυτό γιατί η δομή που υπάρχει δεν σου δίνει ούτε την ικανότητα να κρίνεις σωστά, ούτε να ελέγξεις τι ακριβώς συμβαίνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η ΑΕΚ δεν θέλει Γκαγκάτση στην ΕΠΟ

Η πιθανή υποψηφιότητα Γκαγκάτση φαίνεται πως δεν είναι… αρεστή σε όλους και είναι ξεκάθαρο ότι το σύστημα της ΑΕΚ...

Στην ίδια κατηγορία