Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντζιόρα: Ο «βιονικός» του ΠΑΟΚ, που παίζει πια σε επίπεδα… Ίνγκασον!

Δημοφιλή

Ήταν τόσο μεγάλη η ανάγκη για αλλαγή σελίδας μετά τον απογοητευτικό τελικό κυπέλλου της 24ης Μαΐου στον Βόλο, που ο επίσημος ΠΑΟΚ ένιωθε την ανάγκη να αποκοπεί από το παρελθόν του και να χαράξει έναν νέο κύκλο.

Άρχισε να αποχαιρετά όσους παίκτες δεν υπολογίζονταν για την επόμενη ημέρα: τον Ομάρ, τον Ντιέγκο, τον Νέλσον, τον Ντάντας. Στις 30 Μαΐου ήρθε και η δική του σειρά: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει πως ο δανεισμός του Τόμας Κεντζιόρα ολοκληρώνεται στις 30.06. Τόμας σ’ ευχαριστούμε για την συμμετοχή σου στην προσπάθεια της ομάδας μας από τον Γενάρη και μετά και σου ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα σου!», έλεγε η επίσημη ανακοίνωση.

Ελάχιστοι ένιωσαν ότι χάνουν κάτι. Στους σκάρτους 6 μήνες, ο Πολωνός αμυντικός δεν είχε προλάβει να δείξει σχεδόν τίποτα. Συμπτωματικά ήταν μέσα σχεδόν σε όλες τις στραβές. Στην τεσσάρα από την ΑΕΚ, στην ήττα της τελευταίας αγωνιστικής από τον Ολυμπιακό που άφησε τον Δικέφαλο χωρίς το καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο, ακόμα και στον χαμένο τελικό κυπέλλου, είχε μπει στο τέλος, μπας και…

ΓΚΙΝΙΑ

Σημειολογικά, το ντεμπούτο του είχε γίνει στην Τρίπολη, όταν μπήκε ως αλλαγή καθυστέρησης στο 88ο λεπτό και με το σκορ στο 0-2. Ναι, εκείνο το ματς που οι Αρκάδες ισοφάρισαν στο 94ο λεπτό με το γκολ οφσάιντ για το οποίο ζητούσε μετά συγγνώμη η ΚΕΔ!

Κι όχι μόνο αυτό. Ένας παίκτης που βάσει βιογραφικού δεν τραυματιζόταν ποτέ, έπαθε και μία θλάση στον αριστερό δικέφαλο τον υποχρέωσε να χάσει τα μισά πλέι-οφ, στο σημείο που ο Δικέφαλος κατέρρευσε!

Κανείς δεν είχε καταλάβει ποια ήταν η καλή του θέση. Ήταν τελικά μπακ; Ήταν στόπερ; Έμοιαζε άτεχνος για δεξιός μπακ και υποδεέστερος του Ίνγκασον ως δεξιός στόπερ. Η αποχώρηση του πέρασε -δικαίως- στα ψιλά.

Δύο εβδομάδες μετά, ο ΠΑΟΚ με νέα του ανακοίνωσε καλωσόρισε πίσω τον Πολωνό, με νέο δανεισμό από την Ντινάμο Κιέβου. Οι περισσότεροι μίλησαν για ξαναζεσταμένο φαγητό.

ΒΙΟΝΙΚΟΣ

Σήμερα, ο Τόμας Κεντζιόρα είναι ο… Robocop του ΠΑΟΚ. Μία πραγματική αποκάλυψη!

Ο μπαμπάς Λουτσέσκου δεν είχε λαθέψει. Τον είχε στην δούλεψη του για 2,5 χρόνια στην Ντινάμο Κιέβου. Τον υπέδειξε χωρίς δεύτερη σκέψη στον «υιό», όταν έψαχνε για ένα αμυντικό εργαλείο πέρσι τον Ιανουάριο.

Ο Πολωνός είναι ένας αληθινός στρατιώτης, ένα πολύτιμο εργαλείο για κάθε προπονητή. Θα παίξει όπου του πεις. Θα κάνει ότι του πεις. Μαζί του ξέρεις τι να περιμένεις εντός κι εκτός γηπέδου.

Μέσα στο 2024, ο Πολωνός βαράει υπερωρίες. Άγριες υπερωρίες. Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ είναι «ο Κεντζιόρα και άλλοι δέκα, που εναλλάσσονται γύρω του». Από τις 7 Ιανουαρίου και σε 53 μέρες ο τύπος έπαιξε σε 10 σερί ματς πρωταθλήματος και άλλα τρία κυπέλλου δίχως να λείψει λεπτό. Θα παίξει στο Ζάγκρεμπ και ο Λουτσέσκου εύχεται να μείνει σιδερένιος, να μην χρειαστεί να λείψει ποτέ, με τις απώλειες Έκονγκ, Μιχαηλίδη και την απουσία του Νάσμπεργκ από την ευρωπαϊκή λίστα, οι διαθέσιμοι στόπερ είναι δυσεύρετοι.

ΝΕΟΣ… ICEMAN

Δεν είναι ότι παίζει όμως επειδή δεν υπάρχουν άλλοι. Σε κάθε ματς είναι όλο και καλύτερος, όλο και πιο ηγετικός. Τα καθοριστικά του γκολ σε Φρανκφούρτη και Τούμπα απέναντι στην ΑΕΚ είναι γκολ που αλλάζουν χρονιές, το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και με αυτό στην Λεωφόρο, αν δεν γυρνούσε τελικά ο κόσμος ανάποδα.

Ο Πολωνός έχει «δέσει» με τον Κουλιεράκη και παίζει πια σε επίπεδα… Ίνγκασον. Διόλου τυχαία είναι πλέον και εκ των αρχηγών. Το κέρδισε και με τις εμφανίσεις και με την συμπεριφορά του.

Αυτό το καλοκαίρι λογικά δεν θα έχει ούτε αποχαιρετισμούς, ούτε αμφιβολίες. Ο ΠΑΟΚ θέλει να κάνει τον Τόμας Κεντζιόρα βασικό γρανάζι του μελλοντικού σχεδιασμού του και όλα δείχνουν ότι θα τα καταφέρει. Τέτοιοι πιστοί στρατιώτες κάνουν κάθε προπονητή χαρούμενο και κάθε ομάδα καλύτερη…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Προφυλακίστηκε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ακόμα ένας κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη προφυλακίστηκε. Συγκεκριμένα, ο λόγος γίνεται για τον γνωστό με το...

Στην ίδια κατηγορία