Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Πόσο δουλεύει ο ΠΑΟΚ για την επόμενη σεζόν;

Δημοφιλή

Ένας σοβαρός ποδοσφαιρικός οργανισμός οφείλει να δουλεύει παράλληλα όλες του τις ανάγκες. Δεν έχει σημασία αν η ομάδα είναι σε φουλ αγωνιστική δράση ή αν υπάρχει ένας αναβρασμός εντός εταιρίας γιατί π.χ. αναμένεται να αποχωρήσει ένα σημαντικό στέλεχος όπως συμβαίνει τώρα στον ΠΑΟΚ με τον Μάκη Γκαγκάτση. Θα πρέπει παράλληλα να δουλεύει και για το μέλλον.

Ο λόγος που γράφω αυτό το κείμενο, είναι γιατί διαπίστωσα πως δεν υπάρχει κάποια πίεση για το τι μέλλει γενέσθαι με την ομάδα. Υπό την έννοια πως φαινομενικά έχουν γίνει τα περισσότερα όσον αφορά στις ανανεώσεις, πλέον υπάρχει κορμός, όμως οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν μπορεί να είναι λιγότερες, αλλά είναι σίγουρα πιο ακριβές και πιο στοχευμένες.

Ο ΠΑΟΚ για παράδειγμα, έχει αποφασίσει να κρατήσει τον Μεϊτέ. Ο Γάλλος έχει ικανοποιήσει, ο ίδιος δεν αρνείται να μείνει, αλλά εύκολη υπόθεση δεν την λες. Η ρήτρα των 4 εκατομμυρίων ευρώ είναι το πρώτο αγκάθι. Το συμβόλαιο του παίκτη είναι το δεύτερο. Ο χρόνος είναι το τρίτο, γιατί αν ο ΠΑΟΚ αργήσει, είναι σαφές πως θα χωθούνε σίγουρα οι υπόλοιπες μεγάλες ελληνικές ομάδες. Και ο ΠΑΟΚ οφείλει να αποφασίσει άμεσα, αν θα κλείσει την υπόθεση ή θα ρισκάρει, έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του πως σε περίπτωση ήττας, θα πρέπει να διαχειριστεί κάτι πολύ δύσκολο και εκτός ομάδας με τον κόσμο αλλά και εντός, αφού ο Λουτσέσκου θέλει τουλάχιστον τρεις χαφ στο ξεκίνημα της νέας σεζόν και σήμερα έχει μόνο τους Τσιγγάρα – Οζντόεφ με συμβόλαια για του χρόνου.

Από εκεί και πέρα, το κλαμπ θα πρέπει να πάρει αποφάσεις αναδιοργάνωσης ενός κομματιού του ρόστερ. Γιατί είναι αντιληπτό πλέον, πως στο ποδόσφαιρο των πέντε αλλαγών, δεν μπορείς να δουλέψεις το ροτέισον στα επίπεδα που πρέπει αν υπάρχει μεγάλη απόσταση ποιότητας μεταξύ των επιλογών. Η απόσταση π.χ. μεταξύ Μπάμπα και Ράφα είναι τεράστια, κάτι που δεν συναντάς στους μεσοεπιθετικούς που είναι ότι πιο λειτουργικό διαθέτει η ομάδα.

Τέλος, είναι το μεταγραφικό. Ναι μεν οι επιλογές πρώτης γραμμής είναι μόλις τρεις, στόπερ, χαφ, φορ, όμως είναι απαιτητικές. Και αυτό συμβαίνει γιατί μέσα από αυτές ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει ρόλο φαβορί για την κατάκτηση τίτλων.

Έχει γίνει η προεργασία; Έχει ξεκαθαρίσει το ποσό που θα δοθεί; Υπάρχουν συζητήσεις; Για να είμαι ειλικρινής, έχω διαπιστώσει πως δεν υπάρχει η κινητικότητα που θα έπρεπε, προφανώς γιατί η καθημερινότητα και η ένταση επίτευξης των στόχων στη τρέχουσα περίοδο, έχει σκεπάσει την ανάγκη προετοιμασίας της επόμενης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Αυτή η παρακάμερα δεν χάνεται! (video)

Ο ΠΑΟΚ εμφάνισε ξανά το καλό του πρόσωπο, έδειξε χαρακτήρα και πήρε μια σπουδαία νίκη με ανατροπή απέναντι στην...

Στην ίδια κατηγορία