Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Πώς οι Βέλγοι «βραχυκύκλωσαν» τον ΠΑΟΚ, διαφορετικών συνθηκών ματς η ρεβάνς της Τούμπας

Δημοφιλή

Την περασμένη Πέμπτη αποδείχτηκε πόσο γραφικότητα εμπεριείχε το “ποια Μπριζ”, που ακούγονταν από την ώρα που έγινε η κλήρωση. Σ΄ αυτό το επίπεδο είναι αστείο να υποτιμάς ομάδες και φυσικά είναι μια εγγυημένη συνταγή για να αποτύχεις.

Η Μπριζ είναι μια ομάδα, που σήμερα είναι στο τοπ επίπεδο του Κόνφερενς και στο μεσαίο του Γιουρόπα Λιγκ, λίγο πιο κάτω από το Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει ένα σωστά δομημένο ρόστερ, με παίκτες σε παραγωγικές ηλικίες, με ποιότητα, που μπορούν να παίζουν σε υψηλές εντάσεις, σε ένα υψηλότερο τέμπο και είναι απ΄ ότι έδειξε, μια καλά δουλεμένη ομάδα, παρά τις αλλαγές προπονητών, με καλούς αυτοματισμούς.

Ο ΠΑΟΚ σχεδόν ναυάγησε στο Βέλγιο, γιατί πολύ απλά είναι μια ομάδα, πολύ διαφορετική από τη Μπριζ, που βασίζεται στην ποιότητά της, αλλά δεν μπορεί να παίξει σε υψηλές εντάσεις.

Οι Βέλγοι βραχυκύκλωσαν τον ΠΑΟΚ με την συντεταγμένη πίεσή τους ψηλά, του δυσκόλεψαν τις πρώτες πάσες και του χάλασαν το παιχνίδι. Κι από την ώρα που ο Μεϊτέ κι ο Οζντόεφ “χάθηκαν” στο κέντρο, όλα έγιναν πιο εύκολα για τη Μπριζ κι ο ΠΑΟΚ ήταν αναιμικός.

Αναγκάστηκε να παίξει με μακρινές πάσες, αυτό ήταν το παιχνίδι που ευνοούσε τον Σαμάτα, που σ΄ αυτό είναι καλός και γι΄ αυτό ο Τανζανός ήταν ίσως ο καλύτερος παίκτης του.

Μ΄ αυτή τη μορφή που πήρε το παιχνίδι, το αποτέλεσμα ήταν φυσιολογικό. Η Μπρίζ άξιζε να κερδίσει και κέρδισε και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να νιώθει και τυχερός που έφυγε μόνο με το 1-0 στην πλάτη και η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς. Αν έφευγε με 2-0, η Μπριζ δεν είναι Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τα πράγματα θα ήταν πολύ – πολύ – πολύ δύσκολα.

Τώρα, όλα είναι ανοιχτά. Είναι ένα γκολ, αυτό που ψάχνει ο ΠΑΟΚ, στην Τούμπα όπου το παιχνίδι θα είναι διαφορετικών συνθήκων, το έχει.

Πρωτίστως χρειάζεται να πάει το παιχνίδι στο ρυθμό που ευνοεί τον ΠΑΟΚ, δηλαδή σε ένα πιο χαμηλό τέμπο, για να μιλήσει η ατομική ποιότητα και κυρίως, χρειάζεται πολύ καθαρό μυαλό απ΄ όλους. Αν ο ΠΑΟΚ μπει στο παιχνίδι για να τσαλακώσει την Μπριζ, πιστεύοντας ότι θα βρει μια νέα Ντιναμό Ζάγκρεμπ, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα πάρει κανείς χαμπάρι πότε θα γίνει το κακό.

Σε κάθε περίπτωση και παρά τις διαπιστώσεις για το πρώτο παιχνίδι, η πρόκριση είναι ανοιχτή και ο ΠΑΟΚ μπορεί.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, είναι ξεκάθαρο ότι αυτά τα παιχνίδια και αυτή η σύγκριση με τέτοιες ομάδες, είναι μαθήματα για να έχουν όλοι υπόψιν τους ότι “τα αυγά δεν τα αλωνίζουν”. Αν θέλεις να κάνεις ομάδες που θα είναι πιο ανταγωνιστική στην Ευρώπη σ΄ αυτό και σε ένα πιο υψηλότερο επίπεδο, πρέπει να αναλύσεις τι κάνει η (κάθε) Μπριζ και προσπαθήσεις να ακολουθήσεις.

Αν το κάνεις και γίνεις πιο ανταγωνιστικός στην Ευρώπη, αυτόματα θα είναι και πιο ανταγωνιστικός και εντός συνόρων και με μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίζεις τίτλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Εκπαιδευτική δράση για το Ποδόσφαιρο Σάλας από τον ΠΑΟΚ!

Σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε αντιπροσωπεία της πρωταθλήτριας ομάδας Ποδοσφαίρου Σάλας του ΠΑΟΚ, όπου και μίλησε για το...

Στην ίδια κατηγορία