Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Όταν ο Ινγκασον ήταν αναπληρωματικός στον ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Τη χρονιά κατάκτησης του νταμπλ (σεζόν 2018-19), το ρόστερ του ΠΑΟΚ ήταν τόσο γεμάτο, που παίκτες ποιότητας, όπως οι Ινγκασον, Μίσιτς και Σφιντέρσκι (όλοι τους αποκτήματα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου) δυσκολεύονταν να βρουν θέση στην αρχική ενδεκάδα. To ίδιο κι ο Γιαννούλης, που επέστρεφε από το δανεισμό του στον Ατρόμητο, και μόνο ο Σέρτζιο Ολιβέιρα (δανεικός από την Πόρτο), χρησιμοποιούνταν από τον Λουτσέσκου ως βασικός. Κι αυτός, βέβαια, στον τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ, που κρίνονταν ένας τίτλος (μαζί και το νταμπλ για τους «ασπρόμαυρους»), δεν βρήκε χώρο στο αρχικό σχήμα ενδεκάδας, παρά χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης (όλοι οι παραπάνω παίκτες στο σημερινό ΠΑΟΚ θα ήταν βασικοί κι αναντικατάστατοι).

Εκτοτε, αργά αλλά σταθερά, έπεφτε η ποιοτική στάθμη του ρόστερ. Ενδεχομένως να μην μπορούσε να συμβεί και διαφορετικά. Εκείνη η ομάδα του ΠΑΟΚ ήταν πανάκριβη (κι ας είχε πωληθεί στα μέσα της σεζόν ο Πρίγιοβιτς αντί δέκα εκατομμυρίων ευρώ στην Αλ Ιτιχάντ), τα πολλά έσοδα από την πολυπόθητη είσοδο σε φάση ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ δεν ήρθαν και δεν θα ήταν νορμάλ για μια ποδοσφαιρική εταιρία να συνεχίζει να μπαίνει μέσα αρκετά εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Όχι ότι ο Ιβάν Σαββίδης σταμάτησε να βάζει χρήματα. Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε μια ακριβή ομάδα, αλλά τα χρήματα δεν έπιαναν τόπο, συνέπεια των-κατά κανόνα- αποτυχημένων μεταγραφικών επιλογών (όπως έτσι αποδείχθηκαν στην πάροδο του χρόνου). Σε συνδυασμό και με την εμπόλεμη κατάσταση με την Ουκρανία, στην οποία βρίσκεται από το Φεβρουάριο του 2022 η Ρωσία, χώρα όπου κατά κύριο λόγο δραστηριοποιείται επιχειρηματικά ο Σαββίδης, έκαναν το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ πιο… συγκρατημένο στην οικονομική του πολιτική.

Οι συγκρίσεις με τη χρονιά κατάκτησης του νταμπλ δεν έχουν, πλέον, σημασία (πέρα από το να φέρνουν μελαγχολία…). Οι συνθήκες έχουν αλλάξει, ο ΠΑΟΚ ανταγωνίζονταν τότε ουσιαστικά μόνο τον Ολυμπιακό, τώρα η ΑΕΚ κι ο Παναθηναϊκός έχουν επανέλθει στα… κυβικά τους, και οι όλοι συσχετισμοί δεν ευνοούν τον ΠΑΟΚ, που δείχνει εμφανή σημάδια υποχώρησης. Όλα αυτά, βέβαια, δεν σημαίνουν ότι το «ασπρόμαυρο» οικοδόμημα κινδυνεύει συθέμελα, όπως περιγράφουν οι πιο απαισιόδοξοι φίλοι του. Και καλό υλικό υπάρχει, κι ο προπονητής γνωρίζει την ομάδα, που, φυσικά, θα πρέπει να τύχει της ενδεδειγμένης μεταγραφικής ενίσχυσης. Σε κάθε περίπτωση, το φετινό καλοκαίρι δείχνει να είναι κρίσιμο για το άμεσο μέλλον του ΠΑΟΚ, που είναι υποχρεωμένος να περάσει όλα τα εμπόδια στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ και να φθάσει στους ομίλους. Άλλος δρόμος, δεν υπάρχει.


Τελευταία νέα

Καστορίνα: «Απέδειξαν την ποιότητα τους Κωνσταντέλιας- Κουλιεράκης!»

Η φετινή ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ σταμάτησε στα προημιτελικά του Europa Conference League, με την φορμαρισμένη Κλαμπ Μπριζ να...

Στην ίδια κατηγορία