Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

O Ταλιχμανίδης περιμένει τη σειρά του

Δημοφιλή

Ολα τα τελευταία χρόνια δεν έχει καταφέρει κάποιος τερματοφύλακας από την ακαδημία του ΠΑΟΚ να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα. Είναι, βέβαια, και η ιδιαιτερότητα της θέσης, που δεν διευκολύνει την αναρρίχηση από τις υποδομές μέχρι την πρώτη ομάδα.

Στη νέα σεζόν ο Δικέφαλος θα πορευτεί με τον Ντομινίκ Κοτάρσκι κάτω από την εστία, έχοντας «ρεζέρβα» τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Ο τελευταίος μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και στον ΠΑΟΚ πρέπει από τώρα να προετοιμάζουν την επόμενη ημέρα.

Δύο εβδομάδες πριν, ο Χρήστος Ταλιχμανίδης έβαλε την υπογραφή του σε νέο τριετές συμβόλαιο. Ο 22χρονος τερματοφύλακας είχε έξι συμμετοχές την περσινή σεζόν με τον ΠΑΟΚ Β΄ κι άλλες δεκατέσσερις ένα χρόνο πριν.

Βρίσκεται στον ΠΑΟΚ από τα δώδεκα του χρόνια, προερχόμενος από την ομάδα του Παύλου Μελά. H ενασχόληση του με τον αθλητισμό άρχισε από την ηλικία των πέντε ετών, πρώτα με το τάε κβον ντο, ακολούθησε η κολύμβηση, ο στίβος και το μπάσκετ. Μέχρι που σε ηλικία δέκα ετών… καταστάλαξε στο ποδόσφαιρο, υπογράφοντας το πρώτο του δελτίο στον Κεραυνό Αγίου Παύλου, όπου έπαιζε είτε ως χαφ, είτε ως επιθετικός. Μέχρι που ένα χρόνο αργότερα μεταπήδησε στον Παύλο Μελά, όπου και πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια, όντας συμπαίκτης και με τον κατά δύο χρόνια μεγαλύτερο του, Μάριο Σιαμπάνη. Ας σημειωθεί ότι ο πατέρας του, Γιώργος Ταλιχμανίδης, υπήρξε κι εκείνος παίκτης, έστω και σε ερασιτεχνικό επίπεδο (έπαιξε μέχρι Δ΄ κατηγορία).

Πρωταθλητής με όλες τις ομάδες νέων (Κ-15, Κ-17, Κ-19), ο ύψους 1,87 μ. τερματοφύλακας προπονείται σε καθημερινή βάση με την πρώτη ομάδα ήδη από το καλοκαίρι του 2019 και μετά.

Ακόμη, βέβαια, δεν έχει κάνει ντεμπούτο σε επίσημο αγώνα με τους μεγάλους, με τους οποίους έχει παίξει μόνο σε φιλικά ματς. Αυτό είναι και το κύριο πρόβλημα, που προκύπτει με τους νεαρούς γκολκίπερ, που, κάποια στιγμή, ολοκληρώνουν τον κύκλο παρουσίας τους στην ακαδημία και ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των καθημερινών προπονήσεων. Αλλά μέχρι εκεί, αφού ο εκάστοτε προπονητής της πρώτης ομάδας σπανίως δίνει την ευκαιρία συμμετοχής ακόμη και σε ματς κυπέλλου απέναντι σε ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών. Τουλάχιστον, εδώ και δύο χρόνια υπάρχει κι η διέξοδος της δεύτερης ομάδας, όπου κι εκεί, βέβαια, οι συμμετοχές αναγκαστικά μοιράζονται σε δύο και τρεις τερματοφύλακες.


Τελευταία νέα

Ωρα ημιτελικών σε Γιουρόπα και Κόνφερενς Λιγκ

Mετά το Τσάμπιονς Λιγκ, σειρά παίρνουν σήμερα το Γιουρόπα Λιγκ και το Κόνφερενς Λιγκ με τους συνολικά τέσσερις πρώτους...

Στην ίδια κατηγορία