Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ολοταχώς για… ρεκόρ

Δημοφιλή

Πριν καν βγει ο Ιούλιος, στον ΠΑΟΚ μετρούν εννέα νέα πρόσωπα σε σχέση με την περασμένη σεζόν και πλέον οδεύουν για ρεκόρ καλοκαιρινών μεταγραφών κατά την τελευταία 15ετία.

Η σεζόν άρχισε στη Σόφια με τον αγώνα εναντίον της Λέφσκι για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ, ωστόσο στο Δικέφαλο υπάρχουν ακόμη ανοιχτά μεταγραφικά μέτωπα. Μάλιστα, αν συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι η φετινή θερινή μεταγραφική περίοδος θα «τραβήξει» χρονικά μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, αντιλαμβάνεται ότι συνολικά οι κινήσεις μπορεί να ξεπεράσουν τις έντεκα, που είναι και το… ρεκόρ από το 2006 και μετά.

Μέχρι τώρα η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ έχει επισημοποιήσει την απόκτηση-κατά σειρά-των Νίκολας Κουαλιάτα, Ράφα Σοάρες, Γιάννη Κάργα, Τιάγκο Ντάντας, Ντόμινικ Κοτάρσκι, Αντρέ Ρικάρντο, Μπράντον Τόμας και Κάλεντ Νάρεϊ. Σ΄ αυτούς πρέπει να προστεθεί και ο Ιβάν Νέσμπεργκ, ο οποίος θ’ ανήκει και τυπικά στο ρόστερ του ΠΑΟΚ από την 1η Αυγούστου και μετά, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί το συμβόλαιο συνεργασίας του με τη Βαλερένγκα.

Όχι μία και δύο, αλλά τρεις φορές στο-σχετικά-πρόσφατο παρελθόν, στον ΠΑΟΚ είχε ενταχθεί μια ολόκληρη ενδεκάδα παικτών στη διάρκεια μιας θερινής μεταγραφικής περιόδου.

Το καλοκαίρι του 2008 οι ανάγκες για ενίσχυση του ρόστερ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι υψηλοί στόχοι της σεζόν που θ’ ακολουθούσε, ήταν τόσο μεγάλες, που απαιτήθηκε η απόκτηση διψήφιου αριθμού παικτών. Ολο εκείνο το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ έκανε μεταγραφές, αφού η πρώτη από αυτές (του Κώστα Χαλκιά) είχε ανακοινωθεί στις 28 Μαΐου και η τελευταία (του Τζο Μπιζέρα) στις 22 Αυγούστου. Είχε μεσολαβήσει η απόκτηση των Ηλία Αναστασάκου, Βλάνταν Ιβιτς, Αντρέ Βιεϊρίνια, Πάμπλο Κοντρέρας, Ιμπραΐμα Μπακαγιόκο, Μάρκος Αντόνιο, Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, Πάμπλο Γκαρσία, καθώς και του Φίλιππου Δάρλα, ως έμψυχου ανταλλάγματος για την παραχώρηση Μελίσση στον Παναθηναϊκό.

Κάτι ανάλογο συνέβη και το καλοκαίρι του 2013. Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζονταν για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ιβάν Σαββίδης είχε φέρει στον πάγκο τον Χουμπ Στέφενς και στο πρώτο- ολόκληρο- καλοκαίρι του ως μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν σταματούσε να φέρνει νέους παίκτες στην Τούμπα. Μέχρι που το… κοντέρ σταμάτησε στους έντεκα: Ινίγο Λόπεθ, Γιάννης Σκόνδρας, Αλέξανδρος Τζιόλης, Μιγκέλ Βίτορ, Πέρες Λούκας, Σέκου Ολίσε, Νίκος Σπυρόπουλος, Τόμας Νετσιντ, Μίροσλαβ Στοχ, Γιώργος Τζαβέλλας και Σωτήρης Νίνης.

Ολική επανεκκίνηση είχε σημάνει μόλις δύο χρόνια αργότερα, επί θητείας Φρανκ Αρνεσεν. Tότε στην Τούμπα είχαν επίσης παρουσιαστεί έντεκα νεοαποκτηθέντες παίκτες. Την αρχή είχαν κάνει οι Χάρης Χαρίσης και Νίκος Κοροβέσης, ενώ το φινάλε… υπέγραψε ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Ενδιάμεσα είχαν αποκτηθεί οι Ρόμπιν Ολσεν, Γκάρι Ροντρίγκες, Ζάιρο, Στέλιος Μαλεζάς, Ερικ Σάμπο, Μαρίν Λέοβατς, Γκόικο Τσίμιροτ και Τέρι Αντόνις.

ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΕΝΟΣ ΧΕΡΙΟΥ

Στον αντίποδα, το πιο «φτωχό» καλοκαίρι από πλευράς μεταγραφικής κίνησης των τελευταίων χρόνων ήταν το αντίστοιχο του 2012. Στον ΠΑΟΚ είχαν αποφασίσει-δεδομένης και της οικονομικής στενότητας της ΠΑΕ, μια κι ο Ιβάν Σαββίδης θ’ αναλάμβανε το τιμόνι από τις 10 Αυγούστου και μετά- να δώσουν τόπο στα νιάτα και σε παίκτες, που προέρχονταν από τις υποδομές τους. Ετσι, μόλις τέσσερα ήταν τα νέα πρόσωπα σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη σεζόν, οι Μπογκάνι Κουμάλο, Σανθ Χακόμπο, Ματέους Βιβιάν και Λίαμ Λόρενς.

 


Τελευταία νέα

Η πρόκριση έφερε… τραπέζι στον ΠΑΟΚ!

Τραπέζι παρέθεσαν οι Αδερφοί Νικολαΐδη στην ομάδα Πόλο του ΠΑΟΚ Domus Ergo, μετά την μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς Α1...

Στην ίδια κατηγορία