Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Οι μεταγραφικές ανάγκες κι οι «κανόνες» της αγοράς

Δημοφιλή

Καθημερινή είναι η προσμονή (μέχρι και αγωνία) του κόσμου για τις μεταγραφικές κινήσεις. Ο,τι και να συμβεί, πάντως, αυτήν την εποχή κρίνονται οι εντυπώσεις κι όχι η ουσία του πράγματος. Άλλωστε, μια μεταγραφή δεν μπορεί να κριθεί ως καλή ή κακή τη στιγμή της ανακοίνωσής της, παρά μόνο μέσα στο γήπεδο και στην πάροδο του χρόνου. Παίκτες, που εμφανίστηκαν στην Τούμπα… μετά βαΐων και κλάδων αποχώρησαν ως αποτυχημένοι κι άλλοι, που ήρθαν σχεδόν… αθόρυβα, πέτυχαν να γίνουν -μικρό ή μεγαλύτερο-κομμάτι της ιστορίας του ΠΑΟΚ.

Ο κόσμος βιάζεται να ακούσει και να διαβάσει για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, αλλά αυτό δεν πρέπει να επηρεάζει τη δουλειά του Μπότο και όλων όσων εμπλέκονται στις κινήσεις ενίσχυσης του ρόστερ. Ναι, ο προπονητής θα εύχεται να έχει, κάποιους έστω, από τους νεοαποκτηθέντες στη διάθεση του από Δευτέρα, όταν η αποστολή θα αναχωρήσει για την Ολλανδία και το βασικό στάδιο προετοιμασίας της, αλλά κι η αγορά έχει τους δικούς της κανόνες. Και σύμφωνα με έναν από αυτούς ο Ιούνιος είναι παραδοσιακά ο πιο «φτωχός» μήνας του καλοκαιριού, σε ό,τι έχει να κάνει με τις μεταγραφικές συμφωνίες.

Οι φίλαθλοι-μια, τέλος πάντων, σημαντική μερίδα τους-ζητούν μεταγραφές ‘εδώ και τώρα’, σαν να μην υπάρχει αύριο. Εδώ που έχει φθάσει το πράγμα, για τον ΠΑΟΚ είναι μείζονος σημασίας να καλύψει άμεσα δύο-τρεις βασικές ανάγκες του για την ενδεκάδα, χωρίς, όμως, την ίδια στιγμή να κάνει… εκπτώσεις ποιότητας. Για να μην πάμε πολύ μακριά, θέλετε να θυμίσουμε πόσοι παίκτες, που είχαν αποκτηθεί το καλοκαίρι του 2021 (μόλις δύο χρόνια πριν), βρίσκονται σήμερα στο ρόστερ; Ούτε ένας (!), έστω κι αν οι τρεις από τους τότε νεοαποκτηθέντες (Ακπομ, Σίντκλεϊ, Μιτρίτσα) είχαν έρθει ως δανεικοί (όλοι τους την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου) κι οι άλλοι δύο (Κούρτιτς, Ολιβέιρα) δεν είχαν θεωρηθεί εξ αρχής ως… μακράς πνοής ποδοσφαιριστές. Δεν έχουμε ξεχάσει τον Τέιλορ, ο οποίος μόνο τυπικά είναι ακόμη μέλος του «ασπρόμαυρου» ρόστερ.

Τα παραπάνω, βέβαια, δεν σημαίνουν ότι στον ΠΑΟΚ πρέπει να κινηθούν στο άλλο άκρο, να αφήσουν, δηλαδή, το χρόνο να περάσει και να κάνουν τις κινήσεις τους τον Αύγουστο, όταν πιθανώς να είναι και περισσότερες οι διαθέσιμες λύσεις στο μεταγραφικό παζάρι, αλλά οι παίκτες, που τότε θα αποκτηθούν, θα έχουν χάσει σημαντικό-το σημαντικότερο-κομμάτι της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Κι όλοι γνωρίζουν τη σημασία, που αποδίδει ο Ραζβάν Λουτσέσκου σ’ αυτό το κομμάτι, πολύ δε περισσότερο φέτος, που το ρόστερ του ΠΑΟΚ στο τέλος των μεταγραφών θα διαφέρει σε αρκετά μεγάλο βαθμό σε σύγκριση με το αντίστοιχο, που ολοκλήρωσε την περσινή σεζόν.


Τελευταία νέα

Εκπαιδευτική δράση για το Ποδόσφαιρο Σάλας από τον ΠΑΟΚ!

Σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε αντιπροσωπεία της πρωταθλήτριας ομάδας Ποδοσφαίρου Σάλας του ΠΑΟΚ, όπου και μίλησε για το...

Στην ίδια κατηγορία