Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να φτάσει να παίζει πάλι για την 4η θέση

Δημοφιλή

Aπό εδώ και πέρα η αντίστροφη μέτρηση θα “παίξει” πολύ. Όλοι θα αρχίσουν να μετρούν τις μέρες που απομένουν για την πρώτη συγκέντρωση της νέας χρονιάς και να μετρούν και τα κενά, που υπάρχουν.

Ο ΠΑΟΚ έβαλε φέτος πολύ δύσκολα στον εαυτό του και είναι υποχρεωμένος να το “λουστεί”.

Ξεκινά στην Ευρώπη όσο πιο νωρίς γινόταν (27/7) με σχεδόν διψήφιο αριθμό παικτών να φεύγει, έναν προπονητή που έχει δείξει ότι θέλει χρόνο για να αντιμετωπίσει καινούριες καταστάσεις και δεν μπορεί να φτιάξει fast track ομάδες (όπως είδαμε και πέρσι με τη Λέφσκι…) και το κυριότερο, ακόμη να μην έχει δώσει στον καθένα να καταλάβει, το πως θα κινηθεί και θα χτίσει το ρόστερ του για να ξεκινήσει στις αρχές του Ιουλίου η προετοιμασία για την Ευρώπη.

Αυτό, ίσως, είναι και το λιγότερο ευχάριστο. Όλοι έχουν καταλάβει τί ομάδα πρέπει να φτιάξει ο ΠΑΟΚ για να είναι ανταγωνιστικός, στο επίπεδο που θέλει να παίζει, για την ώρα δεν είναι τόσο σαφές πως θα γίνουν οι επιλογές.

Το κακό είναι ότι ο χρόνος θα αρχίσει σε λίγο να γίνεται πολύ πιεστικός και όταν υπάρχει πίεση, συνήθως γίνονται και λάθη και επιλογές που ίσως δεν θα έκανε κάποιος υπό άλλες συνθήκες.

Κατά τ΄ άλλα, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να περιμένουμε να δούμε.

Θεωρώ ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να έχει κάνει 2-3-4 επιλογές, οπότε θα έχουμε έναν μπούσουλα για να συζητάμε.

Αυτό που θα πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας, και είναι βέβαιο ότι το έχουν και οι ιθύνοντες, είναι πως αυτό το καλοκαίρι είναι κομβικό και θα καθορίσει τους όρους παιχνιδιού τα επόμενα χρόνια.

Η ευρύτερη κοινωνία του ΠΑΟΚ ασχολείται με τον ασπρόμαυρο μικρόκοσμο, ίσως σε σημείο που να μην παρακολουθεί τί γίνεται παραδίπλα.

Έχουμε, λοιπόν, και λέμε…

Αυτό το καλοκαίρι είναι κρίσιμο, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να χάσει ο ΠΑΟΚ έδαφος και να αφήσει τους υπόλοιπους τρεις να ξεφύγουν.

Η ΑΕΚ δείχνει τάση να απογειωθεί, με τα μεγάλα έσοδα από το γήπεδο και την ευρωπαϊκή προοπτική. Μπορεί να μπει ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ με αντιπάλους όπως η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η Κοπεγχάγη, η Γαλατασαράι και η Γιάνγκ Μπόις κι αν τα καταφέρει το κοντέρ μπορεί να γράψει συνολικά πάνω από 60-70 εκατομμύρια.

Η ΑΕΚ θα κάνει μεταγραφές το καλοκαίρι και λαμβάνοντας υπόψιν και το ποδοσφαιρικό “περιβάλλον”, για την επόμενη διετία δύσκολα θα τη χτυπήσει κανείς στην Ελλάδα.

Ο Παναθηναϊκός γλυκάθηκε μα την φετινή πορεία του, ο Αλαφούζος είναι αποφασισμένος να ρίξει χρήματα και με την προοπτική του γηπέδου, που θα του χαρίσει το κράτος σε μια τριετία, θα προσπαθήσει να ακολουθήσει τα χνάρια της ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη, πάει σε ισπανικό μοντέλο κι επειδή ο οργανισμός του δεν αντέχει δεύτερη τραγική χρονιά, σαν τη φετινή, είναι βέβαιο ότι αυτό το καλοκαίρι θα φτιάξει καινούρια, πιο ανταγωνιστική ομάδα.

Αν δεν το καταλάβατε, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να φτάσει να παίζει πάλι για την 4η θέση, αν δεν ακολουθήσει….


Τελευταία νέα

Κωνσταντέλιας: «Σήμερα το… ευχαριστήθηκα!»

Πολυτιμότερος παίκτης του ντέρμπι με την ΑΕΚ αναδείχθηκε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, σκόρερ δύο τερμάτων της ομάδας του. «Είχαμε χαρακτήρα. Από...

Στην ίδια κατηγορία