Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο ΠΑΟΚ «χτίζει» κάτι μεγάλο, που μπορεί να μνημονεύεται και μετά από χρόνια

Δημοφιλή

Ο Δικέφαλος έκανε μεγάλο αγώνα και προσπάθεια για να βρει τα σωστά δομικά υλικά, ώστε να χτίσει την ομάδα που ονειρεύεται ο προπονητής του. Τώρα πλέον κάνει ό,τι μπορεί για να τα «δέσει» για όσο περισσότερο μπορεί και να καλύπτει όλα τους τα «θέλω»…

Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήρατε αύξηση στην δουλειά σας; Πως ήταν το συναίσθημα, όταν έγινε αυτό; Κάποιοι δεν το έχουν ζήσει ποτέ, κάποιοι ξέρουν πως είναι μία ανανεωτική αίσθηση που έχει να κάνει με τα λεφτά, αλλά δεν είναι μόνο τα λεφτά.

Είναι μία αίσθηση αναγνώρισης της προσφοράς, της αξίας, της δημιουργικότητας σου. Είναι μία επιβράβευση, μία τόνωση της αυτοεκτίμησης, είναι μία απόδειξη πως βρίσκεσαι στο σωστό εργασιακό περιβάλλον που ξέρει να αξιολογεί στον σωστό χρόνο την προσφορά και τις ανάγκες σου.

Είθισται μία τέτοια εξέλιξη να σου ανοίγει την όρεξη. Να σε κάνει να δίνεις όλο σου το «είναι» με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση. Όταν ένας εργαζόμενος είναι ευχαριστημένος από τις συνθήκες, τις απολαβές και το περιβάλλον είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα γίνει ακόμα πιο αποδοτικός.

Ως εργοδότης, ο ΠΑΟΚ δεν είχε καμιά ιδιαίτερη πρεμούρα να προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Ντόμινικ Κοτάρσκι. Αυτό που είχε υπογράψει το καλοκαίρι του 2022, έληγε το 2026. Δεν υπήρχε κάποια ρήτρα αποδέσμευσης, επομένως ο Δικέφαλος είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στα δικαιώματα του. Θα μπορούσε να κάνει την… πάπια και να κάνει και μισθολογική οικονομία. Δεν πάει όμως έτσι.

Ο σύλλογος κατάλαβε -από τις πρώτες κιόλας ημέρες- ότι ο Κροάτης τερματοφύλακας είναι από τους σημαντικότερους κρίκους της αλυσίδας που φτιάχνει. Τόσο σε επίπεδο απόδοσης, αλλά και σε επίπεδο συμπεριφοράς και θετικής επιρροής στα αποδυτήρια και την καθημερινή λειτουργία του  club.

Το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις κράτησαν τόσο λίγο και οι υπογραφές έπεσαν άμεσα σημαίνει δύο πράγματα: 1. πως η πρόταση που έγινε από τον ΠΑΟΚ ήταν δίκαιη, τιμητική και αντιπροσωπευτική της αξίας και της προσφοράς του «Ντομ». 2. Πως ο Κοτάρσκι δεν χρειάστηκε να την σκεφτεί δεύτερη φορά. Είναι καλά, περνάει καλά, νιώθει καλά, κολλάει καλά με την ομάδα και το περιβάλλον της.

Ούτε και αυτή τη φορά μπήκε ρήτρα αποδέσμευσης, κάτι που σημαίνει ότι για μία ακόμα φορά, ο ΠΑΟΚ διατηρεί τον πρώτο λόγο σε οποιαδήποτε μελλοντική εξέλιξη.

Η πρόωρη επέκταση συμβολαίου του Κοτάρσκι δεν είναι η εξαίρεση, μα ο κανόνας. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ «έδεσε» στην Θεσσαλονίκη και τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Είχε προηγηθεί μέσα στον Αύγουστο η νέα συμφωνία με αναπροσαρμογή αποδοχών στον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη. Έπεται, κάτι εξίσου σημαντικό. Η ανανέωση της συνεργασίας με τον Τάισον, ο οποίος πολιορκείται από ομάδες της πατρίδας του, όμως στον ΠΑΟΚ βρήκε πάλι το χαμόγελο, την χαρά και την ποδοσφαιρική του υγεία.

Ο Δικέφαλος έκανε μεγάλο αγώνα και προσπάθεια για να βρει τα σωστά δομικά υλικά, ώστε να χτίσει την ομάδα που ονειρεύεται ο προπονητής του. Είναι στο χέρι του, να τους έχει χαρούμενους, να τους κάνει να πιστεύουν ότι δεν γίνεται να βρουν καλύτερο εργασιακό περιβάλλον από αυτό.

Υπάρχει μία σχεδόν βεβαιότητα στον αέρα πως ο ΠΑΟΚ χτίζει κάτι μεγάλο. Κάτι που μπορεί να μνημονεύεται και μετά από χρόνια. Το μόνο που χρειάζεται είναι να εξελίξει το γκρουπ που έχει φτιάξει και να κάνει με κινήσεις χειρουργικής ακρίβειας τις προσθήκες που απαιτούνται για να προσθέσει ακόμα μεγαλύτερη ποιότητα.

Αν πέρσι, τέτοια εποχή, ρωτούσε κάποιος πόσους παίκτες θέλει ο ΠΑΟΚ για τον Γενάρη, ακόμα και οι πιο μετριοπαθείς θα μιλούσαν για 5-6 παίκτες. Αν γίνει αυτή την στιγμή το ίδιο ερώτημα, τότε ελάχιστοι θα έλεγαν περισσότερους από ένα-δύο. Κι αυτό μαρτυρά πολλά για το άλμα προόδου που έχει συντελεστεί σε αυτό το χρονικό διάστημα…


Τελευταία νέα

Ο κόσμος ψήφισε Κουλιεράκη!

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης αναδείχθηκε από το «ασπρόμαυρο» κοινό ως MVP Μαρτίου. Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ τη φετινή...

Στην ίδια κατηγορία