Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο Λουτσέσκου, πλέον, είναι καλά

Δημοφιλή

Βρισκόμαστε στη Κύπρο μαζί με την ομάδα και αυτό που αντιλαμβάνεται κανείς είναι πως το γκρουπ βρίσκεται στη καλύτερή του φάση.

Ό,τι συμβαίνει βέβαια είναι φυσιολογικό. Μέχρι να μοιραστούν οι ρόλοι, μέχρι να ανταποκριθεί ο καθένας σε αυτό που του ταιριάζει, μέχρι να διαπιστώσει πως ο προπονητής είναι δίκαιος, μέχρι ο ίδιος ο προπονητής να αφήσει πίσω του κάποιες κακές ιδέες, χρειάζεται χρόνος.

Τα αποτελέσματα βέβαια είναι το φάρμακο. Όμως αυτά θα έρθουν όταν τα μέλη του γκρουπ πιστέψουν σε αυτό που κάνουν καθημερινά και δεν αμφισβητούν την επιλογή καριέρας που έκαναν.

Ο Λουτσέσκου πλέον είναι καλά. Είναι καλά κυρίως γιατί βλέπει τη δουλειά του να εξελίσσεται ομαλά. Βλέπει να δένεται το γκρουπ στα μέτρα που ο ίδιος θέλει για να το διαχειρίζεται σωστά. Και βλέπει να αποδίδει η ομάδα πιο αποτελεσματικό ποδόσφαιρο.

Με αυτά τα δεδομένα, ο πρώτος που δεν θέλει πολλές αλλαγές ενόψει Γενάρη είναι ο ίδιος ο προπονητής. Θέλει μόνο αυτό που άπαντες αποδέχονται πως είναι απαραίτητο. Την προσθήκη στο δέκα.

Όλο το γκρουπ ξέρει πως η μία προσθήκη είναι απαραίτητη και δεν θα το κλονίσει. Ο Αγκούστο για παράδειγμα είναι πολύ πιο ήρεμος παίζοντας εκεί που ξέρει καλύτερα και η έλευση ενός δεκαριού τον απελευθερώνει. Ο Καντουρί αντιλαμβάνεται και ο ίδιος πως δεν μπορεί να βασιστεί το κλαμπ μόνο σε αυτόν για τη θέση. Ο Ολιβέιρα σίγουρα αντιλαμβάνεται πως έχοντας πίσω του κάτι ποιοτικό θα μπορεί να αποδώσει καλύτερα και να φανεί περισσότερο σε μια χρονιά που το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται.

Καμία άλλη επιλογή δεν θα γίνει, εκτιμώ. Γιατί και το γκρουπ θα κλονιστεί αλλά το βασικότερο. Το καλοκαίρι ολοκληρώνονται μεγάλα συμβόλαια σε κομβικές θέσεις. Και ο Μπότο είναι της άποψης πως το καλοκαίρι το ρίσκο και τα κόστη είναι μικρότερα λόγω των πολλών περισσότερων επιλογών. Και άδικο δεν έχει.

Ο ΠΑΟΚ θα πάει στη σεζόν όπως τώρα και θα κυνηγήσει ότι μπορεί. Τη 2η θέση, το κύπελλο, ότι μπορέσει. Αλλά κυρίως, θα έχει έναν κορμό παικτών που θα μπορεί να βασιστεί του χρόνου και να μπορεί να εντάξει όσους προστεθούν.

Το ζητούμενο εδώ που φτάσαμε, είναι να μπορεί ο ΠΑΟΚ από εδώ και στο εξής να παρουσιάσει ένα πρόσωπο το οποίο δεν θα αλλοιώνεται σε κάθε αλλαγή χρόνου. Που δεν θα κλονίζεται γιατί αυτοί που θα φεύγουν ή θα μεγαλώνουν, θα μειώνουν τη δυναμική του γκρουπ.

Οι ηλικίες και τα αθλητικά χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με την υποδομή στο τακτικό κομμάτι που στήνεται τώρα, είναι στοιχεία που αποτελούν εγγύηση για τις μεταβάσεις από χρονιά σε χρονιά.


Τελευταία νέα

Σίγασαν τα… κανόνια του ΠΑΟΚ

Οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, έχουν να βρουν δίχτυα αρκετό καιρό. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου,...

Στην ίδια κατηγορία